G4Media.ro

Putin este un dictator, Patriarhul Kirill este complice la crimele de război,…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Putin este un dictator, Patriarhul Kirill este complice la crimele de război, rafinăriile rusești sunt ținte militare legitime – rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei legată de asasinarea lui Navalnîi

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o rezoluție în legătură cu asasinarea lui Alexei Navalnîi în care afirmă că statul rus „l-a persecutat și, în cele din urmă, l-a ucis” pe principalul opozant al Kremlinului, scrie meduza.io.

În Rezoluția APCE adoptată în 17 aprilie și publicată pe site-ul organizației în 18 aprilie se afirmă că autoritățile ruse „poartă întreaga responsabilitate pentru uciderea lui Alexei Navalnîi, care a fost supus la tortură, tratamente inumane și degradante”.

APCE a cerut sancțiuni împotriva persoanelor care sunt responsabile de persecutarea și torturarea acestuia și a publicat „Lista Navalnîi” , care enumeră numele a peste 50 de persoane. Pe listă figurează, în special, personalul închisorii, ofițeri de poliție, procurori și judecători, precum și bloggerul pro-guvernamental Ilia Remeslo.

În rezoluția sa, APCE a declarat că, sub conducerea lui Vladimir Putin, Rusia s-a transformat într-o dictatură (Adunarea a făcut deja o declarație similară în trecut), iar regimul de la putere „s-a dedicat complet războiului împotriva democrației”.

Regimul lui Vladimir Putin aderă la ideologia neoimperialistă a „Lumii rusești”, pe care Kremlinul a transformat-o într-un instrument de incitare la război. Această ideologie este folosită pentru a distruge rămășițele democrației, pentru a militariza societatea rusă și pentru a justifica agresiunea externă în scopul de a extinde granițele Federației Ruse pentru a include toate teritoriile aflate cândva sub dominația rusă, inclusiv Ucraina.

APCE l-a criticat pe Patriarhul Kirill și a numit Biserica Ortodoxă Rusă „o continuare ideologică a regimului lui Vladimir Putin, implicată în crime de război și crime împotriva umanității comise în numele Federației Ruse și al ideologiei Lumii Ruse”. În declarație se arată că Patriarhia Moscovei a Bisericii Ortodoxe Ruse și Kirill apără ideologia „Lumii Ruse”, numesc războiul împotriva Ucrainei „războiul sfânt al tuturor rușilor” și fac apel la credincioșii ortodocși să se sacrifice de dragul Rusiei. „Adunarea este șocată de acest ultraj împotriva religiei și de denaturarea tradiției creștin-ortodoxe de către regimul lui Vladimir Putin și acoliții săi din Patriarhia Moscovei”, se arată în rezoluție.

În declarația sa, APCE a cerut furnizarea de arme și muniții Ucrainei pentru ca aceasta să poată rezista Rusiei, precum și consolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei, inclusiv introducerea de restricții împotriva Bursei de la Moscova și a Rosatom.

APCE a declarat, adresându-se țărilor UE și G7, că, în conformitate cu dreptul umanitar internațional, rafinăriile de petrol rusești ar trebui să fie considerate ținte militare legitime.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...