G4Media.ro

Propaganda rusă despre Crimeea prin expoziţii de fotografie în Bucureşti şi Cluj

Propaganda rusă despre Crimeea prin expoziţii de fotografie în Bucureşti şi Cluj

Centrul rus de ştiinţă din România şi un ONG pro-rus din Cluj au organizat la finalul lunii aprilie şi începutul lunii mai două expoziţii de fotografii din Crimeea, regiune a Ucrainei anexată ilegal de Rusia în 2014. Fotografiile, realizate de o jurnalistă din Crimeea, prezintă „pacea și liniștea” din peninsula luată cu forţa de Rusia.

Practic, expoziţiile prezintă versiunea oficială a aparatului rus de propagandă, care vrea să justifice anexarea ilegală a Crimeei şi să arate că, după anexare, peninsula duce o viaţă normală, iar expansiunea economică e la ordinea zilei.

„În fotografii am încercat să surprind infrastructura, cheile de deplasare spre Rusia. În acest moment se construiesc foarte multe drumuri spre Rusia. Se construiește un pod care va lega Crimeea de Rusia, anul acesta va fi inaugurată autostradă și anul viitor va fi dată în exploatare calea ferată. Aceste investiții vor ajuta Crimeea în ceea ce privește exportul și economia. Am surprins cadre și fotografii cu infrastructura care s-a dezvoltat și se dezvoltă foarte mult”, a declarat autoarea fotografiilor, Anna Sadovnikova, pentru ClujManifest.ro.

Expoziţia a fost organizată cu ajutorul ONG-ului clujean VOSTOK GROUP, condus de Vlad Crişan. Acesta a participat anul trecut la Festivalul Internaţional al Studenţilor şi Tinerilor, organizat de Rusia la Soci.

Foto: Vernisajul expozitiei cu fotografii din Crimeea (Sursa: Centrul Cultural Rus)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Slab, foarte slab. Oare ramane Rusia fara bani de propaganda serioasa si sunt fortati sa recurga la asemenea expozitii patetice?

  2. Ce fac rușii este o obrăznicie: dacă au luat cu forța un teritoriu, cu oameni cu tot, asta este una și groasă. Dar să mai și arate peste hotarele lor ilegale cum își duc oamenii viața în Crimeea ocupată, sub nasul autorităților române suspect de acomodante, asta frizează o impertinență și un dispreț față de români demne de perioada când am fost noi ocupați și obligați să spunem că lumina vine de la Răsărit.

  3. Cred ca or sa mearga romanii la expozitii rusesti doar daca vine Putin deghizat în clown si Lavrov în Scufita rosie.

    • Mare dreptate , Dan! DACA ACESTE BESTII AR ORGANIZA EXPOZITIA LA BEOGRAD CRETINII DE SARBI S-AR CALCA IN PICIOARE. LA NOI PSD-ALDE ESTE POSIBIL SA TRIMITA MEMBRII LOR CU ORDIN DE LA GUNOAIELE DRAGNEA SI TARICEANU. DACA IN ROMANIA AR FI SERVICII IN SLUJBA ROMANILOR ACEASTA VOMA DE BALEGA ROSIE NUMITA VLAD CRISAN AR FI FOST DE MULT SUB ANCHETA. EU TOT SPER CA BESTIILE FILORUSE VOR FI DISTRUSE CURAND!

  4. Hopaaaaa, dar asa-zisele servicii iar dorm? Sau iar inchid ochii? Prin anii ’30-’40 Siguranta nu statea pe ginduri, in 3 ore „amicii” erau la Doftana. P.S. Siguranta Statului.Mult mai eficienta. Si mai sigura.

  5. Adica centrala KGB/FSB face cultura.