G4Media.ro

Putin anunță că sistemele moderne de apărare S-500 au început să intre…

Sursa foto: AFP / POOL / Yuri KADOBNOV

Putin anunță că sistemele moderne de apărare S-500 au început să intre în dotarea armatei ruse, iar prima rachetă nucleară intercontinentală Satan II va intra în serviciu de luptă la sfârșitul anului 2022

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că sistemele moderne de apărare antiaeriană S-500 au început să intre dotarea armatei ruse, iar racheta balistică intercontinentală grea Sarmat (Satan II) va intra în serviciu de luptă la sfârșitul anului 2022, relatează agenția Interfax.

„În plus față de noile arme deja testate pe câmpul de luptă, trupele au început să primească sisteme de apărare aeriană și de apărare antirachetă S-500 care nu au analogii în lume. Racheta balistică intercontinentală (ICBM) grea Sarmat a fost testată cu succes”, a declarat marți Putin, la o întâlnire cu absolvenții școlilor militare rusești.

El a adăugat în același timp că „se planifică ca la sfârșitul acestui an primul astfel de complex să fie în serviciu de luptă”.

Sursa foto: Пресс-служба Минобороны РФ / Wikimedia Commons

Putin susține că „este necesar să folosim pe scară mai largă, mult mai largă robotica, cele mai noi mijloace de control și recunoaștere, avioane fără pilot, să dezvoltăm în mod activ sisteme de armament bazate pe noi principii fizice, mă refer la cele laser, electromagnetice și multe altele”.

Sisteme de apărare antiaeriană S-500

S-500 „Prometheus” este o nouă generație de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune. Potrivit armatei ruse, S-500 va deveni baza unui sistem național unificat de apărare antiaeriană și antirachetă („Air Defense, Missile Defense”).

Comandantul-șef al Forțelor Aerospațiale, Serghei Surovikin, a declarat anterior că S-500 va fi capabil să distrugă sateliți și arme hipersonice de toate modificările în spațiul apropiat.

Ministerul Apărării a anunțat atunci că, după finalizarea ciclului complet de teste, planurile de echipare prevăd livrarea primului sistem S-500 la asociația de apărare antiaeriană de lângă Moscova.

Rachete balistice intercontinentale Sarmat

Primul test de lansare a rachetei balistice intercontinentale Sarmat de pe cosmodromul Plesetsk a fost anunțat de Ministerul Apărării din Federația Rusă la 20 aprilie.

„Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să depășească toate sistemele moderne de apărare antirachetă. Nu are analogii în lume și nici nu va mai avea pentru mult timp”, a susținut Putin la 20 aprilie, după ce a urmărit prin legătură video lansarea testării Sarmat.

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

La 22 mai, șeful Roskosmos, Dmitri Rogozin, a anunțat că Rusia va pune în serviciul de luptă aproximativ 50 de rachete Sarmat în viitorul apropiat. Anterior, Rogozin a declarat că livrările în serie ale acestor rachete către Ministerul rus al Apărării sunt planificate să înceapă până la sfârșitul acestei toamne. Potrivit Interfax, rachetele Sarmat vor fi produse în masă la uzina Krasmash.

Racheta Sarmat poate fi echipată cu mai multe focoase hipersonice Avangard, a declarat Serghei Karakaev, comandantul Forțelor de rachete strategice ale Federației Ruse, la 24 aprilie.

Conform Interfax, focosul „Avangard” poate atinge viteze de aproximativ 27 Mach. În prezent, focoasele Avangard sunt instalate pe rachete intercontinentale UR-100N UTTKh.

Sursa foto: AFP / POOL / Yuri KADOBNOV

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. RuZZZnacii cr!minali vor plati!

  2. Ukraina are tot dreptul din lume sa bombardeze Moscova ca retorsiune la aceste cr!me! Dati-le HIMARS 500 km!

    • Pana sa bombardeze Moscova mai bine ar bombarda bazele militare rusești din Donbas si Crimeea sa-i mai „rărească” pe invadatorii ruși.

    • Ai dreptate dar după o să spuna că au tot dreptul să dea cu bomba atomică. Dacă se va întâmpla asta ce va face occidentul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.