G4Media.ro

PSD, despre salariul minim: ”Raportarea la modelul european trebuie însușită ca proiect…

sursa foto: Pexels

PSD, despre salariul minim: ”Raportarea la modelul european trebuie însușită ca proiect de țară, de întreaga clasă politică/ Alinierea este cea mai bună cale pentru a determina tinerii să nu mai plece la lucru în străinătate”

PSD consideră că abordarea clasei politice din România în privinţa majorării salariului minim trebuie să ţină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene, transmite News.ro. Astfel, creşterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un pas necesar pentru înscrierea României în calendarul implementării Directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, adoptată de Consiliul European la data de 4 octombrie 2022.

„Prin această majorare, ponderea salariului minim ajunge la 46,5% din salariul mediu brut, raportat de INS pentru luna septembrie 2022, şi va permite ca la 1 ianuarie 2024 să se atingă nivelul de 50% recomandat de Directiva europeană. În prezent, salariul minim din România reprezintă 39,5% din salariul mediu brut”, arată comunicatul de presă al PSD.

Sursa citată mai spune că „alinierea României la modelul european privind salariul minim este cea mai bună cale pentru a determina tinerii să nu mai plece la lucru în străinătate şi pentru a asigura forţa de muncă necesară companiilor din România”.

Totodată, introducerea acestui mecanism european ar oferi stabilitate, coerenţă şi predictibilitate mediului economic, ceea ce ar încuraja investiţiile mediului privat în România, mai precizează social-democraţii.

PSD consideră că raportarea la modelul european ar trebui să fie însuşită, ca proiect de ţară, de întreaga clasa politică din România.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Doamne fereste sa faci din Educatie de ex un proiect de tara sa aloci bani la un procent decent din PIB
  Sau sistmeul sanitar, sau infrastructura de transport/energetica
  Sa fereasca Dumnezeu cel mare sa facem investitii!
  Doar pomana, ca asa e crestineste!
  Plus nu trebuie sa muncesti nimic, doar sa scrii o lege si gata 🙂

  • Degeaba aloci bani invatamantului, fara o schimbare de mentalitate nu se schimba nimic.
   Noi trebuie sa facem curatenie si apoi sa cladim ceva in orice domeniu vrei.
   Pana nu ne schimbam noi stilul de vot o sa tot fim vrajiti si o sa ne miram ca o ducem „bine”…

 2. Raportarea ar trebui să se facă și la munca efectivă și la productivitatea din UE, nu doar la cifrele din salariul minim. Nici muncă fără pâine, dar nici pâine fără muncă, Ciolanule !

  • Doar că în ultimii cel puțin 20 de ani productivitatea a crescut mai mult decât salariile și, dincolo de părerile țipate de unii sau alții, productivitatea raportată la salarii chiar este foarte ridicată în România. Chiar sunt sectoare economice în care e cea mai mare din UE.

 3. Soc si groaza, PSD-ul vrea sa se raporteze la modelul european.

  Sa imi spuna si mie PSD, cica partid socialist, in ce tara european se mai impoziteaza salariul minim cu 40%.

  De acolo se pleaca, mai PSD. Doar ca nu vreti, ca solutie exista. Nu vreti pentru ca bugetul asta intesat de pile, amante si pensii speciale se tine si din impozitarea la sange a doua milioane de oameni platiti cu salariul minim pe ecomonie.

 4. Asta să le explice in martie celor 700.000 concediați! 😏

 5. Gargara politica!

 6. Asta se intampla cand respectarea legii a ajuns exceptie pentru ei!

 7. Pai da, ca raportat la salariul minim se calculeaza si amenzile, si contributia PFA -urilor la sanatate si tot asa….