G4Media.ro

Protest Declic la Guvern împotriva legilor Securității: 17.500 de semnături au fost…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Protest Declic la Guvern împotriva legilor Securității: 17.500 de semnături au fost depuse la Guvern pentru renunțarea la prevederile abuzive din legile serviciilor

Circa 20 de membri ai comunității Declic au protestat miercuri în fața sediului guvernului și au cerut premierului Nicolae Ciucă să renunțe de urgență la prevederile abuzive din pachetul de legi pentru serviciile de informații, potrivit unui comunicat al organizației. Membrii Declic au cerut ca proiectele să fie asumate și puse în dezbatere publică.

„Vedem că politica preferată este cea a struțului cu capul în nisip. Parlamentarii spun că n-au primit niciun proiect privind legile securității. În coaliție s-a așternut tăcerea. SRI și SIE evită să se pronunțe pe conținutul acestor legi. Cerem ca prevederile care amenință drepturile și libertățile civile să fie eliminate și proiectele să fie dezbătute public”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Comunitatea Declic a depus la Secretariatul General al Guvernului o listă cu 17.500 de semnături ale cetățenilor care cer coaliției să renunțe la ,,măsurile toxice din proiectele privind securitatea națională’’.

,,În forma actuală, legile securității reprezintă un atac la democrație. Nu vrem să fim un stat milițienesc’’, a completat Racheleanu, reprezentantul Declic.

G4Media a dezvăluit în premieră conținutul proiectelor de legi, care prevăd că președintele statului primește puteri sporite în CSAT, în timp ce Parlamentul, Curtea de Conturi și nici măcar Parchetul nu mai pot verifica activitatea serviciilor sau a angajaților acestora.

Membrii Declic prezenți la protestul din fața Guvernului au scandat „Vă rugăm să ne scuzați, ne simțim supravegheați” și „Pentru țară vrem soluții, nu filări și persecuții”.

Declic a adus la protest și două personaje fictive, numite ,,Supraveghetori’ – simbol al puterilor sporite pe care le-aar primi serviciile de informații dacă proiectele de lege ar trece în forma inițială.

Reprezentanții Guvernului nu au coborât să discute cu protestatarii, deși au fost invitați.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. PARTIDUL SI SEKURITATEA + „justitia” LETALE PENTRU CETATEANUL DE RAND.

  • Problema este că societatea nu are capacitatea să priceapă gravitatea situației. Personal credeam că reacția societății o să fie mult mai rea și mai radicală, comparativ cu ordonanța 13 Doar 17500 au înțeles cat e de groasă. De restu’numai proști până la 16.mil !! Asta e . 😈

 2. Noroc cu oamenii ăștia. Altfel, am fi mâncați de tot.

 3. Compari mere cu pere, Mihai.
  Poti alege sa eviti a folosi Fb sau Google dar nu poti evita obligatia sa colaborezi cu serviciile – daca proiectele devin lege.

  E si o chestie de principiu, tu ca institutie in slujba cetateanului ce faci, ii arati ca il protejezi sau ca-l folosesti fara voia sa.

 4. ai uitat sa-ti iei medicamentele…

  dragnea e un infractor si chiar justitia (asta corutpa care o avem) a aratat asta

  dracnea urla de statu paralel si securitate pt ca vroia distrusa justitia de tot (si din pacate i-a cam reusit), nu pt ca era securitatea….

  lasa ca acu e mult mai bine ca au dat-o pnl, psd si sri la pace si baga legi prin care o sa fim mai liberi daca emigram in rusia…