G4Media.ro

Radu Ioanid va fi ambasadorul României în Israel, a anunțat președintele Iohannis

Radu Ioanid va fi ambasadorul României în Israel, a anunțat președintele Iohannis

Istoricul Radu Ioanid va fi ambasadorul României în Israel, a anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că numirea unui ambasador în Israel a fost în atenția sa tot timpul și că intenționează să îl numească în acest post pe istoricul Radu Ioanid, care „va intra în procedurile diplomatice poate chiar în această săptămână”.

România nu are ambasador în Israel de cinci ani.

Istoricul Radu Ioanid este directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internationale la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC.

Radu Ioanid, în vârstă de 66 de ani, istoric și filozof de origine evreiască, este originar din România şi a emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. A obținut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington DC. De asemenea, a fost vicepreședinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidată de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington DC.

Foto: Pagina de Facebook a istoricului Adrian Cioflâncă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Felicitari! La cati mai multi ambasadori care sa se ridice la nivelui intelectual si profesional ca al domnului Radu Ioanid! Suntem o tara mult mult prea ” mica” sa ne mai permitem sinecuri pe post de ambasadori. Mergeti in continuare pe acest drum.

  • tot o dati ci intelectual de partca interesele romanilor in strainatate sunt sa se inscrie la biblioteca…….presiunea americii si-a spus cuvantul si SRI+Joihanis au raspuns „prezent”

 2. SLAVA DOMNULUI CA…IN FINE , VOM AVEA UN AMBASADOR, UN DOMN DE O FINETE DEOSEBITA. UN CARTURAR DE MARE VALUARE CARE -S CONVINSA CA VA CONDUCE AMBASADA CA UN ADEVARAT DIPLOMAT. CU DIPLOMATIA TE NASTI DAR TREBUIE SA O CIZELEZI. ASA SI CU RETORICA AM AVUT UN VIS CARE ÑU MAI SPERAM SA-L VAD REALIZAT
  SA NU MAI VINA REPREZENTANTI DIN ROMANIA CU CA SA ” NE PUPAM IN PIATA PUBLICA”SA TRECEM DE LIMITA BUNEI CUVINTE, ALIMENTAND O ATMOSFERA „VICIATA”.
  DOMNUL RADU IOANID SUNT MAI MULT CA SIGURA CA VA FI OMUL POTRIVIT, LA LOCUL POTRIVIT !

  • Da, carturar, valoare, mare. dar mai putin roman.
   Ori este ambasada Romaniei si nu a americii unde respectivul carturar a fugit de galagia si praful din Romania in 1987…..Chiar nu s-a gasit un roman de calitate care sa rprezinte Romania?
   Johannis mai are o sapca la colectie ca pudel al lui Americii

 3. Îl felicit pe d-l președinte Iohannis pentru alegerea înțeleaptă a unui ambasador care va reprezenta România în mod onorabil în Statul Israel.

  Ca membru al comunității române din Israel am fost dezgustat de gestiunea scandaloasă d-nei Andreea Păstârnac în fruntea Ambasadei României la Tel Aviv, de atitudinea sa părtinitoare și de înverșunarea cu care i-a exclus de la orice dialog cu Ambasada pe cetățenii români care nu erau membrii PSD.

  În consecință am participat și am inițiat demonstrații de protest în fața clădirii Ambasadei, împotriva d-nei Păstârnac și am solicitat în nenumărate rânduri MAE rechemarea sa.

  În prezent, d-na Păstârnac, este ambasador în Belgia, o alegere total nepotrivită și catastrofală care va duce, fără nicio îndoială, la noi conflicte cu comunitatea română și proteste împotriva sa.

  Îl felicit de asemenea pe d-l Ioanid și îi urez bun venit în Israel și mult succes.

  Sergiu Klein, Ierusalim, 18 dec. 2019

 4. Mult succes in nobila D.stra misiune in Statul Israel.
  După o îndelungată așteptare din partea populației originara din România in Israel in sfârșit România a înțeles ca pentru a continua relațiile excepționale dintre România si Israel e necesar de un ambasador .
  Israelul este un stat cu una din cele mai mari concentrație de originari din România .
  Fiecare evreu originar din România este un ambasador al României in Israel si nu numai.
  Mai bine mai târziu ca nicio data .
  Sper sa ne întâlnim in curând in Israel
  Împreuna vom reuși Aveti in Israel cel puțin 200000 de prieteni adevărați .
  Mult succes
  Dr. Nathan Cohen
  Vice președinte HOR in Israel
  Președinte Asociatieie originarilor din România Beer Sheva si Negev

  • mai taie un zero….multi romani se feresc sa se arat romani

  • Fugit din Romania in 87, trait in america, Ioanid este rupt total de poporul pe care cica il va reprezenta.Jenant si dureros ca nu s-a gasit un roman, un om corect si interesat sa apere interesele romanilor in Israel si sa faca propaganda Romaniei si nu americii

 5. Fuga-fuga, romanii, mai ales din Israel au luat periuta ….tipic

 6. Fugit din Romania in 87, trait pana azi in america, Ioanid este rupt total de poporul pe care cica il va reprezenta.Jenant si dureros ca nu s-a gasit un roman, un om corect si interesat sa apere interesele romanilor in Israel si sa faca propaganda Romaniei si nu americii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.