G4Media.ro

Protecția Consumatorilor a înfiinţat Comandamentul de iarnă, care va acoperi şase zone…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Protecția Consumatorilor a înfiinţat Comandamentul de iarnă, care va acoperi şase zone ale ţării, până în ianuarie 2023

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, luni, că a înfiinţat Comandamentul de iarnă, care va acoperi şase zone ale ţării până în luna ianuarie a anului viitor, relatează News.ro.

Este vorba despre: Valea Prahovei, Braşov, Bucovina, Maramureş, Băile Herculane – Rânca, Cluj – Băile Felix.

„De-a lungul anilor în care s-au desfăşurat comandamente, s-a creat falsa impresie că acestea trebuie să debuteze cu o perioadă de consiliere. Nimic mai fals! Înţeleg să consiliem şi să îndrumăm operatorii economici noi pe piaţă sau pe cei pe la care nu am mai trecut de-a lungul activităţii desfăşurate de aceştia. Acolo unde, în schimb, constatările ne vor arăta abateri de la bunul simţ comercial, se vor aplica sancţiuni în funcţie de gravitatea celor constatate. A nu-ţi respecta consumatorul ce îţi trece pragul pentru că invoci necunoaşterea legii nu poate fi o scuză şi nici o justificare. Românii au ales alte destinaţii de vacanţă pentru că, în timp, serviciile puse pe piaţă de către unii dintre operatorii economici au lăsat sau lasă de dorit. Consider acest comunicat un avertisment transmis public. Cumpăraţi produse de calitate, faceţi curăţenie, înlocuiţi saltele şi cearceafuri, acolo unde este nevoie, şi trataţi turiştii ca pe membrii familiei voastre”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, citat într-un comunicat ANPC.

Comandamentul de iarnă 2022 se va afla sub directa coordonare a preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, a vicepreṣedinţilor Mihai Culeafă ṣi Sebastian Hotca şi a directorului general Paul Anghel.

„Verificările vor fi realizate de comisarii ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023 – perioada în care structura va fi activă – să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turişti şi iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon. În acest fel, comisarii ANPC se vor asigura, în mod deosebit în această perioadă suprasolicitată, că sunt respectate prevederile legii şi, implicit, drepturile consumatorilor, de către operatorii economici din zonele respective”, a mai precizat sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...