G4Media.ro

Proiectul”Hair Recycle”: Resturile de păr sunt introduse într-un aparat care le transformă…

Sursa Foto: Facebook/ Hair Recycle

Proiectul”Hair Recycle”: Resturile de păr sunt introduse într-un aparat care le transformă în baloţi ce pot absorbi petrolul şi alte hidrocarburi care poluează mediul înconjurător

Un ONG a avut ideea de a recicla resturile de păr rămase hairstyliştilor din Belgia după ce şi-au tuns clienţii, în scopul protejării mediului înconjurător, informează Reuters, citată de Agerpres.

În cadrul proiectului „Hair Recycle”, resturile de păr sunt introduse într-un aparat care le transformă în baloţi ce pot absorbi petrolul şi alte hidrocarburi care poluează mediul înconjurător.

Cofondatorul proiectului, Patrick Janssen, a explicat că 1 kilogram de păr poate absorbi 7-8 litri de petrol şi hidrocarburi, baloţii putând fi amplasaţi în canalizare pentru a absorbi poluarea din apă înainte ca aceasta să ajungă într-un râu.

„Produsele noastre sunt cu atât mai etice cu cât sunt fabricate la nivel local (…), nu importate din partea cealaltă a planetei”, a declarat el pentru Reuters. „Ele sunt fabricate aici pentru a rezolva problemele locale”, a adăugat Jansse.

Pe site-ul său, proiectul vorbeşte despre proprietăţile importante ale părului, cum ar fi faptul că acesta este solubil în apă şi foarte elastic datorită fibrelor sale de keratină.

Isabelle Voulkidis, manageriţa salonului Helyode din Bruxelles, este unul dintre zecii de hairstylişti din întreaga Belgie care plătesc o mică taxă către acest proiect pentru a le colecta părul rămas după ce îşi tund clienţii.

„Ceea ce mă motivează personal este că mi se pare o ruşine ca în zilele noastre părul să fie pur şi simplu aruncat la gunoi, când ştiu că atât de multe ar putea fi făcute cu el”, a explicat ea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. ND s-a tuns? daca nu, sa il prindem!

  2. sa veniti si pe la veceul meu, fac si acolo ceva ce va ajuta usereii sa inverzeasca planeta

  3. Când se va implementa și în România acest lucru?

  4. Cum adica parul e solubil in apa?

  5. e par belgian. Contine mult zahar din cauza renumitei ciocolate belgiene.
    de aia se folosesc baloti de par in canalizare.