G4Media.ro

Purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise din județul…

Purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise din județul Iași, în perioada 1-14 august

Masca de protecţie va deveni obligatorie în judeţul Iaşi, începând de sâmbătă, în toate spaţiile publice deschise, au anunţat reprezentanţii Prefecturii ieşene, citați de News.ro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a analizat, joi, evaluarea făcută de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi asupra nivelului răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV2 în judeţ şi a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi.

Se exceptează de la această măsură persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută) şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

”În urma analizei făcute de autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluţia răspândirii infecţiei cu SARS-COV2 la nivelul judeţului Iaşi, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme şi fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătăţirea indicatorilor monitorizaţi. Facem un apel la cetăţenii judeţului Iaşi să sprijine autorităţile publice pentru a salva cât mai multe vieţi. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini şi să fim atenţi la distanţarea fizică dintre persoane”, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Până joi, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 1.430 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind depistate pozitiv 45 de persoane.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Oh, da! Au „rezolvat o” in 14 zile! Jud Iași, nu e o entitate închisa, nu rezolva nimic asta ! S-a terminat orice activitate exterioară pt oamenii aia! Mergi la servici(unde evident ca 99% scot masca, ca n-o sa stea 8 ore cu ea) sau la piata, cu masca pe fățău, atât! Lăsând la o parte ridicolul situației: sa mergi la 12 noaptea cu masca pe față pe străzi pustii, ca atât il duce capul pe prefect! Bine, o sa si „respecte” ăia si sunt de inteles!

    • Spania, are asta cu masca absolut peste tot ,de la început! De aia nu a revenit astazi la 3000 de cazuri?! Daca tot murim, sa ne mai si chinuim puțin înainte, sa nu ne mai bucuram nici de o gură de aer afara, ca sa se prefacă si autoritățile ca fac r…… praf!

  2. ce inseamna spatii publice deschise ?! pe strada ?

  3. Si ce e aia spatiu public deschis?

  4. Bășcălia măștii pe sub nas este și obligatorie.

  5. Propagandistii negationisti si idiotii lor utili sper ca sunt fericiti acum!
    Va plangeati ca masurile de securitate blocheaza economia? Ei, serviti cu masca pe figura, tembelilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.