G4Media.ro

Protecția Copilului și Asociația Help Autism demarează un proiect pentru deprinderi de…

Protecția Copilului și Asociația Help Autism demarează un proiect pentru deprinderi de viață independentă pentru copiii și tinerii cu tulburări de spectru autist din Sectorul 3

Consiliul Local Sector 3 a aprobat, în şedinţa de marţi, colaborarea dintre DGASPC Sector 3 şi Asociaţia Help Autism, în vederea demarării proiectului „Help Home – program pentru deprinderi de viaţă independentă pentru copiii şi tinerii cu TSA”.

Prin hotărârea adoptată a fost împuternicit directorul general al DGASPC Sector 3 să semneze Convenţia de colaborare dintre această instituţie şi Asociaţia Help Autism.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, Asociaţia Help Autism propune dezvoltarea, în parteneriat cu DGASPC Sector 3, a serviciului „Help Home – program pentru deprinderi de viaţă independentă pentru copiii şi tinerii cu TSA” şi punerea la dispoziţie a unui spaţiu în cadrul căruia să se desfăşoare servicii psiho-educaţionale.

Activităţile programului vizează: formarea/dezvoltarea deprinderilor de viaţă zilnică, a celor privind îngrijirea personală, a celor vizând dezvoltarea socială, gestiunea locuinţei, managementul banilor şi integrarea profesională.

Pentru anul 2021, prin programul Help Home se doreşte acordarea de sprijin specializat pentru 7-12 copii cu vârste între 10-17 ani, urmând ca în anul 2022 programul să fie extins la un număr mai mare de copii şi tineri din comunitate.

Convenţia de colaborare se încheie pe o perioadă de un an, durata sa putând fi prelungită, cu acordul expres al părţilor, prin act adiţional.

DGASPC Sector 3 se obligă: să pună la dispoziţie apartamentul unde se vor desfăşura serviciile psiho-educaţionale propuse în cadrul proiectului; să aducă la cunoştinţa Help Autism cazurile copiilor aflaţi în evidenţa DGASPC Sector 3 care necesită includerea în „Help Home”; să asigure implementarea serviciilor propuse.

Asociaţia Help Autism se obligă: să acopere integral costurile serviciilor, inclusiv cele legate de utilităţile apartamentului, precum şi personalului aferent pentru deservirea beneficiarilor; să analizeze cazurile referite de DGASPC Sector 3 şi să le includă în programul „Help Home”, dacă acestea se încadrează în criteriile de eligibilitate; să implementeze proiectul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. During the intuneric of stalinism, inca mai spoke romaneste. Nici macar otomanul nu si-a pus the boot eliberatoare pe la noi, si ne-a lasat in backwardness noastra. Dar acum suntem free, vorbim belemisme ca la Deveselu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.