G4Media.ro

Protestatari scoțieni au ocupat marți Castelul Edinburgh. Au invocat un articol din…

Protestatari scoțieni au ocupat marți Castelul Edinburgh. Au invocat un articol din Magna Charta Libertatum

Un grup de aproximativ 20 de protestatari au intrat marți seara la Castelul Edinburgh, susținând că l-au „confiscat” conform articolului 61 din Magna Charta Libertatum. Protestatarii au postat în direct pe Facebook intrarea în castel. În videoclipul de 13 minute, o femeie spune că castelul „aparține oamenilor” și că „ne luăm puterea înapoi”. Ea adaugă că poporul scoțian a fost „mințit toată viața” și că imobilul le aparține, iar acțiunea lor „restabilește statul de drept”.

Magna Charta Libertatum este un document emis în Anglia în 1215, în timpul domniei regelui Ioan Fără de Țară. Prin această Cartă se urmărea îngrădirea puterii regelui în scopul eliminării abuzurilor comise de monarh sau de reprezentanții săi direcți, precum și garantarea unui număr de drepturi pentru toți cetățenii. Castelul Edinburgh a fost reședința monarhilor scoțieni și servește acum în principal ca muzeu.

În timpul protestului scoțienilor, polițiștii a evacuat publicul. Un purtător de cuvânt al Historic Environment Scotland a declarat pentru Edinburgh Evening News că grupul a forțat intrarea după ce nu și-au plătit bilete. „Un grup de aproximativ 20 de persoane au intrat în Castelul Edinburgh în această seară fără să plătească. După refuzul cererilor de părăsire a sediului, a fost chemată poliția la fața locului și se ocupă de această chestiune. Nu există alți vizitatori în prezent în castel”, a anunțat acesta.

Sursa foto: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Odata ce au iesit din UE, cui sa se plânga?

  2. @un urs: Comisia de la Venetia nu tine de UE.