G4Media.ro

Provocatorul Dmitri Rogozin, lăsat în afara noului guvern din Rusia

Sursa foto: Wikimedia Commons

Provocatorul Dmitri Rogozin, lăsat în afara noului guvern din Rusia

Dmitri Rogozin nu mai face parte din noul guvern rus condus de premierul Dmitri Medvedev, aceasta fiind una dintre puținele schimbări majore față de precedentul executiv, transmite Radio Chișinău. Rogozin, care provoca deseori înalții demnitari din statele occidentale și era una dintre curelele de transmisie cu guvernul nerecunoscutei republici din Transnistria, a fost înlocuit în funcția de vicepremier responsabil cu industria de apărare cu Iuri Borisov.

În iulie 2017, Rogozin a avut un lung diferend cu autoritățile române după ce i-a fost interzisă survolarea spațiului aerian, el fiind supus sancțiunilor UE.

”Autoritățile române au pus în pericol viețile pasagerilor. Așteptați-vă la un raspuns, javrelor”, a scris Rogozin ulterior pe Twitter.

În august 2017, Rogozin numea guvernul de la Chișinău ”pro-fascist”. Apelative similare a avut de-a lungul timpului pentru autoritățile din țările baltice.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ales vineri să menţină în funcţie majoritatea ”greilor” din vechiul guvern în al patrulea mandat la Kremlin, confirmând astfel dorinţa sa de continuitate în politica sa externă şi economică, arată Radio Chișinău.

Reales la 18 martie şi reînvestit în funcţie la 7 mai, Vladimir Putin, care se află la putere de 18 ani, a ales să continue cu Dmitri Medvedev la conducerea executivului, reconfirmându-l în funcţie. Lista cu noii miniştri, în majoritate cei vechi, propusă de Dmitri Medvedev a fost aprobată vineri de Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni difuzată de televiziunile ruse. ”Sunt toţi oameni cunoscuţi, cu o experienţă de activitate bună”, a declarat preşedintele rus, după ce premierul Dmitri Medvedev i-a prezentat componenţa noului guvern la reşedinţa sa din Soci – Bociarov rucei – coasta rusă a Mării Negre.

Foto: Dmitri Rogozin / Wikipedia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ce se va face curtea imparateasca de la Kremlin fara bufon?