G4Media.ro

PSD cere Guvernului să publice lista companiilor de la care cumpără materiale…

PSD cere Guvernului să publice lista companiilor de la care cumpără materiale și echipamente medicale, prețurile, acționarii și administratorii acestora

PSD cere Guvernului, într-o postare de Facebook, să publice lista companiilor de la care cumpără materiale și echipamente medicale, prețurile pe fiecare categorie de produs, sursa achizițiilor precum și acționarii și administratorii companiilor care furnizează aceste materiale.

Redăm mai jos postarea PSD

”În aceste momente este de înțeles urgența achizițiilor de materiale și echipamente medicale de protecție. Guvernul trebuia sa facă asta de trei luni când toată lumea știa ca vom avea pandemie. Însă cetățenii au dreptul să știe cum se cheltuie banii.

#PSD cere Guvernului Orban 2 să publice imediat următoarele informații:

 • companiile de la care cumpără materialele,
 • prețurile unitare, pe fiecare categorie de produs,
 • sursa achizițiilor,
 • acționarii/administratorii companiilor care furnizează aceste materiale.

#TRANSPARENȚA poate opri specula cu materiale sanitare pe seama medicilor și asistentelor din prima linie!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ha ha ha ha ha ha ha ha !
  Ati verificat ? Daca sunt toti pesedisti ? Ca securisti… nu stim… 🙂

 2. Ăștia de la PSD nu mai pot fura si lacrimeaza :))))

 3. Sa publice si averile pesedisitilor, fotografii cu propitatile. Ar iesi un muzeu. Ce ne-am mai minuna…

  • Ghidul: intram acum in salonul „mama sunt eu oprisan”. Pe peretele din stanga proprietatile din Vrancea…

 4. Așa cum publica fmmpsdaldeudmr fiecare leut furat aaaaa pardon…..investit pt populație. 1: firmele alea tot de fosti comuniști nenorociți bolșevici sunt controlate și 2 : dacă stați izolați în palatele alea făcute din bani furați e normal să vă ia peneleu prajitura de sub nas. Că în ultima vreme pesedistii gen ciolacu,fiola,cap de pl sau porcu de nicolae șoferul infractorilor stau după perdea și aruncă cu kkt.

 5. Ce tara. A ajuns PSD sa ceara transparenta. Chiar nu le e rusine? Mi-e scarba de ei si de cei care acum ii vor lauda pentru acest demers. „Alta-ntrebare” si „Pt ca putem” cer transparenta….

  • Deci după mintea ta, daca Psd-istii au furat, acum trebuie sa inchidem ochii la furturile Pnl-ului ! Pe stilul „ciocu mic, acum noi suntem la putere !”. Mi-e scarba de ipocriti

 6. Asta trebuia sa faca Oficiul Național pentru Achiziții de la inceput. Suspiciunile sunt justificate, nu are importanta ca cere PSD asta. Bine, ei sufera ca nu au acces la bani, dar asta e alta discutie.

 7. Corect, TOATE Cheltuielile din BANII publici sa fie PUBLICE, FIX cum NU facea PSD!
  Dar sa PUBLICE si PSD urmatoarele, unde exista Decizii ale Instantelor:
  1. 12. Noiembrie 2019. Decizie definitiva: PSD e obligat sa publice sursele de finantare ale mitingului „impotriva abuzurilor” din Piata Victoriei.
  Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Partidul Social Democrat trebuie sa faca publice sursele de finantare si prestatorii de servicii de la Mitingul „impotriva abuzurilor” din Piata Victoriei, organizat de formatiunea politica pe 9 iunie 2018. Decizia este definitiva.
  Din punct de vedere tehnic, instanta a mentinut o decizie similara data de instanta inferioara, Tribunalul Bucuresti, si a respins recursul facut de formatiunea politica.
  „Respinge recursul ca nefondat. Definitiva,” este minuta Curtii de Apel Bucuresti.
  Partidul Social Democrat trebuie sa faca aceste infomatii publice la solicitarea jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigatii Media (CIM). Acesta a solicitat datele in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii publice.”
  Magistratii explica de ce PSD trebuie sa spuna cu cine si cu ce bani a organizat mega-mitingul din Piata Victoriei: Informatiile legate de organizarea mega-mitingului PSD „impotriva abuzurilor” din Piata Victoriei, pe 9 iunie 2018, sunt de interes public, deoarece privesc activitatea partidului politic, argumenteaza Tribunalul Bucuresti.
  Detaliile apar in motivarea sentintei prin care magistratii au decis ca PSD trebuie sa faca publice sursele de finantare si prestatorii de servicii pentru acest eveniment. Procesul a fost deschis de jurnalistul Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigatii Media (CIM) . Acesta a solicitat datele in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii publice.
  Dupa ce PSD a refuzat sa-i puna informatiile la dispozitie, Ovidiu Vanghele a deschis un proces in contencios-administrativ. Jurnalistul a fost reprezentat in instanta de Elenina Nicut, avocata care a invins si Curtea Constitutionala.
  Desi exista Decizia Instantei, PSD nu le-a publicat nici AZI!

  2. 24 August 2019: „Decizie fara precedent a Justitiei: PSD trebuie sa publice cum a cheltuit Subventiile de la stat si ce Firme au primit banii.
  Decizie fara precedent a instantelor judecatoresti, Partidul Social Democrat trebuie sa faca publice sumele de bani pe care le-a primit de la bugetul de stat in anii 2016-2018 si rapoartele detaliate cu privire la la modul in care au fost cheltuiti acesti bani: cu ce persoane fizice si cu ce firme s-au incheiat contracte din acesti bani.

  Decizia a fost data de Tribunalul Iasi, intr-un proces deschis de unul dintre fondatorii asociatiei civice Reset Iasi, Daniela Mitrofan. Decizia poate fi contestata cu recurs.

  Daniela Mitrofan a solicitat initial aceste infomatii de la PSD, in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Cum formatiunea politica nu i-a comunicat aceste date, ea s-a adresat instantei.

  Ce trebuie sa publice PSD:
  Potrivit portalului instantelor, Instanta a hotarat ca PSD sa-i comunice:
  – Suma primita de catre Partidul Social Democrat ca subventie din bugetul de stat pe anul 2016;
  – Raportul detaliat cu privire la cheltuirea subventiei pe anul 2016;
  – Suma primita de catre Partidul Social Democrat ca subventie din bugetul de stat pe anul 2017;
  – Raportul detaliat cu privire la cheltuirea subventiei pe anul 2017;
  – Suma primita de catre Partidul Social Democrat ca subventie din bugetul de stat pe anul 2018;
  – Raportul detaliat cu privire la cheltuirea subventiei pe anul 2018.

  3. 4 Decembrie 2019: „PSD pierde inca un proces: Instanta il obliga sa spuna cat a costat elicopterul pentru Dancila, cine a primit banii si care a fost sursa fondurilor.
  Partidul Social Democrat trebuie sa faca publice mai multe informatii legate de vizita fostului lider al partidului, Viorica Dancila, facuta in vara anului 2019 in Moldova, singura regiune din tara fara autostrada: cat a costat transportul cu elicopterul, care este sursa fondurilor, firma care a inchiriat aparatul de zbor si scopul vizitei.

  Tribunalul Iasi a decis marti sa oblige PSD sa comunice in scris mai multe informatii privind vizita si transportul Vioricai Dancila in turneul electoral din august 2019. Decizia poate fi atacata cu recurs, potrivit portalului instantelor.

  Procesul a fost deschis de Daniela Mitrofan, fondator al organizatiei Reset Iasi.

  PSD pierde in serie

  Este al treilea proces pierdut de PSD in instanta, dupa ce a refuzat sa raspunda unor solicitari facute in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.”

  Nu am pus linkurile, ca nu trece postarea, dar cu Datele puse gasiti usor articolele din Presa!
  G4media, va rog sa transmiteti scrisorici la PSD, sa intrebati CAND vor RESPECTA aceste Decizii ale Instantelor din Romania!

  • Evident ca ei sunt ultimii care sa ceara transparenta. Venituri la secret, invocarea GDRP in mod aberant, invocarea unor drepturi pentru a justifica nepotismul si muuuulte altele.

   https://recorder.ro/minunile-pandemiei-cum-a-ajuns-o-bucatareasca-din-giurgiu-sa-castige-un-contract-de-12-milioane-de-euro-pentru-masti-de-protectie/?fbclid=IwAR0uf6ydYC7f3u8o_ma9k03a33TWLGuWXW5YPxvTyDEqfTi4ylZAzw2zfRU

  • @Cezar: Corect si uite mai jos un exemplu de „transparenta” La PSD!
   Uite viloiul mosieresei Sorina Pintea, viloi NETRECUT in Declaratria de avare, depsre care Presa a scris enorm Luna de Luna!
   „Fiul lui Pintea susține că trăiesc simplu. Vezi vila fostului ministru netrecută în declarația de avere.
   Răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, Ionuț Pintea a răspuns că mama lui nu i s-a plâns niciodată că ar avea nevoie de bani, pentru că ei trăiau simplu, “ca orice altă familie de condiţie medie din România”.
   “Niciodată, pentru că noi trăiam simplu. Noi trăiam ca orice altă familie de condiţie medie din România, trăiam simplu. Şi eu muncesc la o companie privată şi nu pot să spun că am avut un standard de viaţă foarte, foarte ridicat, adică trăim normal”, a mai spus Ionuţ Pintea.
   Normal înseamnă într-o vilă pe care fostul ministru NU o trece în Declarația de avere dar unde a chemat Antena 3 să o filmeze pe vremea când credea că nimic nu i se poate întâmpla chiar dacă încalcă legea (vezi Video la finalul articolului).
   Pintea declară totuși cele 0,8 hectare de teren intravilan pe care este construită vila în care Sorina trăiește simplu, normal ca orice om de condiție medie din România.
   Reamintim că Pintea a lucrat numai la stat.”
   Gasiti Viloiul pe net, cu filmarea de Pastele din 2019 facuta de Antena 3, Antena 3 care NU a comentat o vorbulita despre Viloiul Nedeclarat, va imaginati daca era czaul lui Johannis, ce era la gura Antenei 3 si a invitatilor!!

   Nici un cuvintel de la PSD, ca Sorina Pintea NU a trecut in Declaratia de avere acel viloi!

 8. Hai sa fie asta bagata direct in constitutie, si cand se termina tot, numai prin referendum sa mai poata fi speculata ideea de a scoate transparenta! Asa nici PSD, nici PNL, nimeni nu o mai anuleaza.

 9. NOI, Romanii cerem PSDeilor, majoritari peste tot in Parlament si plini de initiative legislative zilele astea, sa vina cu Initiative legislative pentru REDUCEREA Cheltuielilor publice, precum:
  – Scaderea salariilor uriase ale bugetarilor(sau impozitarea lor!)
  – Impozitarea in trepte a Salariilor, Salariile mai mari sa fie cu impozite mai mari, Cota unica e aiurea cand ai Diferente uriase la salarii!
  – Scaderea Cheltuielilor cu Pensiile SPECIALE URIASE prin IMPOZITAREA lor, cu impozite cat mai dure la Pensiile SPECIALE foarte mari
  – Scaderea Salariilor si a Indemnizatiilor de sedinta de CA la Companiile de stat falimentare, unde Pierderile se compenseaza luna de luna de la Bugetul de Stat(nu zic nimic de Companiile de stat PROFITABILE!)
  – plata cu 75% in Somaj tehnic pentru o parte dintre bugetarii care taie frunza la caini in Institutiile publice, cand majoritatea romanilor muncesc de acasa, din motive de corona! Ei zac in birouri(NU e PERICOL?!) si primesc Salariile integrale, desi Institutiile publice se lauda ca lucreaza ON-LINE!)
  Poate gasiti si alte propuneri de REDUCERE a Cheltuielilor banilor publici aruncati aiurea, NU ne deranjeaza!!!
  Dimpotriva, v-am felicita!