G4Media.ro

VIDEO Publicația locală 7 IAȘI.ro: Costel Alexe și Mihai Chirica, ședință de…

VIDEO Publicația locală 7 IAȘI.ro: Costel Alexe și Mihai Chirica, ședință de partid în restaurant, cu 100 de participanți, fără măști și fără distanțare / PNL Iași: Evenimentul a fost organizat cu respectarea măsurilor de distanțare socială, într-o locație de tip terasă acoperită

Peste 100 de oameni nu au respectat legislația impusă de starea de alertă decretată de Guvern și au participat la o ședință a PNL organizată dumică, 28 iunie, în incinta unui restaurant de lângă Iași, situat pe malul lacului Aroneanu, scriu jurnaliștii de la publicația locală 7IAȘI.ro, care publică fotografii și înregistrări video de la reuniunea liberalilor.

Din imaginile surprinse de 7IAȘI în jurul orei 10:00, se poate observa că cei peste 100 de participanți nu purtau măști și s-au așezat unul lângă altul pe scaune, fără respectarea distanței minime.

Ședința Comitetului Director Județean a fost convocată pentru validarea candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iași din partea PNL.

Acesta a fost prezent în sală, tot la prezidiu, chiar la dreapta deputatului Costel Alexe, alături de primari ai PNL: Dan Niță de la Miroslava, Benone Moruzi, de la Aroneanu și Stelică Turcu de la Lețcani, mai scriu jurnaliștii de la publicația locală.

Organizația județeană a PNL Iași a reacționat, printr-o postare pe Facebook, susținând că toate măsurile legale au fost respectate la întrunirea de partid, deși din imagini reiese clar că cei mai mulți dintre participanți nu purtau măști de protecție.

Reacția PNL Iași: 

În legătură cu informațiile apărute în mass-media privitoarea la organizarea unui eveniment în cadrul PNL Iași, facem următoarele precizări:

▶️ Comitetul Director Județean al Partidului Național Liberal – Organizația Județeană Iași, din data de 28.06.2020, a fost organizat într-un loc public, cu respectarea tuturor normelor precizate în actele normative în vigoare care reglementează măsurile și restricțiile specifice stării de alertă;

▶️ Evenimentul a fost organizat cu respectarea măsurilor de distanțare socială într-o locație de tip terasă acoperită (cort de evenimente);

▶️ Între participanți au fost prevăzute distanțe de cel puțin 1,5 m între scaune, celor prezenți li s-a citit temperatura la sosire, s-au folosit substanțe dezinfectante, s-au purtat măști etc.;

▶️ Deși locația respectivă are o capacitate de aproximativ 600 de locuri, evenimentul a inclus sub 100 de participanți, tocmai pentru a respecta distanța și normele în vigoare.

Departamentul de Comunicare al PNL Iași

Liberalii au fost ținta criticilor în mai multe rânduri în ultima perioadă pentru nerespectarea regulilor impuse chiar de guvernul PNL în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, la finalul lunii mai, premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri ai Cabinetului pe care îl conduce au fost fotografiați în biroul șefului guvernului bând și fumând, făr a purta măști și fără a respecta distanțarea socială.

Apoi, la începutul săptămânii trecute, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a aniversat ziua fiicei cu 100 de oameni care au petrecut înăuntru la un restaurant din Cluj, fără a respecta legea, potrivit mai multor imagini publicate de cotidianul Libertatea. Potrivit jurnaliștilor, la petrecerea organizată de Rareș Bogdan, au participat peste o sută de persoane, deși hotărârea de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă prevede că maximul de invitați legal este de 20.

Ca reacție, Rareș Bogdan a susținut că la petrecere, în interior, nu au fost mai mult de 20 de persoane și cam tot atâtea și pe terasă. 42 de adulți în total și 16 copii, a spus liderul PNL.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Regulile sunt doar pentru populime. Daca esti de la PNL le poti incalca de cate ori vrei fara sa ti se intample nimic.

  • Costel alexe e in ministru al mediului care nu face nimic pentru mediu, pentru un aer curat, ci doar mai pune o taxa si mai complica viata cetatenilor.
   In Suceava, cel mai poluat oras din europa, in fiecare noapte in zona comerciala a orasului sunt aruncate in aer, zeci de tone de substante toxice, otravitoare si fum, iar obiectivele industriale din zona, produc un zgomot asurzotorcare deranjeaza locuitorii din cartierele apropiate, ca sa nu mai vorbim de gunoaiele arse aproape zilnic in aceeasi zona.
   Iar ministrul mediului pnl, primarul pnl, prefectul pnl, consiliul judetean pnl, directia de sanatate publica pnl, garda de mediu pnl, nu fac nimic sa schimbe aceasta situatie

 2. Asa se vede prostia. Au separat scaunele dar masti de ce n-au vrut?
  Sunt vreo 7 cu masca, deci unii participanti au gandit putin.

 3. G4Media, vezi că nici la lansarea candidaților USR-PLUS la primăriile de sector nu a foat păstrată distanța fizică, chiar dacă lansarea a avut loc în exterior.

  • Candidatii au fost anuntati intr-o conferinta de presa, in exterior, la care au participat sub 50 de persoane (candidatii + cativa reprezentanti). Vezi HG 28/11.6.2020.

  • G4media a devenit fituica pro usere. Unde va e independenta stimabililor?

 4. PSD sau PNL, aceeasi mizerie, gemeni din USL! JOS TOATA CARDASIA POLITICA!!!

 5. a murit PSD, traiasca PNL!

 6. Am o intrebare: nu e permis politicienilor sa se imbolnaveasca daca asta isi doresc?
  Si nu numai, cine doreste COVID nu-l poate primi pe orice cale? Includ si vaccinul.multumesc.

 7. Va fi dezastru in comunitati daca internarea unui purtător de salmonela asimptomatic devine o privare de libertate.

 8. Nu- i nici o problemă. Să-i ia dracu pe toți! Se pricep numai la furat, așa că pot să crape.

 9. Pentru ca pnl face parte din ppe, membrii nu pot tine distanta. Sunt prea populari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.