G4Media.ro

Propunere revoluționară: Comisia Europeană vrea ca fiecare cetățean să aibă o ”carte…

Propunere revoluționară: Comisia Europeană vrea ca fiecare cetățean să aibă o ”carte de identitate digitală” pentru a elimina birocrația și a crește gradul de digitalizare a serviciilor

Comisia Europeană a propus miercuri creșterea gradului de digitalizare în UE și, printre instrumentele avansate, a introdus ideea unui ”e-ID”, adică o identitate electronică publică pentru fiecare cetățean european. Propunerea Comisiei, una fără precedent, vine pe fondul căutării de noi soluții pentru susținerea economiilor afectate de criza provocată de coronavirus.

In the long run, this is likely to trigger permanent and structural changes in societal and economic life: more teleworking, e-learning, e-commerce, e-government. This highlights the potential of developing a universally accepted e-ID – public electronic identity – to allow for simple, trusted and secure access to cross-border digital public services.

Propunerea apare în planul de resuscitare a economiei UE, transmis Parlamentului European și Consiliului UE. În acest plan realizat de Comisia Europeană, în valoare de 1,85 trilioane euro, digitalizarea are un rol central.

Comisia Europeană arată că noile tehnologii au permis multor afaceri să își continue activitatea în ciuda măsurilor de distanțare fizică impuse de autorități, iar tendința de digitalizare a serviciilor trebuie să continue. În plus, arată executivul european, digitalizarea serviciilor – printre care și apariția cărții electronice de identitate, va duce la scăderea birocrației și la o mai mare flexibilitate a serviciilor publice atât pentru cetățeni, cât și pentru companii.

”Pe termen lung vor apărea schimbări structurale permanent în societate: mai multă telemuncă, e-learning, e-commerce și e-government. Aceste tendință arată potențialul dezvoltării unui e-ID universal acceptat pentru a permite un acces simplu și sigur la serviciile publice digitale de-a lungul întregii UE”, se arată în propunerea Comisiei Europene.

Comisia arată că eforturile de digitalizare se vor concentra pe patru direcții:
– creșterea calității conectivității (inclusiv accelerarea adoptării tehnologiei 5G)
– o prezență mai puternic a companiilor europene pe lanțurile globale de producție din industria IT
– apariția unei economii reale bazate pe seturile mari de date
– un mediu de afaceri simplificat, cu mai puține bariere administrative

Propunerea Comisiei Europene trebuie să fie acceptată de Parlamentul European și Consiliul UE.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Super bine .Trebuia de mult si trebuie in viitor acelasi lucru facut la nivel planetar . O carte digitala cu numele TERRA

 2. suna bine, in Romania se va tergiversa 80 de ani de acum incolo, statul „nu stie de-astea”

 3. „pentru a elimina birocratia”… De fapt va duce la aparitia unei „birocratii digitale”
  „A creste gradul de digitalizare a serviciilor” – alta fraza pompoasa in spatele careia nu prea stim ce se ascunde de fapt.

 4. S-o bag pe cu „prostii care se tem de microcipare”? Nu ma termometrizezi tu pe mine!

  Sau mai bine nu plec pe tangenta, si o bag pe aia cu „prostii nu vor intra in Schengen nici cu noul buletin”

 5. Se ascunde Bil Gheiț, deșteptule :)))

 6. Ma faceti sa rad!
  Babele habotnice din Moldova s-au revoltat la emiterea cartii de sanatate.
  Va dati seama ce delir incepe dupa veste asta?
  Platesc slujbe si acatiste la toate manastirile :)))))))

 7. Vai de zilele noastre , ce scandal va fi! Toate babele prostite de popi, toti dacopatii, toti indivizii care rezoneaza la teorii conspirationiste se vor revolta . Va fi un circ de zile mari ca la asa ceva se pricep ai nostri. Unii , destul de multi au ramas in Evul mediu , va fi foarte greu de adus in epoca moderna asemenea specimene.

 8. I sa-l vezi pe turnatorul securist IPS Teodosie „Mache” cum le pune cipul diavolului in buletine, retardatii cu termoscanarea vor innebuni. Deja il vad pe Morar cum face spume.

 9. La noi exista proiect de lege pentru cartea de identitatte electronica de vreo 13 ani si nimic. Din fericire, de la anu’ e obligatorie.