G4Media.ro

Putin susține că Rusia îşi poate redirecţiona cu ușurință exporturile energetice în…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin susține că Rusia îşi poate redirecţiona cu ușurință exporturile energetice în altă parte decât în „țările neprietenoase” din Occident: „Vom creşte furnizarea către alte regiuni ale lumii unde este cu adevărat nevoie de ele”

Rusia îşi poate redirecţiona cu uşurinţă exporturile vaste de resurse energetice în altă parte decât în Occident, către ţări care chiar au nevoie de ele în timp ce creşte consumul intern de petrol, gaze şi cărbune, a declarat miercuri preşedintele Vladimir Putin, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Australia au impus interdicţii asupra importurilor de petrol ruseşti ca răspuns la ceea ce Moscova numeşte operaţiune militară specială în Ucraina, în timp ce Uniunea Europeană rămâne divizată în această problemă.

„Când vine vorba de petrolul rusesc, gaze şi cărbune, vom putea creşte consumul lor pe piaţa internă, stimula procesarea în profunzime a materiilor prime”, a declarat Putin la o reuniune televizată cu oficiali pentru a discuta despre dezvoltarea Arcticii ruse.

„Vom creşte de asemenea furnizarea de resurse energetice către alte regiuni ale lumii unde este cu adevărat nevoie de ele”, a adăugat el.

Potrivit lui Putin, Occidentul este de vină pentru criza energetică prin care trece pentru că nu cooperează cu Rusia.

„Refuzul mai multor ţări occidentale de a coopera în mod normal (cu Rusia), inclusiv în ceea ce priveşte resursele energetice ruse (…), a lovit deja milioane de europeni, a provocat o adevărată criză energetică”, a declarat el.

„Desigur, ne confruntăm şi cu probleme, dar acest lucru deschide noi oportunităţi”, a adăugat el.

Putin a mai spus că „ţările neprietenoase” au distrus lanţurile de aprovizionare în regiunile arctice ale Rusiei şi unele state nu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale, creând probleme pentru Moscova.

Moscova este gata să vândă petrol şi produse petroliere către „ţări prietenoase în orice interval de preţ”, a declarat ministrul energiei Nikolai Şulghinov miercuri ziarului Izvestia, în timp ce cumpărătorii tradiţionali evită livrările ruseşti, forţând Moscova să reducă producţia de petrol.

Rusia afirmă că scopul său este demilitarizarea şi „denazificarea” vecinului său sudic într-o operaţiune întâmpinată cu rezistenţă puternică din partea forţelor ucrainene şi care a declanşat sancţiuni occidentale extinse.

Sursa foto: Kremlin.ru

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. banuiesc ca nu le da degeaba deci va satura piata respectiva si cei ce vindeau acolo vor vinde in UE simplu , prea se crede piticania asta buricul pamantului!

    • Cum zicea un alt om pe aici, daca e sa iei ce se comunica din Kremlin ca opus al realitatii, a cam bellit cantemiru Federatia Rusa

    • Pai afirmatia „in orice interval de pret” spune cam totul despre cat de usor pot sa-si vanda resursele in alte parti. Deci cam la 1/10 din pretul cu care cumparau occidentalii.

  2. Vreau să văd și eu care vor fi proștii care vor dori să depindă de voi după ce au văzut cât de țară prietenoasă sunteți.

    • china, india si altii mai mici…

    • India importa in primul rand din Orientul Mijlociu, că profita daca vin resurse mai ieftine, posibil. Dar India are rețeaua ei asigurată.

    • Coreea de Nord.

  3. Ce vor sa zica de fapt rusii este ca isi va redirectiona super greu exporturile energetice.

  4. Chiar asa, sa vedem cine va mai vrea sa cumpere de la astia si sa plateasca in ruble 🙂

    • multe tari non occidentale :))

    • Și la ce preț vor cumpăra acele țări? Cel impus de Rusia?

    • Asdas nonoccidentalule, numeste care tari?! India si China deja importa gaz rusesc. Vrei sa zici tarile arabe?! Da da, au nevoie pentru „puternica” lor industrie si sa-si „incalzeasca” locuintele cand temperaturile scad sub 35 de grade. Asta este in mintea unui putinist anti occident?!

  5. Adevărat! Petrolul este un produs fungibil, degeaba pune interdicție pe el in UE, cu gazul însă este CU TOTUL altă discuție! O blocare a achiziției de gaze a UE ar face ca rușii să dea drumul in atmosferă gazului, sau să-l arda, sau să închidă producția cu riscul ca niciodată să o mai poată relua la același nivel! Încetarea achiziției de gaz rusesc i-ar lovi pe ruși atât de năpraznic că nu îmi explic de ce UE nu face efortul ăsta macar pentru consumul casnic in prima etapă! Pentru gaz trebuie conducte, nu e fungibil, nu ai cum să-l păstrezi mai mult decât depozitele Rusiei, care deja sunt pline! 😏

  6. Da mai kracanici, o sa exportati petrol in Arabia Saudita.

  7. Mai ales gazele le vor directiona imediat, le baga în sticle și le transporta cu Lada în tarile vecine si prietene.

  8. va fi vai de capul lor. tarile prietenoase rusiei nu o sa plateasca nici 1200 de dolari pe mia de metri cubi de gaz, nici 100 de dolari pe barilul de petrol. pentru o tara ca rusia care isi face bugetul in special pe exporturile de gaz si petrol, care fac cam 60% din buget, asta inseamna o nerealizare a exporturilor, supraproductie, imposibilitate de exportare pe piete secundare si venituri mai mici, deoarece vanzarile neprevazute se fac cu discount. discount mare de tot care poate ajunge chiar si la jumatate de pret.

    eu in locul lui nu m-as lauda asa mult cu pierderile financiare. china si india nu o sa cumpere cat cumpara ue de la benzinaria ruseasca. iar india am citit ca ofera DĂCÂT 65 de dolari pe baril. la gaz e si mai nasol, ca ala iese si daca nu mai e loc in conducta, trebuie stocat. si daca nu mai e loc nici in depozite, ori ii dai drumul in aer, ori inchizi sondele, ori vinzi gaz la pret redus.

    • Ce vor vinde rușii în China India sau altă țară cu discount va fi o cantitate în minus vândută de țările OPEC. Să vedem dacă o să convină Arabiei Saudite sau Emiratelor.

  9. Foarte bine! Cu discount de minim 30% si acceptand plata in rupii si yuani.
    Interesanta treaba cu „în orice interval de preţ” – suna a disperare. Tarile OPEC, OPEC+ ce parere au, oare? 🙂

  10. Noi oportunități înseamnă că o să dați gaze pe Marte, ca doar acolo și în Coreea de Nord mai aveți prieteni. China și Indua sunt pe interes și sigur vor plăti cu mult sub prețul pieței

    • Sa nu uitam de tara prietena ungaria, care-i pupa in partea dorsala pana la capat!

  11. Toata lumea stie ca nu au conducte pana in China si le-ar lua cel putin 10-15 ani sa poata sa vanda la acelasi debit ca si in Europa. Rusia va cadea rau de tot.

    • si nu e vorba doar de debit, chinezu nu va plati niciodata pretul platit de UE, din 2 motive:
      – acum sunt singurii care pot lua cantitate, deci automat pot emite pretentii la pret
      – chinezii au deja stocuri , ar cumpara acum doar ca sa aiba si mai mult pe stoc, dar doar la un pret care sa merite asta

  12. si de ce nu o fac? pentru ca le place euro … si din pacate inca suntem dependenti de nebun

  13. Bine ma cracanel, da-le stapanilor tai din China :)))

  14. La cum se comporta,poate ca trebuia sa le numeasca infidele!

  15. Or sa le exporte in China cu discount, prin ce infrastructura nu se stie, iar chinezii le vor reexporta sub forma de ingrasamant sau plastic.

  16. Cred ca produsele rusesti vor fi vandute prin intermediari si UE si SUA vor face ca nu vad nimic.

  17. nicio prohibiție nu poate dura prea mult timp
    ptr că orice denaturare forțată a mecanismului economic cerere.ofertă/care este mecanismul fundamental al economiei capitaliste/duce la acumulări de efecte în cascadă care explodează
    într.un final
    este ca și atunci când fermierii aruncă laptele nevândut pe câmp ptr a nu scădea prețul/o barbarie economică și chiar umanitară ptr că multe alte vietăți/oameni si animale/mor de foame în acest timp
    în cazul gazului vem aceeași situație dar în oglindă
    occidentalii cumpără de la occidentali/bogații cumpără de la bogați/la prețuri nefiresc de mari când pe piață/adică în rusia/există produsul la un preț corect/schema nu poate rezista dvdv al legității economice capitaliste ptr că occidentul este prin definiție societatea care eficientizează capitalul și nu poate lucra în pierdere