G4Media.ro

Proteste în Italia după ce guvernul de la Roma a refuzat să…

sursa foto: Unsplash/ Ian Taylor

Proteste în Italia după ce guvernul de la Roma a refuzat să semneze o declarație UE de Ziua Mondială Contra Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei. Nici România nu a semnat documentul

România și alte opt state UE, printre care Italia, au refuzat să semneze o declarație a UE care promovează politicile europene favorabile comunităților LGBT, decizie care a provocat proteste în Italia, în vreme ce guvernul de la Roma a calificat textul documentului drept „dezechilibrat”, transmite Euractiv citat de Rador Radio România.

Refuzul Italiei de a semna o declarație UE de „Ziua Mondială Contra Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei” a provocat proteste deopotrivă din partea partidelor de opoziție și a unor cetățeni italieni.

Alături de Ungaria, România, Bulgaria, Croația, Lituania, Letonia, Cehia și Slovacia, Italia a optat să nu semneze documentul, care urmărește să protejeze drepturile LGBT și să combată discriminarea.

Declarația le obligă pe statele semnatare să implementeze strategii naționale pentru persoanele LGBT și va înființa un nou post de comisar european al egalității după alegerile europene.

Ministrul familiei, Eugenia Roccella, a justificat în weekend poziția guvernului într-un interviu pentru Il Messaggero, calificând documentul „foarte dezechilibrat”.

„Oricine poate alege pe cine vrea să iubească și cu cine vrea să aibă relații sexuale. Însă libertatea de a «fi cine vrei tu să fii» pentru care pledează documentul constituie o constrângere ideologică și o negare a realității, întrucât realitatea corpului și a afilierii sexuale nu poate fi schimbată în cele din urmă”, a declarat Roccella, care face parte din partidul Fratelli d’Italia al premierului Giorgia Meloni.

„Cred că așa-zisul sistem binar al genurilor ar trebui să continue să se aplice: există femei și există bărbați. Vrem să conservăm antropologia pe care se bazează calitatea de părinte și continuitatea umanității, întrucât dacă abrogi bărbații și femeile și calitatea de părinte se va schimba, și n-ar trebui să fiți surprinși dacă nu vor mai fi concepuți copii”, a precizat ea.

Tot ea a mai clarificat că, deși guvernul susține includerea oamenilor care sunt supuși procedurilor medicale de reatribuire a genului și se opune transfobiei, el respinge totuși încercările de alterare a paradigmei umane fundamentale.

„Ei încearcă să nege nu doar biologia, ci și trupul, care se bazează pe diferențele sexuale dintre bărbați și femei”, a conchis ministrul.

Sursa: EURACTIV / Rador Radio România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează