G4Media.ro

PSD nu a mai atacat la CCR legea bugetului de stat /…

PSD nu a mai atacat la CCR legea bugetului de stat / Marcel Ciolacu susține că ar putea sesiza Curtea de Apel ca „orice persoană interesată” / PSD va depune plângere penală pentru a afla cine a fundamentat Anexa care ar aloca fonduri numai primăriilor conduse de coaliția de guvernare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, că termenul pentru sesizarea CCR în cazul legii bugetului de stat a fost depășit, acesta expirând sâmbătă, fără ca social-democrații să o conteste, dar că urmează să analizeze dacă „sunt suficiente elemente de ilegalitate” în lege pentru a o ataca în contencios administrativ, la Curtea de Apel.

„Vom vedea, după ce devine lege, dacă există elemente suficiente să atacăm legea bugetului la Curtea de Apel. Dacă are elemente de ilegalitate, după ce devine lege, se poate ataca în contensiosul administrativ la Curtea de Apel”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Biroului Permanent Național.

Ciolacu a spus că legea poate fi atacă în contencios de „orice persoană interesată”.

„Să vedem dacă sunt suficiente elemente de ilegalitate”, a repetat liderul PSD, precizând că termenul pentru a ataca bugetul de stat la CCR „a fost depășit de sâmbătă”.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD ca depune miercuri și joi plângeri la Parchet, în legătură cu Anexa 7.03 din legea bugetului.

„Știm foarte bine că nu există documente care ajung pe masa prim-ministrului pentru a fi probate în ședința de Guvern (..) dacă nu sunt fundamentate. Anexa 7.03 atribuie fonduri din bugetul național numai administrațiilor conduse de către reprezentanți ai PNL, USR sau UDMR. Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată în 30 de ani în România. Dorim să știm clar de la Procuratură, dacă Guevrnul nu a putut să ne lămurească, cine a justificat alocarea acestor fonduri”, a declarar Marcel Ciolacu.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri, că bugetul pe 2021 are „vicii de neconstituționalitate”, din cauză că ar avea prevăzută finanțare bugetară atât pentru ministere desființate, cât și pentru cele „neînființate”, întrucât nu au fost aprobate hotărârile de guvern prin care se reorganizau instituțiile.

„Principala lor grijă la bugetul de 2021 a fost cum să-și împartă între ei banii pe criterii legate strict de algoritmul politic – nu cum să servească interesele românilor. Însă chiar acest blestemat algoritm politic i-a făcut să nu vadă o ilegalitate cât casa, care face bugetul țării vulnerabil, în situația de a putea fi atacat la CCR!”, a anunțat Grindeanu pe Facebook.

PSD urma să decidă luni, 8 martie, dacă sesizează sau nu Curtea Constituțională (CCR) în privința bugetului pe 2021, a anunțat miercuri, la RFI, deputatul social-democrat Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaților. Documentul a fost adoptat de Parlament, fără a fi acceptat vreun amendament al Opoziției.

”Luni avem ședință de Birou Politic Național și vom lua decizia în forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe și vă dau un singur exemplu, celebra anexă 7.03, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt dați exclusiv pentru unități administrativ-teritoriale conduse de PNL și USR, în condițiile în care administrațiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare”, a declarat Daniel Suciu.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Nu știu cine și de unde l-a scos pe Ciolacu și l-a pus la conducerea PSD, însă devine tot mai clar că a fost „pus” acolo cu un scop: distrugerea PSD sau, cel puțin, fraagilizarea partidului. A curățat, cumva, PSD de indivizi ca Ș Nicolae, Bacalbașa, Nicolicea etc. Tot înainte, tovarășu Ciolacu, faci bine :))

  • Imaginati-va ce ar fi fost daca facea Psd asa ceva, era o revolutie in Piata mai ceva ca in ’89

 2. Un blatist ordinar și fricos ca un maidanez!

 3. Pesedistii astia sunt niste papagali….

 4. Ciolacu ce sa faca? Recunoaste ca s-a facut de ciolakakao! Mare fraier, mare caracter!

 5. acest gozer insalubru face numai ce i se permite să facă, nu-și va permite el să-și depășească perimetrul trasat, are dreptul să latre, dar fără a mușca! Știe derbedeul ordinar că dacă cumva încearcă scheme, falsul certificat revoluționar va fi scos la iveală!

 6. Pai cum, Marcele?
  Ori bugetul e ilegal, si atunci e de datoria ta sa anunti organele in drept, ori e legal si atunci tu vorbesti pentru publicul Latrina 3. Ce sa fie?

 7. despre disparitățile regionale și ,,corectarea dezechilibrelor macroeconomice,, 🙂 😛 în perioada 2011 -2018 🙂 (fig.1.4. / pag.10 https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european_semester_country-report-romania_ro.pdf ) De ce în zona dâmbovițenilor PIB-ul pe cap de locuitor reprezintă 144 % !!! & regiunea Vest 67 % !!! ? de ce s-a împărțit PIB-ul doar între 2 zone ? 🙂

 8. E foarte trist că un personaj ca asta este in Parlamentul Romaniei, asta înseamnă că au fost destui cretini să-l voteze. Pentru toti mingaii Vin si Rosii, o mare Plăcuta Suedeze

 9. Asta e cel mai tembel guvern de la CDR incoace, au impresia ca detin adevarul absolut,nici macar aia de la „pesede” nu si-au permis asa ceva

 10. Pupincurist notoriu…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.