G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că nu sunt tensiuni în partid…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că nu sunt tensiuni în partid și că nu era nevoie de o ședință de partid pentru a valida decizia premierului Ciucă de amânare a demisiei

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a susținut vineri că în partid nu există tensiuni după ce premierul Nicolae Ciucă a decis să nu demisioneze de la șefia partidului, fără să se consulte cu conducerea partidului.

”Nu s-a schimbat nimic de ieri până astăzi şi acest gest este absolut normal. Nu cred că ar fi fost nevoie de şedinţe interminabile de partid să nu acceptăm şi să susţinem un gest de normalitate. Nu s-a schimbat nimic de ieri până astăzi. Guvernul şi premierul rămâne în funcţie şi, mai mult decât atât, asumă această continuitate pentru a rezolva problema crizei din Educaţie”, a spus Ionuț Stroe la Euronews, potrivit News.ro.

Reacția lui a venit după ce în presă a apărut informația că liderii partidului au aflat de la televizor că Nicolae Ciucă nu mai demisionează de la guvern, așa cum era stabilit în partid.

”Am văzut tot felul de ştiri pe surse, că ar exista tensiuni în PNL. Vă asigur că nu a fost vorba de aşa ceva şi, mai mult decât atât, e absolut normal ca acest act de responsabilitate să nu fie condiţionat de niciun fel de şedinţă de partid. Premierul Ciucă a spus foarte clar că rămâne la Palatul Victoria pentru rezolvarea acestei situaţii. Până ce situaţia din Educaţie nu se va rezolva, nu se discută niciun fel de element politic sau legat de rotativă sau de dezbateri interne ale unui partid sau funcţii sau ce probabil îşi doresc unii ce lansează astfel de mesaje”, a mai declarat Stroe.

Context. Ciucă a decis să nu demisioneze pe fondul gravei crize din educație, cu o grevă care a paralizat învățământul în pragul examenelor naționale.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ şi a precizat că a convenit cu partenerii de coaliţie ca, pînă la soluţionarea problemelor, să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat, în conferinţa de vineri în care prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că nu îşi depune mandatul, că problemele ridicate de către angajaţii din educaţie sunt unele legitime. Liderul PSD a subliniat că, în programul de guvernare, învăţământul este o prioritate.

La rândul său, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a explicat că rostul guvernării este acela de la guverna pentru oameni, pentru societate, iar actuala coaliţie acest lucru l-a făcut şi îl va face. „În această perioadă am avut multe incendii – cu o mână am stins incendiile, cu mâna cealaltă am construit, fiindcă acesta este rostul guvernării”, a subliniat el.

Liderii de sindicate au anunţat, joi seară, după noi negocieri cu Guvernul, că au înaintat solicitările lor, constând în majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu 25% şi ca salariul unui dascăl debutant să fie la nivelul celui mediu brut pe ţară. „Sunt liberi să-şi facă calculele necesare”, susţin sindicaliştii, referindu-se la guvernanţi.

Pe de altă parte, Guvernul a respins cererile sindicatelor și a promis vouchere de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv 1.500 de lei în luna octombrie, dar nici o creștere de salarii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Orcilor, ați băgat profesorii în rândul săracilor cu voucherele voastre!

  2. Singura tensiune la voi în partid ca şi la PSD e când îl deranjaţi pe Iohannis păstrătorul buleiDEsticlă din tihna lui bine cunoscută.

  3. Nu inteleg de ce li se spune ăstora „purtatori de cuvant” cand stie toata lumea ca ei sunt de fapt mâncători de ((ă((at.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.