G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL: Politica nu are ce să caute în…

Sursa foto: UEFA / Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL: Politica nu are ce să caute în sport. Sper că ştirea cum că UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal un drapel cu însemne revizioniste să fie inventată sau lansată artificial de nişte minţi înflăcărate

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, fost ministru al Sportului, a comentat într-o postare pe Facebook anunţul Asociaţiei maghiare de fotbal (MLSZ) privind introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale, afirmând că politica nu are ce să caute în sport, motiv pentru care speră că ştirea potrivit căreia UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal „un drapel cu însemne revizioniste” să fie inventată sau lansată artificial de nişte minţi înflăcărate, relatează News.ro.

„Am spus de foarte multe ori: politica nu are ce să caute în sport. Sper de aceea că ştirea pe care am văzut-o în seara asta, cum că UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal un drapel cu însemne revizioniste, să fie o ştire inventată. Sau cel mult o informaţie lansată artificial de nişte minţi înflăcărate. Până vine un punct de vedere oficial de la forul european, mă rezum să subliniez că un asemenea eveniment ar fi un precedent periculos. Ar veni în contradicţie cu toate principiile care guvernează sportul. Nu ar face decât să sufle în pânze extremiştilor care pescuiesc oricum mereu în vremuri tulburi, ca cele de azi”, a scris Stroe marţi seară, pe Facebook.

El subliniază că se aşteaptă ca UEFA să nu accepte aşa ceva, „să nu dea oxigen unor teorii revizioniste, să nu permită intoxicarea fotbalului de către interese şi mize politice”.

„Până la clarificarea poziţiei UEFA, recomand tuturor să fie reţinuţi în a prelua sau comenta ceva ce ar putea fi o poveste ruptă de realitate. Este un context în care sunt aruncate multe «fitile» de acest fel, tocmai de către cei care vor tensiune, dezbinare şi o slăbire a societăţilor noastre”, afirmă Ionuţ Stroe.

Context. Federația de Fotbal din Ungaria (MLSZ) a anunțat marți că UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale, relatează szovetseg.mlsz.hu.

Decizia alimentează acuzațiile de revizionism istoric aduse guvernului Orban de mai mulți lideri din regiune. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...