G4Media.ro

Protest în Ploiești, împotriva lui Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova și lider…

Sursa foto: Iulian Dumitrescu / Facebook

Protest în Ploiești, împotriva lui Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova și lider PNL: ”Nu vreau la lighean, vreau occidental”/ 200 de persoane au manifestat pașnic împotriva lipsei apei calde/ O femeie fără degete a spus că nu poate încălzi apa

Un protest pașnic a avut loc sâmbătă, în Ploiești, împotriva lui Iulian Dumitrescu, șeful Consiliului Județean Prahova și unul dintre vicepreședinții PNL.
Aproximativ 200 de persoane au manifestat împotriva lipsei apei calde, iar printre ei se afla și o femeie fără degete care a explicat faptul că nu poate nici măcar încălzi apa.
La protest au participat și copii, cu mesajul ”Vreau să mă spăl”, iar printre scandări s-au enumerat ”Nu vreau la lighean, vreau occidental”, ”Asasinii” sau ”Jos Dumitrescu”.
Protestul a avut loc pașnic, fără să se înregistreze violențe.
sursa foto: Ziarul Incomod

Context

Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, dar şi instituţii publice, inclusiv spitale, nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă în sistem centralizat, după ce operatorul a sistat serviciul invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 din cadrul CET Brazi.

Preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, pe 2 august, rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care „se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti”.

Firma nu a dat curs solicitării CJSU nici până la această dată, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii „prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţă în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului”.

„SC Termoficare Prahova SA a luat act de adresa transmisă în data de 4 august 2022 de ADI Termo Prahova, document prin intermediul căruia compania noastră este somată să sisteze reparaţiile de strictă necesitate desfăşurate la CAF 2 şi aducerea utilajului de producţie a energiei termice la starea tehnică iniţială. (…) Mai mult, autorităţile au solicitat companiei noastre punerea în funcţiune a utilajului şi demararea furnizării apei calde menajere către consumatori. Având în vedere starea avansată de degradare a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 constatată prin evaluări tehnice externe raportate către autorităţi, compania Termoficare Prahova SA nu poate sa îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii, potrivit reglementărilor legale”, a transmis Termoficare Prahova SA într-un comunicat.

Contractul pentru delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat pentru municipiul Ploieşti a fost câştigat, în luna mai, de o asociere formată din Geotherm Distribution SA şi Gas & Power Trading SRL.

Al patrulea incident la Pasajul Unirii: Un autocar a rămas proptit cu aparatul de aer condiționat în limitatorul de înălțime, pe sensul dinspre intersecția Budapesta/ Șoferul din Buzău efectua o cursă specială

Licitaţia a fost organizată după ce fostul operator, compania Veolia Energie Prahova, a anunţat, în octombrie 2021, rezilierea înainte de termen a contractului în baza căruia asigura serviciul de alimentare cu energie termică pentru municipiul Ploieşti.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Desființarea sistemul centralizat cu subvenții de 1000 de euro pe familie să se descurce fiecare pe cont propriu. Noi am renunțat de 13 ani la chestii la comun și ne este foarte bine; n-a rămas nimeni în frig. Și atunci era mult mai scump că acum sa adopți o soluție individuala. Cât privește un boiler de apă asta trebuie sa nu lipsească din nici o casă chiar și atunci când există un sistem centralizat!

  2. Sa-mi fie rusine ca m-am dus la vot. Nu stiu de ce nu-mi vad de treaba mea si-i creditez pe idi.oții astia.

  3. Ești prost sau ești pus de ei ????
    800 lei costă încălzirea unui apartament cu doua camere pe timp de iarnă cu centrală, iar în sistem centralizat 300 lei!!!
    Nu îți este mă rușine , nu îți este frică de Dumnezeu???? Ce tare ești tu , să ne punem centrală, puneți tu mă 7 !