G4Media.ro

PSD nu respinge acordul național privind justiția propus de președintele Iohannis: Vom…

PSD nu respinge acordul național privind justiția propus de președintele Iohannis: Vom analiza în cadrul CEX. Prevederile referendumului trebuie transpuse imediat în legislație, indiferent dacă partidele încheie sau nu un pact politic

PSD a anunțat miercuri că va analiza în cadul Comitetului Executiv Național (CEX) acordul național privind justiția propus de președintele Klaus Iohannis, dar a criticat voalat faptul că șeful statului nu a vorbit nimic despre respectivul pact în timpul consultărilor.

Poziția social-democraților este diametral opusă de reacția lui Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat, într-o ieșire intempestivă, că respinge acordul propus de Klaus Iohannis.

Comunicatul integral transmis de PSD: 

PSD a luat la cunoștință, în urma conferinței de presă a Președintelui Klaus Iohannis de astăzi, și nu în timpul consultărilor, de intenția acestuia de a propune partidelor politice din România un acord politic național pentru consolidarea parcursului european al României.

PSD va analiza în cadrul Comitetului Executiv Național propunerea președintelui Iohannis și va formula un răspuns oficial.

PSD susține consensul politic pe temele majore de interes național, mai ales atunci când un astfel de demers este unul real și nu un joc electoral.

PSD a susținut și va susține întotdeauna orice înțelegere politică benefică interesului României.

Considerăm însă că în acest moment în care se discută despre crearea unui consens politic e necesar ca un eventual pact încheiat între toate partidele politice să mai conțină câteva aspecte vitale pentru interesul României:

 1. Susținerea unei Uniuni Europene cu o singură viteză, în care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii.
 2. Acțiunea tuturor forțelor politice din România pentru înlăturarea dublului standard în Uniunea Europeană. Nimic din ce este permis în alte state membre să nu fie interzis în România, iar ceea ce este respectat în alte state să fie respectat și în România.
 3. Condamnarea protocoalelor secrete încheiate între instituțiile din sistemul judiciar și alte nstituții. Justiția trebuie să fie independentă și transparentă.
 4. Asigurarea și garantarea independenței judecătorilor față de influențele politice, cât și față de orice altă formă de presiune exercitată asupra acestora.
 5. Garantarea și respectarea în totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și condamnarea publică a oricărei forme de abuz.
 6. Armonizarea legislației românești la valorile și principiile europene pentru înlăturarea oricăror forme de discriminare din societatea românească.
 7. Promovarea la nivelul Uniunii Europene a instituirii salariului minim european valabil pentru companiile care activează în mai multe state membre, astfel încât să se elimine discriminarea în privința salarizării pe teritoriul Uniunii.

În ce privește includerea într-un asemenea protocol politic a prevederilor votate deja la referendum, considerăm că politicienii nu au dreptul și nu pot decide peste voința românilor. Cetățenii s-au pronunțat deja asupra celor două întrebări.

Voința românilor nu poate fi negociată între politicieni. Prevederile referendumului trebuie transpuse imediat în legislație, indiferent dacă partidele încheie sau nu un pact politic.

Citește și:

BREAKING Klaus Iohannis propune tuturor partidelor semnarea unui acord național pentru anularea modificărilor făcute de PSD, ALDE și UDMR la legislația din justiție

Cioloș anunță încă trei puncte care să fie incluse în acordul național pe justiție propus de Iohannis: Depolitizarea CCR, implementarea inițiativei ”fără penali” și dezbateri publice pentru reforma legilor justiției și a Codurilor penale

Orban: PNL face un apel către toate forţele politice să susţină pactul propus de preşedintele Iohannis

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Exact asa , cine respinge propunerea presedintelui se autoelimina din viata politica si chiar din viata publica si devine un paria al societatii romanesti . Singurul raspuns, este acceptartea propunerii in cauza si intoarcerea la realitatea publica la zi si la votul popular . Cei care conduc azi Romania , nu au alta solutie , decit sa permita declansarea de Alegeri anticipate si cu cit fac asta mai repede, au sansa de a obtine voturi pentru asi conserva un viitor statut in opozitie . Orisice aminare ,duce la prabusirea in sondaje a partidului in cauza .In urma miscarii facute azi de presedinte , PNL isi consolideaza avansul electoral, fata de toti ceilalti adversari politici si devanseaza alianta USR -PLUS in sufragiul alegatorilor . Ultimile actiuni intreprinse de alianta mai sus amintita ,o face perdanta in viitor si minimizeaza sansele electorale ale acesteia . Perceptia este de intelegere ascunsa , de non combat si de punere in asteptare, in speranta unei cresteri spectaculoase al numarului de votanti . O alegere de acest fel este perdanta din capul locului , asteptarile electoratului tinar erau cu totul altele .Alde din pacate refuza oferta prezidentiala si confunda dorinta si vointa electoratului si a presedintelui de a implementa rezultatele referendumului. cu presupusa dorinta de cistig la alegerile prezidentiale. Deja actual presedinte are al doilea mandat si nu are nevoie sa forteze in aceeasta directie.

 2. imi place imaginea, tot felul de interlopi din PSD

 3. Ne-am scos!!!

 4. Fantastic ce tare politice sunt PSD! De centura, pe bonuri de masa.

 5. Afirmatii in neconcordanta cu realitatea. Discursul ca discursul , dar deciziile si faptele
  v-au ingropat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.