G4Media.ro

Proprietarul câinilor care au rănit grav un copil din Sfântu Gheorghe, arestat…

Sursa foto: Pixabay

Proprietarul câinilor care au rănit grav un copil din Sfântu Gheorghe, arestat la domiciliu pentru 30 de zile

Proprietarul câinilor care au atacat recent un copil din municipiul Sfântu Gheorghe, rănindu-l grav, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, sâmbătă, bărbatul de 41 de ani, cercetat în cazul minorului atacat de câini în municipiul Sfântu Gheorghe, a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe pentru luarea măsurilor legale, iar instanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Bărbatul este cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin.

„La data de 19 februarie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de proprietarul exemplarelor canine implicate în atac, o persoană în vârstă de 41 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”. (…) S-a reţinut că la data de 15 februarie, în jurul orei 15,20, inculpatul, în calitate de deţinător al mai multor exemplare canine catalogate ca fiind câini periculoşi sau agresivi, nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin şi a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietăţii sale, să ajungă în loc public fără botniţă şi fără a fi ţinute în lesă, unde au atacat persoana vătămată, un minor în vârstă de 10 ani, şi i-au provocat prin muşcare leziuni traumatice deosebit de grave, care necesită 55 – 60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în pericol”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Copilul a fost atacat de câini pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, în timp ce mergea de la şcoală spre casă, el fiind internat la un spital din Braşov pentru intervenţii chirurgicale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Arestul la domiciliu e un fel de carantină ?

  2. Imediat aflam ca fapta nu exista, numai victima

  3. Legiuitorul ce face???Cum nu ai voie sa detii puma, tigri, ursi etc…de se detin rase agresive???Trebuie neaparat ca un parlamentar, un magistrat sa fie victima pentru a se putea face demersurile legale???

  4. Bietul copil! Arest la domiciliu? Adica se prefac si ei ca iau masuri? Pe copiii lor ii duc cu limuzina la scoala, asa ca putin le pasa.