G4Media.ro

Protest al fermierilor la Ministerul Agriculturii pentru a le fi acordate despăgubiri…

Sursa foto: G4Media.ro

Protest al fermierilor la Ministerul Agriculturii pentru a le fi acordate despăgubiri pentru culturile calamitate de secetă în 2020: „Oros, respectă-ți cuvântul dat”

UPDATE: Ministerul Agriculturii a transmis joi că a discutat, la începutul săptămânii, despre acordarea despăgubirilor pentru culturile afectate de seceta din primăvara anului 2020, cu reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare, din care fac parte mai multe organizații, dar nu și Asociația Forța Fermierilor.

„Cu această ocazie, s-a convenit ca reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare să transmită în cel mai scurt timp propunerile lor de soluții și mecanisme alternative privind acordarea despăgubirilor pentru culturile de primăvară, menite să vină în ajutorul fermierilor”, precizează Ministerul într-un comunicat de presă.

Ministerul Agriculturii amintește că „de peste un an de zile, conducerea MADR este în dialog cu mediul asociativ relevant din toate domeniile ce vizează sectorul agricol”.

Știrea inițială: Câteva zeci de fermieri, din Asociația Forța fermierilor, protestează în fața Ministerului Agriculturii față de neacordarea despăgubirilor de secetă, ei având pancarte pe care scrie: „Nu distrugeți satul românesc”, „Oros, respectă-ți cuvântul dat” sau „Nu puneți lacătul pe poarta fermei”.

Fermierii susțin că despăgubirile au fost promise „în mai multe rânduri” de ministrul Adrian Oros pentru culturile calamitate de secetă din primăvara anului trecut.

Este vorba de sume curprinse între 800-900 de lei pentru hectarul calamitat, însă au fost declarate peste 1,2 milioane de ha calamitate.

„Suma de un miliard de lei necesară pentru ca fermierii să își poată începe lucrările agricole și pentru plata datoriilor către furnizori, nu este prevăzută în proiectul Legii Bugetului de Stat, aflat în dezbatere publică”, susțin reprezentanții Asociației fermierilor.

Sursa foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. „Nu distrugeți satul românesc” ce ipocriti , oricine are habar de agricultura stie ca nu se mai face cu sapa si cu boul deci ocuparea fortei de munca din sate in agricultura calificata , ca astia primesc ajutoare de stat , tinde spre 0 !

  2. Fără subventii de la stat ptr agricultori vor să facă agricultură să o facă pe barba lor.

  3. Da , asta vreau si eu . Fara subventii pentru agricultura .
    Stiu un individ care si-a permis din salariul de bugetar sa cumpere 15 hectare de teren arabil . Pe toate le cultiva cu lucerna . Subventiile le foloseste sa cumpere alte terenuri .
    Nici o subventie din bugetele publice . Punct .

  4. pai si daca a cumparat pamant cre este problema ta? Macar a cumparat un roman ca si asa au cumparat strainii jumatate. Nu stiu tu ce ocupatie ai dar esti oricum pe nicaieri cand toate statele membre primesc sprijin pentru agricultura dublu fata de Romania.
    Bravo domnule functionar care ai cumparat pamant! Tineo tot asa sa aiba si copii ceva mostenire de la parinti