G4Media.ro

Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise va fi obligatorie și în…

Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise va fi obligatorie și în judeţul Prahova începând cu 1 august

UPDATE: Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise va fi obligatorie în judeţul Prahova începând cu data de 1 august, a decis, joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), într-o şedinţă extraordinară.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, CJSU a aprobat hotărârea privind obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, pe toată durata stării de alertă, decizia care a fost luată pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 vizându-i pe toţi cei care locuiesc şi/sau circulă pe teritoriul judeţului.

„Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, precizează sursa citată.

Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii.

„În funcţie de evoluţia situaţiei, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise şi/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum şi al altor operatori de profil”, se mai arată în comunicat.

……

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova se va întruni, joi după-amiază, într-o ședință extraordinară pentru a aproba obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă.

„Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi va viza pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului. Potrivit propunerii CJSU, măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00”, a anunțat prefectura.

Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie în spații publice deschise, de exemplu piețe, târguri, stații de autobuz, gări, zonele unde se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, în intervalele orare 07.00-11.00 și 15.00-20.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Până acum, județele Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Brașov au adoptat măsuri similare.

HARTA Județelor unde trebuie să purtăm obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise

În județul Prahova au fost confirmate, de la începutul epidemiei, 1873 de cazuri de coronavirus, dintre care jumătate în ultimele două săptămâni.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii


 1. Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie în spații publice deschise, de exemplu piețe, târguri, stații de autobuz, gări, zonele unde se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, în intervalele orare 07.00-11.00 și 15.00-20.00.

  – formularea este extrem de ambigua si asta va duce din nou la confuzii si interpretari subiective
  – asadar masca nu trebuie purtata in TOATE spatiile publice deschise, ci doar in cele enumerate mai sus?
  – ce inseamna acele intervale orare enumerate mai sus?

  • Evident ca doar in cele menționate mai sus in orele alea! Ca doar nu te apuci de nebun sa ieși singur pe camp la marginea Ploieștiului cu mască (ma rog, de gaze ar fi utilă)

  • exemplul dat de tine e dus putin la extrem. chiar ar fi aberant sa fi obligat sa porti masca in locul ala.

   (nu sunt din prahova, dar ma ‘pregatesc’ pentru masurile care se vor lua in bucuresti)

   dar:
   – cum ramane cu cei care se inghesuie in gara, de exemplu, intre orele 11 – 15? ne bazam iarasi pe ‘responsabilitatea’ individuala?
   – alte locuri aglomerate: spatiile de joaca… pline de parinti, bunici, copiii; intersectii, bulevarde aglomerate; spatele blocului, cu vecinii stransi la table, bere, seminte.

   nu e vorba ca sunt impotriva mastii, nu sunt negationist, etc.
   ma deranjeaza reglemantarile astea pe care nu iti dai seama cine si cum le-a gandit si care dau nastere la tot felul de interpretari ‘dubioase’.
   probabil vor urma filmulete cu ‘abuzuri’ ale politiei, plangeri, contestatii, etc

 2. Ar obligatoriu sa mai invatati si voi sa scrieti, sa va mai revedeti textul (macar titlul) si, in general sa mai vedeti ce-i cu limba asta, romana…va cam scapa printre degetele grabite cu care va chinuiti sa adunati click-uri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.