G4Media.ro

Publicație americană de dreapta: Conservatorii n-ar trebui să ignore declarațiile lui Orban…

Foto: Unsplash / Levi Meir Clancy

Publicație americană de dreapta: Conservatorii n-ar trebui să ignore declarațiile lui Orban despre „amestecul raselor”

Publicația americană conservatoare Washington Examiner a publicat marți un comentariu în care susține că Partidul Conservator din SUA, de care Viktor Orban încearcă să se apropie, nu ar trebui să ignore declarațiile rasiste făcute de acesta în România. Comentariul semnat de James Sweet și preluat de Rador:

În SUA deplângerea relațiilor interrasiale e un element ce ține de epoca apusă a segregării rasiale. Ungaria, pe de altă parte, e mai înapoiată. Premierul ungar Viktor Orban, aflat în România, a perorat sâmbătă contra „amestecării raselor”. „Noi [ungurii – n.a.] nu suntem o rasă mixtă și nici nu dorim să devenim o rasă mixtă”, a declarat Orban. Din perspectiva lui, Occidentul e împărțit în două. Jumătate din aceste țări „nu mai sunt națiuni” din cauza amestecului dintre populațiile europene și cele non-europene.

Ungaria nu este nicidecum în postura de a putea da lecții de suveranitate națională Vestului. Guvernul Orban a optat cu consecvență să le delege necesități energetice și priorități de politică externă unor autocrații orientale, sub fațada unei cruciade contra globalismului.

Orban a făcut de asemenea și o referire la „marea înlocuire” [a populației albe cu populații de alte culori – n.trad.], o teorie a conspirației promovată de o anume ramură a conservatorilor americani. „[Marea înlocuire] nu e o teorie a conspirației”, a declarat Tucker Carlson de la Fox News, și a calificat-o în schimb drept „strategia electorală” a democraților.

Carlson e unul dintre cele mai grăitoare exemple de conservatori americani care laudă forma de conservatorism a lui Orban. De la discutarea a „ce ar trebui să învețe America de la Ungaria” și până la a face o vizită în Ungaria pentru a-l intervieva pe Orban, Carlson a clarificat că el crede că Ungaria ar trebui să servească drept model conservatorismului american.

Dar discriminarea rasială nu ar trebui să fie componenta niciunei mișcări ideologice. Conservatorii pot – și ar trebui – să susțină frontiere întărite, fără a-i dezumaniza însă pe indivizii care vor să le treacă. Există o varietate de motive valide pentru mărirea securității la frontiere, însă „marea înlocuire” și „amestecarea raselor” nu se numără printre ele.

De ce să le dai democraților apă la moară legând conservatorismul american de indivizi precum Orban? Uniunea Conservatoare Americană găzduiește una dintre cele mai mari conferințe anuale ale conservatorilor americani, Conservative Political Action Conference. A organizat o conferință și în Ungaria, încercând să realizeze o fuziune între conservatorismul american și autoritarismul ungar.

Viitorul conservatorismului depinde de atragerea tuturor comunităților care formează națiunea, indiferent de rasa și etnia cetățenilor lor. Chiar dacă declarațiile lui Orban li se aplică imigranților din Europa veniți din Africa și Orientul Mijlociu, implicațiile retoricii lui, dacă ar fi aplicată la SUA, sunt evidente.

Pentru a face loc viitoarei coaliții republicane nu e nevoie să se renunțe la problemele imigrației și la securitatea frontierelor. Dar e nevoie ca republicanii să renunțe să disemineze teama prin teoria „marii înlocuiri”, care își are rădăcinile în discriminarea rasială. Încetați să vă mai inspirați din incitatorul suprem la controverse rasiale al Ungariei, și haideți să ne concentrăm pe bogata istorie intelectuală a conservatorismului american. (Traducere: Andrei Suba)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. ultimul caleret & sovinismul primitiv – romantic la o petrecere campeneasca …

  2. Iar tu nu ai creier deloc.

  3. Conservator = rasist

  4. Ietete, unde era rasa pura! Se rasuceste Hitler in mormant – habar n-a avut el ca exista pe pamantul asta o „RASA” speciala, singura cu adevarat unica si pura! Rasa Hungureasca. Ceea ce e de neinteles este cum de aceasta extraordinara, nemaipomenita, imaculata, pura rasa unica s-a lasat condusa de un zlatar, aflat pe lista de plata a ruscilor pulteristi.

  5. deci sa inteleg ca si conservatorii americani ii cam dau cu flit lui Orban-rasa pura 😂

  6. daca si conservatorii americani se 💦💦💦 pe cwrva lui vladolf e de bine…😂🤣😂🤣😂🤣