G4Media.ro

PSD solicită revocarea ministrului Claudiu Năsui în urma anulării Măsurii 3 –…

PSD solicită revocarea ministrului Claudiu Năsui în urma anulării Măsurii 3 – granturi de investiţii acordate IMM-urilor

Partidul Social Democrat solicită revocarea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în urma eşecului din Măsura 3, anunţă un comunicat al formaţiunii transmis Agerpres.

„PSD solicită prim-ministrului Florin Cîţu şi preşedintelui României Klaus Iohannis revocarea de îndată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 – Granturi pentru investiţii acordate pentru IMM-uri. De asemenea, PSD cere USR-PLUS să fie consecvent principiilor pe care le-a fluturat până acum în ochii alegătorilor şi să retragă sprijinul politic ministrului Năsui, astfel încât acesta să poată fi înlocuit în cel mai scurt timp de o persoană competentă”, precizează comunicatul PSD.

Potrivit PSD, „prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanşării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervenţiile ministrului Economiei, ori incompetenţa fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri şi compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exerciţiul financiar 2013-2020”.

„În ambele situaţii, orice zi în plus a ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români şi marchează intrarea în complicitate a celor care pot decide înlocuirea sa. După bătaia de joc la adresa celor peste 27.000 de firme care şi-au pus speranţe în accesarea fondurilor europene şi au cheltuit bani şi timp pentru a se înscrie în Măsura 3, antreprenorii români nu mai pot avea încredere în ministrul Năsui, ceea ce impune înlocuirea imediată a acestuia”, susţin social-democraţii.

Măsura 3 – granturi de investiții va fi anulată, iar sumele vor fi realocate către Măsura 2, urmând ca Măsura 3 să fie ulterior relansată cu sume provenite din REACT – EU, arată un proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Fondurilor și Investițiilor Europene, potrivit căruia aplicanții la Măsura 3 trebuie să redepună cererea, dacă vor să aibă șansa la fonduri.

„Schimbările preconizate urmăresc anularea în forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU. De asemenea, Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din REACT – EU. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricționați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi”, arată proiectul de ordonanță al Ministerului Investițiilor.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. PSD sa stea linistit ca nimanui nu-i place in mod deosebit de nasui dar sa nu ne vorbeasca despre „eşec”. Bine ca nu se leaga de programu’ Rabla Auto si ministrul Mediului.

    Eşecul e al dezvoltatorilor din ministere ca nu a scris Nasui procedurile.
    Asa cum in spitale iau foc lucruri, asa cum ordinele de ministru se dau fara aprobarea prim ministrului asa si PSD sa faca ciocu mic ca e in opozitie

  2. Care-i treaba, Ciolacu? Ai primit telefonul de la sponsori? Banii de la Masura 3 se directioneaza catre alte programe de sprijin, nu se evporeaza.

    • E jale mare ca nu mai primesc firmele lui Ghita bani sa faca aplicatii software de care nu are nimeni nevoie

  3. Susțin! Băiatul ăsta nepregătit nu trebuia sa ajungă ministru!

  4. Ministerul Economiei ar trebui sa despagubeasca firmele care au depus proiecte pe apelul pe care l-au anulat. Pentru ca s-au consumat resurse, atat financiare cat si umane, pentru pregatirea acelor proiecte. Procesul de pregatire a durat multe luni, cu multe schimbari de ghid/ procedura/ conditii. Nivelul de incredre al IMM-urilor in fondurile europene a scazut mult dupa acest episod, care nu a fost altceva decat campanie electorala. Fara asumarea unor „note de plata” fata de solicitanti, discutam doar de „praf in ochi” si promisiuni despre programe viitoare in care nu mai crede nimeni. Banii acestia nu produc mari efecte in masura 2, unde procedura de implementare este extrem de greoaie si unde anticipez ca multi bani vor fi dati inapoi de catre beneficiari. O solutie viabila ar fi fost transferul catre POR 22- un program de investitii pentru IMM-uri – SUBFINANTAT si deja mult intarziat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.