G4Media.ro

Protest inedit în Iași împotriva lui Tudorel Toader. Pe clădirea universității au…

Protest inedit în Iași împotriva lui Tudorel Toader. Pe clădirea universității au fost proiectate mesaje împotriva fostului ministru al Justiției: ”Tudorel, toxic pentru UAIC/ Nu ești rectorul meu/ Studenții îți cer demisia!”

Pe pagina de Facebook a grupului civic ”Reset” au fost publicate imagini din timpul unui protest inedit care a avut loc vineri seară împotriva lui Tudorel Toader, rectorul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Pe clădirea instituției condusă de fostul ministru al Justiției au fost proiectate cu laser mai multe mesaje împotriva lui Toader: ”Tudorel, toxic pentru UAIC”, ”Nu ești rectorul meu”, ”Tudorel, demisia”, ”Profesorii să spună adevărul”, ”Studenții îți cer demisia!”.

Tot vineri a avut loc un alt protest la UAIC împotriva fostului ministru al Justiției. Mai multe persoane au vărsat vopsea roșie pe treptele universității vrând să amintească de ”victimele făcute de deținuții care au fost eliberați în baza recursului compensatoriu” și care au fost eliberați în baza unei decizii a fostului ministru al Justiției Tudorel Toader. Grupul ”Reset” infirmă implicarea în acest eveniment:

”Protestul de astăzi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași NU a fost inițiativa Reset. Nu am avut cunoștință despre acesta și nici nu am avut vreo implicare. Înțelegem gradul de nemulțumire și chiar furie față de grozăviile lui Tudorel Toader atât din funcția de ministru, cât și de rector, rezonăm întrutotul cu mesajul transmis, dar ne orientăm către alte forme de protest. Între timp, treptele din fața Universității au fost spălate. Ne temem, însă, că va fi necesară o muncă mult mai grea și de lungă durată pentru a face curățenie înăuntru”, se arată pe pagina de Facebook a ”Reset”.

”Reset” este un grup civic din Iași care a luat naștere în contextul protestelor desfășurate pe parcursul anului 2017, după OUG13. Reset susține că este un grup care ”a ales să se implice în schimbarea modului în care cetățenii României se raportează la instituțiile statului român, prin conștientizarea rolului lor de cetățeni activi atunci când le sunt lezate sau chiar încălcate drepturile, libertățile sau demnitatea”.

sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. E degeaba. Faceti ceva util si mergeti la vot, restul sunt victorii goale.

 2. Ce titlu stupid. Ce anume este inedit? s-au mai proiectat mesaje similare si cu alte ocazii.
  Ori autorul nu cunoaste sensul cuvantului „inedit”.
  N-ar fi ceva de mirare.

 3. Lasitatea si complicitatea corpului profesoral de la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi este fara margini!!!
  Tudorel a ajuns rector UAIC prin votul direct al reprezentatilor corpului profesoral si al reprezentilor studentilor, rezultatul votului privind ocuparea fotoliului de rector fiind covarsitoar influent de voturile domnilor profesori care au o pondere mult mai mare decat voturile amaratilor de studenti. Daca liga studentilor s-a manifestat constant in ultimul an pentru demiterea slugoiului Toader din functia de rector UAIC, nu acelasi lucru poate spune despre profesorii UAIC. Rusine domnilor profesori mare rusine!!! Degeaba aveti doctorate si sunteti toba de carte, daca nu aveti un dram de cinste, onoare si curaj sa va delimitati de un gunoi ca TT. Pentru ca in loc sa fiti primii care sa dati de pamant cu Todorel pentru ca voi l-ati pus mai mare peste voi, nu faceti nimic si acceptati cu lasitate ca o sluga hoata si vicleana ca Tudote sa va fie rector UAIC in continuare. Halal voua! Si la mai mare!

  • Perfect spus. Doar că cei care l-au votat sunt mediocrități profesionale ca și Toader, ajunsi in universitate pe baza de clientelism sau nepotism, unii chiar foști turnători la Secu sau progenituri de-ale lor. Despre doctoratele lor… să nu mai vorbim. Cu așa profesori, UAIC a reușit performanța de a nu se mai clasifica în primele 1000 din Europa, find doar o taraba de diplome jalnica, la fel ca multe altele din RO.

 4. CE MAI CAUTA ACEST GUNOI IN FRUNTEA UNIVERSITATII ? CAT TUPEU ORDINAR TREBUIE SA AIBA ACEST INDIVID DUPA CE A FACUT ATATA RAU ROMANILOR , NU VA LĂSAȚI SI ARUNCATI -L IN CELULA CU dragnea – ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA .

 5. Comentariul meu anterior este nu vizeaza putinii Profesori de la UAIC (oameni cu caracter, in principal tineri) care spre cinstea lor s-au delimitat public de TT si au cerut Senatului UAIC ca acesta sa nu se intoarca ca rector UAIC. Acestia din urma merita tot respectul si pretuirea noastra.

  https://www.digi24.ro/stiri/profesorii-universitatii-al-i-cuza-cer-revocarea-lui-tudorel-toader-aduce-un-grav-prejudiciu-de-imagine-1051651

 6. studentii sunt activi, profesorii se complac?

 7. acum are si oul de cuc al lui slugarel drept de vot in uaic?!

 8. Tudorel nu ajungea atat de toxic fara Dragnea si Iohannis.

  • Tudorel e toxic din nastere! Nimeni nu ma poate influenta sa fac rau daca nu vreau , trebuie doar sa fiu un monstru ca sa fac ce a facut tudorel, ori el exact asta e, UN MONSTRU, care ar fi fost tare bine sa nu se reproduca niciodata, dn pacate s-a reprodus, si nu doar odata!!!!!!

 9. UAIC nu e universitate – e doar o tarabă de diplome care nu se regăsește pe lista celor 1000 de universități europene. Niste profesori mediocri, ajunsi pe baza de clientelism si nepotism in intitutie, au votat un rector care le seamana intru totul. CORPUL PROFESORAL E O RUSINE IN ACEA PRAVALIE DE DIPLOME, iar rectorul e doar imaginea fidela a acestor nulitati. Cei care au vortat STIAU ca Toader e fost turnator la Secu, propagandist pcr, carierist politic, apropiat de hotii din USL, ca are activitate știinifică internationala la Bălți , că dă doctorate aiurea (cazul Gorghiu e elocvent) pentru care obține avataje, și totuși au votat o asemenea lichea.

  • Cine se-aseamana, se-aduna ! Acest proverb este perfect valabil pentru gasca de nulitati care il sustine pe putorel. Din pacate, reminiscentele comunismului sunt inca prezente masiv in viata societatii romanesti. Generatia tanara, cea pe care se sprijina USR – PLUS, este cea chemata sa faca reformele profunde de care avem nevoie. De aceea, aceasta generatie trebuie sa fie sprijinita, votata si promovata de toti cei care cred in valorile europene.