G4Media.ro

Proiectul privind desființarea SIIJ, pe ordinea de zi a Comisiei juridice din…

Proiectul privind desființarea SIIJ, pe ordinea de zi a Comisiei juridice din Senat

Comisia juridică a Senatului urmează să înceapă, joi, dezbaterile asupra proiectului de lege al Guvernului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), transmite Agerpres.

Deputaţii au adoptat, pe 24 martie, în plen, proiectul privind desfiinţarea SIIJ, cu mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

Senatorii PSD s-au opus miercuri, în plen, aprobării procedurii de urgenţă pentru dezbaterea proiectului, solicitând o analiză detaliată a actului normativ după primirea avizului Comisiei de la Veneţia.

Senatorii urmează să se pronunţe asupra acestei solicitări în sesiunea de vot final de lunea viitoare.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a susţinut că desfiinţarea SIIJ va fi un argument pentru ridicarea, anul acesta, a MCV pentru România.

„PNL susţine procedura de dezbatere în regim de urgenţă a proiectului de desfiinţarea SIIJ, pentru că, prin opiniile emise în 2018 şi 2019, Comisia de la Veneţia a solicitat expres Legislativului să revină asupra acestei anomalii legislative pe care a creat-o PSD-Dragnea şi, da, Guvernul dă curs tuturor recomandărilor avute în vedere de Comisia de Veneţia în rapoartele MCV. Desfiinţarea secţiei speciale va fi un argument forte pentru România în relaţia cu Comisia Europeană pentru ridicarea MCV anul acesta”, a spus Scântei.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. PNL se plangea ca nu s-a discutat suficient in coalitie, acum vor urgentare? Iata demagogia tipica PNL. Macar PSD te fura pe fatza.

  2. Conform ministrului justitiei, Sectia Speciala urma sa fie complet desfiintata in martie, iar noi suntem aprilie… Exista o majoritate, si-au asumat niste obiective, etc. iar romanii vor mai sta mult si bine la granita Europei. Totul ca hotii sa nu fie hoti, ci politicieni integri.

    Minciuna este la putere si va mai fi inca 10 ani, cel putin.

  3. Concluzia este că Orban habar nu are pe ce planetă se află. Este total depășit de situație. Ar cam fi momentul să-și crească nepoții. Pe băncuță, cu bastonul, in parc. Aer curat , liniște. Politica nu mai este pentru el…

  4. Politicene corupti și neserioși;
    Nu profitați de această ocazie pentru a crea noi privilegii, dimpotrivă.
    Este momentul pentru întărirea statului prin drepturi și obligatii egale pt toti