G4Media.ro

Protestatarul a cărui fișă medicală a fost făcută publică a depus plângere…

Protestatarul a cărui fișă medicală a fost făcută publică a depus plângere penală împotriva lui Darius Vâlcov, căruia îi cere daune de un milion de euro

Sandu Matei, protestatarul a cărui fișă medicală a fost făcută publică de Darius Vâlcov, a depus marți plângere penală împotriva acestuia la Parchetul general, acuzându-l, printre altele, de complicitate la divulgarea fără drept a unor informaţii secrete, de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii. El îi cere lui Darius Vâlcov daune de un milion de euro.

„Am depus plângere împotriva domnului Vâlcov Darius. În primul rând pentru încălcarea Constituţiei, articolul 26. Pentru societatea în care trăim, a intra în viaţa intimă a unei persoane, oricând, oricum, este de o gravitate maximă. Oricând şi voi jurnaliştii puteţi să aveţi aceeaşi soartă, noi, oamenii politici. (…) Îl acuz de complicitate la divulgarea secretului profesional, complicitate la abuz în serviciu, raportat la regulamentul UE 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice care priveşte datele cu caracter personal şi la dispoziţia articolului 26 din Constituţie privind obligaţia autorităţilor publice de a respecta dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, iar un ultim capăt de acuzare – complicitate la divulgarea fără drept a unor informaţii secrete, de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii”, a declarat Matei.

Potrivit News.ro, întrebat care consideră că a fost scopul demersului făcut de consilierul premierului, Matei a spus: ”Este clar că actul meu medical de după gazare, în care spune «otrăvire» deranjează. Postările şi acţiunile mele civice deranjează. El, prin mine, atacă mişcarea #rezist. El a specificat acolo – sandilău, nebun, liderul #rezist. El nu mă atacă pe mine personal, Sandu Matei, ci mişcarea rezist”.

Sandu Matei a precizat că s-a constituit parte civilă în dosar şi a cerut daune de un milion de euro.

”Nu neapărat suma mă interesează, cât ca justiţia să-şi facă treaba pentru că este un act josnic, în primul rând, şi în al doilea rând grav pentru că încalcă drepturile şi libertăţile”, a mai spus Sandu Matei.

Și Uniunea Salvați România a depus marți două plângeri împotriva lui Darius Vâlcov în urma publicării de către acesta a fișei medicale a unuia dintre protestatarii antiguvernamentali. Plângerile au fost depuse la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). De asemenea, USR cere demisia lui Vâlcov din funcția de consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, dar și a Liei Olguța Vasilescu, pe motiv că documentul cu datele medicale ale protestatarului a plecat de la Ministerul Muncii.

Darius Vâlcov a publicat duminică seară o fișă medicală care ar fi arătat că protestatarul Sandi Matei ar fi avut o problemă medicală ce necesita tratament psihiatric. Ulterior, nota lui Vâlcov a dispărut, dar consilierul premierului Dăncilă a revenit și a scris că ”postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ștearsă”.

(Foto: Sandu Matei / Sursa: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. E revoltator faptul ca Dragnea se foloseste de un om cu evidente traume psihice, ce se accentueaza cu fiece zi care-l apropie pe acesta de verdictul final in justitie, pt a-si face jocurile murdare si pt a-si realiza interesele personale !

  Dar pana la urma Valcov are ce merita ! Cred, sper ca odata intrat in inchisoare sa realizeze cine este vinovatul moral pt plangerile penale pe care le colectioneaza acum una dupa alta si sa faca absolut ceea ce se cuvine.

  PS. Anume, sa spuna anchetatorilor tot ceea ce stie despre matrapazlacurile lui Dragnea, astfel incat atunci cand va pasi si Dragnea pe poarta Jilavei sa lase in urma dosare noi, proaspete, in lucru la DNA ! 😉

 2. Credeam că numai Lixandru e într-o bujie

 3. Asa i-a recomandat medicul. (Cine nu este de acord, sa plece în vacanta cu Sandy!)

  • ce e boss? a venit asistat la tine si te-a convins sa vii si tu pe aici? vezi ca tocmai ce v-a dat madam firea de gol, pe voi, pe trollii psd-ului zilele trecute. nu numai ca nu pricepi despre ce e vorba, dar nici nu incerci. arunci si tu niste fraze. slab, oricum. nici trollii nu mai sunt ce au fost.

  • inca un troll (din aia mentionati de fierea) ? Tu cand pleci cu Daddy la Jilava?

 4. Protestatarul sandi e nebun sau ce?

  • Nu știu, dar Vâlcov sigur nu are toate…lingourile in criptă, sau…țiglele pe casă !

  • „Nu are toate lingourile in cripta” = „Nu are toate tiglele pe casa” . Super fain ! 😉

   Prin puterea cu care am fost investit il decretez pe „Nu are toate lingourile in cripta” drept SINONIMUL ANULUI !

   PS. Bazandu-ma pe aceiasi putere, stabilesc ca expresia „nu are toate lingourile in cripta” inseamna „a fi cel putin la fel de nebun ca Darius Valcov” !

   PPPS. Avand in vedere care este regimul proprietatii intelectuale in mediul virtual, declar ca voi folosi fara restrictii aceasta haioasa expresie pana in momentul in care acest lucru imi va fi interzis printr-o hotarare judecatoreasca ! Amin ! 😉 😉 😉

  • Cum le știu ei, trolii, pe toate câte sunt pe lume? Nu-i așa că „orice om îi e frica de o plângere penală”?

 5. Din păcate Valcov și toți cei că el ne scot din Europa. Pentru niște mitocani lacomi suferă un popor.