G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Se abrogă cerința de majorare suplimentară a…

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Se abrogă cerința de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private

Cerinţa de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abrogă prin modificările la OUG 114, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. El a adăugat că, în ceea ce priveşte opţionalitatea contribuabililor între Pilonul I şi Pilonul II de pensii, dat fiind faptul că „aceasta nu a funcţionat în realitate, numărul celor care au făcut o astfel de alegere este infim, această prevedere se abrogă de asemenea”. Dancă a menţionat că s-au făcut propuneri de modificare şi privind comisioanele de administrare, transmite Agerpres.ro.

„Un alt capitol important de prevederi din Ordonanţa 114, cele privitoare la Pilonul II de pensii, se modifică prin proiectul de lege dezbătut astăzi în şedinţă de Guvern, după cum urmează. Sunt patru condiţii esenţiale care au afectat grav funcţionarea fondurilor de administrare a Pilonului II de pensii şi prin proiectul de lege dezbătut în această seară aceste prevederi se modifică radical, respectiv cerinţa de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abrogă şi se revine la condiţia din Legea 411/2004 care cerea o constituire a unui capital de 4 milioane de euro la deschiderea unui Pilon de administrare a pensiilor private”, a declarat Ionel Dancă, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern.

„Comisionul de administrare de până la 1% din valoarea contribuţiilor virate la Pilonul II de pensii, vorbim de comisionul de administrare legat de contribuţiile care se virează şi care era de până la 1%, se diminuează la 0,5%, iar din aceşti 0,5%, 0,1 puncte procentuale reprezintă comisionul pe care-l încasează Casa Naţională de Pensii, spre deosebire de 0,5 puncte procentuale cum era prevăzut în OUG 114. Şi, de asemenea, taxarea activităţii de administrare a fondurilor de pensii private de către ASF se limitează la 10% din costurile de administrare ale acestor fonduri”, a mai declarat şeful Cancelariei premierului.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ca sa inchida gura opiniei publice: „vai spatiul nostru aerian, cine-l mai dirijeaza ?”, „vai isi pierde romatasa licenta”. „Dar platiti-le banii mai repde, nu e timp de pierdut!”
  Tovarasii Micula si tovarasii conducatori au pus-o convenabil… la romatsa!

 2. Pai stiu stapanii tai din Kiseleff cine sunt fratii astia delapidatori,spagarii de profesie ai partidului vostru sunt cei care le-au facilitat „afacerile” inca de pe vremea lui nastase si iliescu!Boicot pe produsele hotilor!

 3. @Apreciați că ar trebui verificat și dacă BNR contribuie la devalorizarea monedei naționale și la inflație prin tipărirea de monedă pentru creșterea lichidității din piață, peste creșterea economică realizată, ?

 4. @Opinați că Ludovic Orban a încălcat acordul de la Maastricht plătând fraților Micula pentru o sancțiune aplicată conform regulilor Uniunii Europene , însă care nu respecta acordul bilateral dintre Suedia și România referitor la protejarea reciprocă a investițiilor, ?
  Remarcaț și faptul că ambele țări fiind membre ale Uniunii Europene se aplică decizii ale Uniunii Europene, deci ,considerați că statul român ar trebui să confiște de la frații Micula partea de investiție pentru care a plătit, ca urmare a sancțiunii aplicată conform regulilor europene și deciziei de despăgubire a Curții arbitrare , ?

 5. PNL ce faci cu noi??
  Guvern Orban incompetent!
  DEMISIA

  Salariul minim brut diferențiat pentru cei cu studii superioare urmează să aibă în 2020 același cuantum pe care-l are în momentul de față, adică 2.350 de lei, conform unui proiect de hotărâre a Guvernului adoptat de Executiv

 6. Vreau sa ma mut cu toate contributiile ce le-am platit pina astazi ( in 30 de ani de activitate ) de la fondul public de pensie la un fond privat de pensie .

  De ce nu pot ?

 7. Dragi tovarasi conducatori de toate culorile, daca tot i-ati facut miliardari pe fratii micula din banii nostri, va dau si ei un futii fesh rece ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.