G4Media.ro

Protest AUR la vila de protocol pregătită de guvern pentru Iohannis: ”L-ai…

Foto: G4Media

Protest AUR la vila de protocol pregătită de guvern pentru Iohannis: ”L-ai pus pe Ciolacu să-ți facă palatul!”

AUR a organizat marți un protest la vila din Bd Aviatorilor 86, despre care Recorder și G4Media au scris că e renovată cu 7 milioane de euro de guvern pentru a deveni vila de protocol a lui Klaus Iohannis la finalul mandatului.

Protestatarii AUR, în frunte cu George Simion, au scandat:

 • L-ai pus pe Ciolacu să-ți facă palatul!
 • Ciucă și Ciolacu au îngropat statul
 • Afară, afară, cu hoții din țară!

Protestul la care au participat câteva zeci de oameni a durat circa jumătate de oră.

Protest AUR Vila Aviatorilor 86
Foto: G4Media
Protest AUR Vila Aviatorilor 86
Foto: G4Media

 

Protest AUR Vila Aviatorilor 86
Foto: G4Media
Foto: G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că nu știe care este valoarea investițiilor făcute de Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS) în vila despre care investigații G4Media și Recorder au arătat că ar urma să se mute Klaus Iohannis la finalul mandatului de președinte.

”Nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane de euro, am aflat și eu din presă. Nu e nici prima, nici ultima. Nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru președinte sau nu, vom vedea. E prin RAPPS, Secretariatul General al Guvernului are în subordine RAPPS. Depinde câți metri pătrați are. Am avut discuția și cu Vila Lac 1 și v-am spus că nu e o prioritate pentru guvern. Nici nu pot interzice RAPPPS să nu își facă plan de investiții multianual. Să ne vină toată informația de la RAPPS, o să cer toate informațiile de la SGG. Haideți să vedem care e realitatea”, a spus Ciolacu când a fost întrebat despre refacerea vilei de lux din centrul Capitalei.

Întrebat de ziariști dacă e normal ca un fost șef de stat să primească o vilă de o asemenea valoare, Ciolacu a spus: ”Așa e legea. Știți că o altă vilă a fost pregătită în trecut pentru fostul președinte Băsescu, dar s-a închiriat de fapt către o ambasadă pe o sumă consistentă”.

Context

Fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București este pe cale să fie transformat într-o ”locuință individuală” care va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după ce acesta își va termina al doilea mandat, a declarat pentru G4Media.ro o sursă din mediul politic. Aceeași sursă a susținut că, în final, lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, instituția care are în administrare imobilul și contractul de lucrări a refuzat să răspundă unor întrebări trimise de G4Media.ro pe marginea acestui subiect încă de pe data 22 ianuarie 2024.

În extrasul de Carte Funciară al clădirii de pe Aviatorilor a fost notat pe 26 iulie 2023 faptul că Primăria Generală a Municipiului București a autorizat executarea unor ”lucrări de construire pentru: remodelare interioară și exterioară, schimbarea destinației construcției în locuință individuală din clădire birouri/sediu partid, construcții anexe, cu toate instalațiile interioare aferente, împrejmuire, utilități”.

Din extrasul de Carte Funciară reiese faptul că proprietatea de pe Aviatorilor este amplasată pe un teren de 1.110 mp și constă din trei imobile: clădire birouri (S+P+1E) cu suprafața construita la sol de 475 mp și suprafață construită desfășurată de 1.265 mp, un garaj cu suprafața construită desfășurată de 43 mp și o cabină poartă cu suprafața de 23 mp.

Conform legii, foștii președinți au dreptul să primească din partea RAAPPS o reședință oficială. Președinte înainte de Klaus Iohanis, lui Traian Băsescu i s-a repartizat o vilă de pe strada Gogol din București, și aici având loc lucrări de reabilitare înainte de mutarea acestuia. Renovarea imobilului a costat cu mult sub prețul clădirii de pe Aviatorilor: circa 300.000 de euro.

Subiectul imobilului de pe Aviatorilor a fost dezvăluit, în premieră, de Recorder.ro, cifra vehiculată pentru lucrări fiind de 7 milioane de euro (informațiile G4Media.ro indică costuri de 9 milioane de euro pentru modernizarea vilei). În același registru, la începutul lunii ianuarie, mai multe canale media au informat, citând surse din administrație, că Iohannis urma să primească după al doilea mandat un alt imobil, pe strada Gogol, în apropierea celui repartizat lui Băsescu în 2015.

Administraţia Prezidenţială a transmis, marţi, într-un răspuns oficial către Agenţia News.ro că nu există nicio solicitare din partea Preşedintelui Klaus Iohannis sau a Administraţiei Prezidenţiale, pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru cabinet de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului şefului statului, transmite News.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Ciolacu folosește un limbaj de cauciuc. Ba că e, ba că nu e! Minte. Știe tot ce mișcă la guvern.
  RAPPS o pregătește pentru el că se vede președinte. Dacă știrea lansată de Eugen Teodorovici că Ciolacu e proaspăt tătic e adevărată, înseamnă că la vilă se fac amenajări pentru un președinte care e proaspăt tătic. Cameră pentru bebe, cameră pentru bonă sau bone, băi separate etc.

 2. Tinichele bolșevice ! Chiar credeți că Johannis nu are unde locui ? Apoi dacă chiar și-ar fi dorit un ade lux o cerea renovată la începutul mandatului nu la plecare ! Știm că singurul loc în care tinichelele aplaudă este la ambasada ruziei , adică la stăpânii lor !
  Haurari trebuie expulzați în ruzia !

  • usurel ca faci spume „stabilule”. noroc ca are si usl istericii ei, ca altfel era monoton. pacat ca nu mai crede nimeni in „stabilitate”. nici macar usr care a facut acelasi lucru luni sau marti, dar ca sa nu deranjeze, a fost cu 10-20 oameni , si cand locatarul de lux era plecat. cu asa opozitie (circari si victime de profesie) o sa va iasa pe nas inca 30 ani „stabilitatea”

  • Spume nu am făcut niciodată poate ști tu cum e. Stabilitatea nu e bună mai ales dacă o cer tinichelele susținute de statul terorist rus. Societatea trebuie să aibă o dinamică spre un nivel atins în vest. Cum Dumnezeu să îți trimiți ”nemulțumiții” să protesteze când tu ți-ai făcut o ”măreață” nuntă pe banii colegilor de partid și cerșind cartofi și ceapă pe rețelele sociale. Chiar așa sau devalorizat rublelel ?