G4Media.ro

QS World University Rankings 2023: Nicio prezență românească în top 1000, în…

Foto: Pexels.com

QS World University Rankings 2023: Nicio prezență românească în top 1000, în ultima ediție a reputatului clasament global. Doar Babeș Bolyai și Universitatea din București rămân în intervalul 1001-1200

România nu este reprezentată nici anul acesta de vreo universitate în top 1000 instituții de învățământ superior din lume, în cel mai nou clasament global Quacquarelli Symonds, dat publicității miercuri seară. QS World University Rankings – ediția 2023 include 13 universități românești, dar, dacă anul trecut trei erau clasate în grupa 1001-1200, acum au rămas doar două în acest segment: Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din București.

La ediția precedentă (2022 conform datării oficiale, ediția publicată acum un an, în 2021), în același interval 1001-1200 apărea și Universitatea de Vest din Timișoara, care acum coboară în segmentul 1201-1400, unde sunt incluse cele mai multe universități românești.

Numărul universităților din România intrate în clasament a crescut față de anul trecut, dar a crescut și numărul general de instituții internaționale, de la circa 1.300 în ediția trecută la peste 1.400 anul acesta.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Un adevarat progres in Romania Educata!

  2. îmi susțin părerea că niciuna nu merita, cu toate că ar fi relativ simplu de realizat ținând cont că au mai fost acolo.
    Exista mai multi factori pt rezultatele astea, de exemplu faptul că profesorii sunt foarte slab pregătiți contribuie mult, dar și sistemul in sine e super important. Oamenii trebuie motivați să facă performanță, iar într-un sistem socialist e cam greu

  3. La cate titluri de doctorat livram, nici nu mai e nevoie sa fim in vreo clasament privind calitatea universitatilor. Un clasament cu nr de doctorate pe cap de locuitor nu exista?

    • Cel mai corect comentariu! As adauga „un amendament”: sa fie clasificate si „doctoratele” plagiate!

  4. Politicienii se pot juca de-a plagiatul și de-a fabrica de diplome, dar euroatlanticii acordă mare atenție drepturilor de autor, încât se va intensifica izolarea academică a României.

  5. Toate titlurile de doctor obtinute la universitatile din Romania la reevaluare…fara comentarii….