G4Media.ro

Propunere: Infracțiunile comise de Liviu Dragnea se dezincriminează

Propunere: Infracțiunile comise de Liviu Dragnea se dezincriminează

Ordonanța 13 pare azi o glumiță în comparație cu noile modificări propuse de PSD la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Anul trecut era propusă la dezincriminare doar o infracțiune cu dedicație, abuzul în serviciu, în timp ce pachetul de modificări propus azi numără cel puțin trei având ca potențial beneficiar pe Dragnea: extinderea motivelor de revizuire (dosarul Referendumul), redefinirea grupului infracțional organizat (dosarul TelDrum), decizia Curții Constituționale din 2016 prin care a fost dezincriminat parțial abuzul în serviciu se transformă intr-o lege de dezincriminare (dosarul Belina).

Asta rezultă la prima strigare, fără prea multe dubii. La o citire mai atentă, găsim și alte potențiale dedicații. Potrivit altor propuneri de modificare a Codului de Procedură Penală, conversațiile interceptate fără legătură cu fapta nu pot fi folosite, iar datele obţinute dintr-un sistem informatic care nu au legătură cu infracţiunea se şterg definitiv. Amintiți-vă de perchezițiile procurorilor DNA la Tel Drum. Nu vreau să mă gândesc ce au găsit acolo din moment ce vedem atâta disperare de a șterge definitiv orice probe care n-au legătură cu cauza. Toate aceste propuneri par scrise direct de avocații casei de avocatură angajați de liderul PSD. Sigur, sunt și alte propuneri de modificare a Codului Penal care par scrise de avocații lui Tăriceanu, dar ele se rezumă la dezincriminarea mărturiei mincinoase, faptă de care e acuzat liderul ALDE.

Modul în care au redefinit grupul infracțional organizat este, potrivit specialiștilor în drept consultați de G4Media.ro, total nejuridic, scris flagrant cu dedicație pentru liderul PSD. Formularea este lipsită de gradul de generalitate specific definirii unor infracțiuni, iar beneficiarul nu este deloc greu de ghicit. DNA l-a acuzat oficial pe Dragnea în noiembrie 2017 de constituirea unui grup infracțional organizat în perioada cât a fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. Ar fi trebuit nu se mai complice atât și să adauge pur și simplu un nou articol la Codul Penal, cu următorul conținut: infracțiunile care îl au pe Liviu Dragnea subiect activ se dezincriminează. Sau varianta mai subtilă, nu reprezintă infracțiune nicio faptă penală săvârșită din poziția de lider PSD sau de președinte CJ Teleorman.

PSD desființează și instituția confiscării extinse. Astfel, nici Dragnea, nici alți mari cercetați penal nu mai riscă să pățească ce i s-a întâmplat lui Dan Voiculescu. În dosarul ICA, o instanță a dispus confiscarea de la terți. În prezent, chiar dacă își trec bunurile furate pe numele rudelor, copiilor, amantelor, există riscul de a pierde toată agoniseala. Modificările propuse fac practic inoperabilă acestă măsură de siguranță, adică confiscarea extinsă a bunurilor provenite din infracțiuni. Dacă ele au fost transferate pe numele unei terțe persoane, nu pot fi confiscate decât în situația în care persoana știa că provin din infracțiuni. Or, mai trebuie și dovedit că știa, astfel că lucrurile se complică teribil.

Aceste acțiuni din Parlamentul României reprezintă sfidarea absolută. Nu le mai pasă nici de reacția publicului intern, nici de partenerii externi. Dragnea a realizat că nu poate conta prea mult nici pe Dăncilă pentru a emite un OUG salvator, din moment ce l-a amenințat cu demisia. În această situație, liderul PSD încearcă să rezolve totul brutal, pe repede înainte, în Parlament.

Atenție mare! Dacă modificările trec de Parlament și intră în vigoare fie și un minut, răul nu mai poate fi reparat! În penal, acționează principiul legii mai favorabile, care-i va scăpa de toate infracțiunile comise, chiar dacă următorul Parlament corectează legislația distrusă acum de PSD.

Ca să îngroape această veritabilă mineriadă împotriva legislației penale într-o perdea groasă de fum, Dragnea a ocupat spațiul public și le-a umplut mâinile adversarilor cu două teme diversioniste: mitingul pentru familia tradițională și legile siguranței, cu care încearcă sa-i țină pe toți în șah. În plan extern, liderul PSD face mai departe eforturi disperate să tranzacționeze interesele României în nume personal. Vezi ultima decizie impusă în guvern peste capul ministrului de externe de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. Așa înțelege el să cumpere bunăvoința israelienilor tot pentru a-și susține propria cauză, târguind ca la piață interese strategice sau marile contracte militare.

Acest politician periculos va trebui cumva oprit înainte să distrugă o țară întregă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

 1. Cel mai mare nenorocit este acest individ care nu are nimic omenesc in el. O fiara cu chip uman. A ajuns toata tara la cheremul celui mai mare escroc si infractor.

 2. o solutie ar fi blocarea parlamentului si a guvernului, se gramadesc citeva zeci de mii de protestatari si ocupa fizic ambele localuri. se aduce hrana, apa, plapume de dormit si se blocheaza aceste 2 institutii pina nu se declanseaza alegerile anticipate. mie imi era clar inca din februarie 2017 ca PSD + ALDE vor merge pina la capat ca sa se salveze, pentru ei e acceptabil sa arda Romania din temelii numai ca milioanele furate si conturile grase sa ramina intacte, astia vor trece peste trupurile noastre, vor distruge tara si vor fugi prin Brazilia si Madagaskar, ei deja si-au asigurat financiar in caz de dezordini sociale. tara va arde iar ei vor fugi departe, iar noi vom ramine cu ruinele statului cindva existent pe nume Romania

  • Si eu cred ca este o solutie, si in plus o solutie pasnica. Insa ar exista o solutie mai simpla, ICJC sa-l condamne o data pe Dragnea si sa le taie din vlaga PSD-istilor, sa vedem cine mai misca dupa aceasta decizie.

 3. Singurul obiectiv al PSD-ului a fost scaparea infractorilor. De la OUG 13, la eliberarea detinutilor, la incercarea de a o revoca pe Kovesi de la conducerea DNA, la modificarea legilor justitiei si acum incercarea de modfificare a CP/CPP. Nu au facut nimic pentru romanii care i-au votat. Totul s-a redus la propaganda si manipulari grosolane.
  Oare asta merita Romania la implinirea a 100 de ani?
  Un infractor disperat (sustinut din umbra de alti infractori) cu o minte bolnava nu poate tine captiva o tara intreaga.
  Treziti-va romani! Avem datoria sa ne luam tara inapoi in anul Centenarului nostru!

 4. Frumos, elegant, … delicat.

 5. Acum, fie vb intre noi, daca romanii intr-adevar se vor trezi si vor iesi in strada, nu mai conteaza nici CCR, nici Guvern, nici Parlament, nici legile date de Dragnea si nici faptul ca ele ar produce efecte pe viitor chiar daca vor intra in vigoare pt un singur minut.
  DACA romanii se vor trezi, acum in al 12-lea ceas, vor matura absolut totul si se va cere o repornire, de la zero.
  Anularea completa a legilor propuse de Dragnea si alegeri anticipate.
  Dar pt asta e nevoie de mobilizare in masa si de un pic de constiinta civica.
  Atata vreme cat opozitia se face ca ploua sau isi justifica inactiunea pe motiv de „politically correct” , romanii nu au alta sansa decat sa iasa in strada, dar cu milioanele, pt ca Dragnea a demonstrat deja ca il doare exact in dos de 600.000 de protestatari care, in loc sa puna mana pe ciomag isi aprind luminitele de la telefoane si se comporta exact asa cum a scris Jebeleanu in „Corul copiilor ucisi”

  „Ce ceaţă deasă, vai, ce ceaţă deasă …
  Nu mai cunoaştem drumul către casă.

  Sîntem uşori, şi ceaţa e ca fumul,
  Vai, unde-o fi, unde se-ascunde drumul?

  Ce deasă ceaţă, vai, ce ceaţă mare!
  Unde-i cărarea, doamnă-nvăţătoare ?

  Sub talpă n-avem nici un drum … plutim …
  Vai ! Unde-i casa ? cum să nimerim ?

  Şi sîntem goi, şi ne cuprinde teama.
  Unde e tata? Unde este mama?

  Nu ne vedem nici între noi deloc
  Şi jocul nu ne place, nu e joc.

  Ce deasă ceaţă, vai, ce ceaţă mare,
  Oh, azvîrliţi-ne, voi, o cărare!

  Nu mai cunoaştem drumul către casă,
  Şi ceaţa este deasă … deasă … deasă …”

 6. Daca aceste modificari de produc devenim legal republica penalilor.
  Trebuie neaparat impiedicate aceste modificari iar noi cetatenii trebuie sa protestam. Stie cineva cand si unde se organizeaza PROTEST?

  • ” Un protest intitulat „Vrem Europa, nu dictatură!” este anunțat în Piața Victoriei din București pe data de 12 mai”

  • Sa iesim cat mai multi pe 12 Mai in Piata Victoriei la ora 18. Uitati-va pe pagina de facebook Coruptia Ucide unde apare evenimentul:
   Vrem Europa, nu dictatură!

   „De la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice. Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora.

   Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!

   Ne vedem pe 12 mai. Tine de fiecare sa distribuim acest eveniment pentru a avea efectul dorit. Asta nu înseamnă că nu o sa ieșim mai devreme, dacă vedem ca urmează sa treacă legile justitiei, codul penal modificat în interesul infractorilor, etc
   Doar că ne ajuta faptul ca lumea avem o luna jumătate în care sa informam lumea despre modificările pe care PSD ALDE le propune, sa împărțim afișe postere, etc

   Acțiunile antidemocratice ale PSD-ALDE:

   – Tentativele continue de resuscitare a OUG 13 prin Legile Justiției și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

   – Încercarea de a schimba în mod nejustificat conducerea Parchetului General și pe cea a Direcției Naționale Anticorupție

   – Reprimarea dreptului la protest, prin amenzi abuzive și acțiuni în forță ale Jandarmeriei

   – Schimbarea legilor cu dispreț față de procedurile parlamentare firești și față de consultarea publică

   – Denigrarea instituțiilor europene, a ambasadelor străine și a reprezentanților României la Bruxelles care se opun abuzurilor PSD

   – Proiecte precum Legea defăimării, menite să anuleze libertatea de exprimare

   – Cauționarea televiziunilor care fac propagandă anti-justiție și calomniază pe cei care protestează împotriva abuzurilor PSD și intoxicarea cu bună știință a populației cu mesaje anti-europene

   – Sabotarea surselor de finanțare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal.”

 7. Ceva este în neregulă cu instituțiile țării dacă un singur individ, oricine ar fi el, își poate permite să facă aceste lucruri. Tot sistemul de verificare și echilibru a fost gândit pentru a împiedica astfel de abuzuri. Armate de oameni sunt plătiți ca să vegheze la păstrarea democrației, tocmai ca eu să nu mai fiu nevoit să ies în stradă însă acești slujbași ai statului devin slujbași ai unui individ. Dacă Dragnea reușește să-și subordoneze o țară întreagă, atunci are dreptate un fost candidat la prezidențialele din SUA: „Noi suntem America, avem instituții, nu suntem România!”

  • Din pacate, atata vreme cat acel individ este sustinut 80% din mass-media romaneasca si votat de 3,5 milioane de romani, nu mai putem vorbi despre Dragnea ca despre singurul om care face si drege….
   Sa nu-i uitam nici pe cei 500 de parlamentari din care majoritatea voteaza la unison tot ce decide Dragnea iar restul de 200 doar mimeaza opozitia.

 8. O sa va cred cand o sa ne aratati cum sunt reglementate respectivele infractiuni in legislatiile occidentale sau cum vin in dezacord cu recomandarile CEDO.

  Deocamdata, Antenele au prezentat aseara rezolutia CEDO in cazul Cerovšek și Božičnik împotriva Sloveniei, in care se precizeaza ca redactarea hotararilor/ motivarilor trebuie facuta de aceiasi judecatori care au participat la proces.

  • Si ce te faci cu judecatorii care se tot pensioneaza ? Este un lucru cat se poate de normal, tinand cont ca la ICCJ se intra doar dupa un anumit numar de ani de experienta si oamenii acolo sun prin definitie mai in varsta, mai ales ca vor sa schimbe si se pot pensiona mai devreme. Cumva trebuie gestionata situatia asta. Daca nu se pensioneaza dar moare unul din judecatori, daca demisioneaza ca sa ocupe o functie la CCR poate ? Etc etc. Ce faci, reiei tot procesul pana cand se si prescrie eventual ?

 9. Am uitat sa completez: in caz contrar, este incalcat dreptul la un proces echitabil – art. 6.1 Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

  Noi nu vrem o justitie care incalca dreptul oamenilor la un proces echitabil, nu? Nici macar in cazul lui Dragnea, nu?

 10. Chestia asta cu „legile care intra in vigoare pt un singur minut isi produc efect pe viitor, chiar daca ulterior sunt declarate neconstitutionale sau chiar ulterior abrogate”” nu cred ca este chiar atat de simpla.
  Am inteles ca o lege data de parlament trebuie promulgata de Presedinte pt ca ea sa intre in vigoare.
  Da, stiu, presedintele poate ( o singura data) sa refuze promulgarea unei legi, prin retrimiterea ei in parlament, dar a doua oara Presedintele este obligat sa o promulge, chiar daca Parlamentul nu schimba nici macar o virgula din textul legii respective.
  Ce se intampla daca Presedintele refuza si a 2-a oara promulgarea legii?
  Da, Parlamentul poate (si are dreptul legal) sa-l suspende pe presedinte si sa inainteze demersurile pt demiterea acestuia.
  Tariceanu ii va lua imediat locul ca interimar si va avea dreptul sa promulge legile date de parlament.
  Dar pt asta e nevoie de mai multe etape si nu cred ca se poate ajunge atat de usor la „minutul” ala fatidic in care o lege poate sa intre in vigoare.

  • Si mai este ceva, chiar daca doare: lumea nu se sfarseste a doua zi dupa „eliberarea” infractorilor de acuzatii, prin legea „facuta” chiar de ei (nu ca ar fi o bucurie pentru mine sa pun asta). Pentru ca nici ei nu se vor opri; vor recidiva cu siguranta, vor vrea mai mult si vor putea fi prinsi din nou DACA justitia ramane independenta si DACA poporul alege oameni integri sa refaca legile. Trebuie construita si opozitia adevarata, nu numai una de paie si nu numai din strada. Puterea de legiferare se obtine politic.
   Lucrurile se pot corecta in timp; crimele/infractiunile comise prin abuzul de pozitie politica si functii administrative nu trebuie sa ramana prescriptibile pentru ca utilizarea functiei in acest caz trebuie sa fie circumstanta agravanta, nu motiv de „condamnare cu suspendare”.

 11. Proiectul vizeaza si cauza de nepedepsire in cazul infractiunii de favorizarea faptuitorului, prin masurile dispuse de organele judiciare. Singurul organ judiciar condamnat in prima instanta pentru masurile dispuse este Alina Bica. In concluzie si dna. fost procuror a primit un cadou neasteptat.

  • Dar daca este o capcana? ca sa se intoarca bica/udrea/mazare samd si sa puna justitia laba pe ei? Ai!?

 12. Piticul simbolic in psd (fara majuscule) ramane moscovitul iliescu (tot fara majuscule). Spiritul iliescian este imbibat in mentalul si psihicul celor din psd, in mare parte. Mai ales a conducatorilor lor. Adica a ceea ce astazi poarta numele de „nomenclaturisti capitalisti”.

  In anii 90, Silviu Brucan, aka Saul Bruckner, agent de influenta moscovita insa cu trecere la Washington (in anii 50 se plimba in masini decapotabile in SUA) scria ca in Estul Europei capitalismul a luat nastere prin devaluarea fostelor economii socialiste si cei ajunsi astazi „oameni de afaceri” au urmat unul dintre cele sase cai de inavutire.

  Aceeasi abordare, parte dintr-un comportament bolnavicios, se vede si astazi la cei din psd; si nu numai…iliescu, nastase, ponta, dragnea & Co. reprezinta „blestemul Romaniei post-decembrist 89”.

  Psihologia politica iliesciana se regaseste in acest „dictator de duzina” sau ceea ce in literatura politica se mai numeste „petty tyrant” sau „red robber baron”. Si Romania este plina de asemenea absurditati politice. Din pacate.

  Cei peste 550 parlamentari nu prea isi merita dreptul. Pe langa faptul ca sunt mult prea multi (raportat la suprafata tarii – vezi SUA si Canada vs. Rusia), o parte dintre ei sunt penali, corupti si potentiali penali. Si atunci cum dragnea sa nu aiba sprinjin?

  In Romania zilelor noastre se vede clar prapastia dintre „alesi” si alegatori.

  E mai mult decat binevenit un protest…

  Cat despre Tel Aviv-Ierusalim= capitala si mutarea ambasadei RO, cu cateva zile in urma guvernul Dancila oferea o functie honorifica persoanei care mediaza legatura Bibi si politicienii romani. Insa, o serie de surse mass media, printre care si Haaretz, documenteaza acuzatiile de coruptie care planeaza asupra PM Israelului. Diferenta este ca dragnea este un „simplu” lider psd…

 13. OchiDePesteMort, zis si DintiDeGrebla, ajutat de locotenentii sai fideli (Jigodache, Pricolicea si Niciolaie) edifica in aceasta perioada, in ritm din ce in ce mai accelerat o adevarata Planeta a Maimutelor pe teritoriul Romaniei !

  A inceput cu Justitia anul trecut prin februarie, respectiv a inceput sa o croiasca dupa chipul si asemanarea lui si trage tare sa o gate pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, pt a se putea ocupa apoi destresat, de acapararea definitiva si totala a finantelor statului.

  Trebuie oprit iar asta, pana cand va veni vremea posibilitatii de a-l schimba pe el si ai lui prin metoda democratica a votului la scrutinele electorale, nu poate fi facut decat printr-o presiune cetateneasca formidabila care sa atraga cu sine si o atitudine externa, in special din partea UE, mult mai hotarata !

  PS. Trebuie sa reinceapa protestele si salut pe aceasta cale revenirea lui DT la o atitudine mult mai activa, la atitudinea din epoca HN !