G4Media.ro

Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară pentru serviciul militar…

sursa foto: Captură Telegram

Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară pentru serviciul militar obligatoriu

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară – aceasta începe la 1 aprilie și se încheie la 15 iulie. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani sunt supuși recrutării pentru serviciul militar. De data aceasta se intenționează să fie chemați 147.000 de recruți, potrivit BBC.

Acum, Duma de Stat așteaptă examinarea unui proiect de lege care va muta treptat aceste limite: de la 18 la 21 de ani și de la 27 la 30 de ani. În plus, limita superioară a vârstei de încorporare va fi ridicată la 30 de ani anul viitor, rezultă din proiectul de lege înaintat Dumei de Stat la jumătatea lunii martie.

În acest an nu vor exista schimbări. La începutul zilei de joi, șeful comisiei din Duma, Andrei Kartapolov, a atras atenția asupra acestui lucru. De asemenea, el a promis, așa cum au promis anterior autoritățile ruse, că recruții nu vor fi trimiși în Ucraina, împotriva căreia Rusia a lansat un război în februarie anul trecut.

În același timp, Kartapolov, care a deținut anterior funcția de ministru adjunct al apărării, a subliniat că soldații recruți nu vor fi trimiși în regiunile parțial ocupate ale Ucrainei, pe care Moscova le-a declarat rusești prin modificarea corespunzătoare a Constituției ruse.

Autoritățile ruse neagă planurile unei noi mobilizări pentru războiul din Ucraina, în timp ce o campanie de recrutare de voluntari și contractori ia amploare. Bloomberg a scris în martie că se plănuia recrutarea a până la 400.000 de persoane. Aceeași cifră a fost avansată joi dimineață de către serviciile de informații militare britanice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...