G4Media.ro

PSD anunță oficial că vrea ca toate companiile cu venituri peste 100…

Foto: Facebook/ PSD

PSD anunță oficial că vrea ca toate companiile cu venituri peste 100 milioane euro să plătească un impozit pe profit echivalent cu minimum 1% din cifra de afaceri

PSD a anunțat oficial miercuri, printr-un comunicat de presă, că vrea ca toate companiile cu venituri peste 100 milioane euro să plătească un impozit pe profit echivalent cu minimum 1% din cifra de afaceri. ”PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri”, se arată în comunicatul citat.

G4Media a prezentat încă de marți planul PSD. Vezi aici mai multe detalii

PSD motivează această măsură prin susținerea ”fără rezerve a principiului unei taxe de solidaritate pe veniturile marilor companii pentru că o astfel de măsură este absolut necesară în contextul actual în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor. Nu putem rămâne indiferenți când vedem că sunt companii care speculează situația economică actuală și se îmbogățesc pe seama celor care muncesc din greu”.

Social-democrații mai arată că nu a luat în calcul o creștere a impozitului pe dividende.

PSD mai arată că susține reducerea impozitării muncii, începând cu salariile mici și medii.

”Obiectivul PSD este de a sprijini populația vulnerabilă, cu o atenție suplimentară acordată categoriilor active, respectiv salariaților cu venituri mici și medii, care prin muncă contribuie cel mai mult la dezvoltarea economică a țării. Modelul fiscal propus de PSD are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele acestor angajați”, se arată în comunicatul citat.

În plus, PSD anunță că statul trebuie să sprijine IMM-urile, fermele agricole și infrastructura critică, în principal școlile și spitalele, astfel încât acestea să își poată instala cât mai rapid sisteme proprii de producere a energiei din surse regenerabile, arătând că România are la dispoziție 12 miliarde euro, bani europeni, din Fondul de Modernizare, pentru atingerea acestui obiectiv.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Dar o restructurare micuta a statului, o eliminare a miilor de agentii inutile, o reducere a cheltuielilor fara rost nu propune PSD?

  • E prea complicat!

  • Paio fix de asta cotizeaza alesii PSD la partid, ca sa-si poata mai apoi planta toate rubedeniile in agentii inutile. Primul care propune asha ceva zboara din partid in 2 saptamani.

 2. Sa vina banii la băieți!

 3. Pentru anumite afaceri 1% din cifra ce afaceri este enorm, pentru altele nu. Bani s-ar putea obține din reducerea UAT-urilor cu 50%, prin comasare. Prin desființarea anumitor ministere cu tot cu anumite instituții din subordinea, prin înlocuirea tuturor ajutoarelor, indemnizațiilor, alocațiilor, subvențiilor și a birocrației eferente lor cu Venitul Universal Minim, necondiționat.

  • #sclavule….esti bugetar de al.lui simion?

 4. @ALL
  Ce treaba are una cu alta cap de pluta?
  USRist Prost este pleonasm.

  • Marș in MM…

  • Pai are. Altfel de ce vor sa impoziteze, nu pentru ca nu sunt suficienti bani? Redu cheltuielile si nu mai ai nevoie de bani in plus! Simplu. Nu si pentru tine.

 5. Asta este psd: taxe si impozite, ca sa poata fura si cumpara voturi. Habar n-au cum sa sustina economia. O gasca de incapabili, fara nicio calificare si care n-au produs nimic in viata lor, in afara de tampenii.

  • Stai ca nu avem inca furtuna, ne imprumutam in continuare la niste dobanzi inimaginabile.

 6. În contextul în care investițiile [străine] din România sunt modeste, creșterea nivelului taxelor și impozitelor alungă și investitorii existenți.

 7. #sclavule….esti bugetar de al.lui simion? Fi ra ti ai dr.acu de putori,care după ce ca sunteți și pro.sti,tot vreți sa va băgați mana on buzunarul privatilor!

 8. Tot noi vom plati si taxa asta.