G4Media.ro

Putin spune că Rusia ia în considerare schimbarea doctrinei sale nucleare

Putin spune că Rusia ia în considerare schimbarea doctrinei sale nucleare

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Rusia se gândește la posibile modificări ale doctrinei sale privind utilizarea armelor nucleare, scrie Reuters.

Doctrina existentă prevede că Rusia poate folosi astfel de arme ca răspuns la un atac nuclear sau în cazul unui atac convențional care reprezintă o amenințare existențială la adresa statului.

De la începutul războiului din Ucraina, unii analiști militari ruși au susținut că Rusia ar trebui să își reducă pragul de utilizare a armelor nucleare. Cu toate acestea, Putin a declarat că nu este nevoie ca Rusia să efectueze un atac nuclear preventiv.

El s-a adresat reporterilor la o zi după ce a vizitat Coreea de Nord, țară înarmată nuclear, pentru un summit cu liderul acesteia, Kim Jong Un. Cei doi lideri au semnat un tratat în baza căruia fiecare parte a promis să ofere asistență militară imediată celeilalte în cazul unei agresiuni armate împotriva uneia dintre ele.

Presa de stat rusă l-a citat pe Putin spunând că Moscova se așteaptă ca înțelegerea sa cu Coreea de Nord să servească drept factor de descurajare pentru Occident, dar că nu este nevoie să folosească soldați nord-coreeni în războiul din Ucraina.

Putin a mai spus că nu exclude ca Rusia să furnizeze arme de înaltă precizie Coreei de Nord.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nimic despre schimbare, ba voi ați băut petrol?!

  2. Pentru „ziaristul” care traduce articolul: Rusia de doi ani „ia in considerare schimbarea doctrinei nucleare”.
    De cand au mutat arsenal nuclear sclavilor sageata din Belarus au schimbat-o. Asadar inainte sa stearga Moscova de pe harta ,Occidentalii vor fi obligati sa sterga intai Minskul(daca nu cumva scapa bielorusii pana la urma de sclavul de Lukashenko.

  3. Si ce-o sa faca Putin cand China i-a spus ca nu va tolera folosire armelor nucleare iar SUA i-a spus ca daca o face, SUA va raspunde impreuna cu tot NATO, nu nuclear ci conventional dar devastator. Unde o sa dea Putin cu bomba nucleara? In Ucraina? Pai atunci declanseaza raspunsul SUA si al NATO plus ca soldatii lui nu mai pot invada Ucraina pe un teritoriu radioactiv. O sa dea cu racheta spre SUA? Hahaha. As vrea s-o vad pe aia. Abia atunci Rusia e complet pulverizata si stearsa din existenta.