G4Media.ro

Proiectul ce asigură elevilor acces gratuit în curtea școlii în vacanțe și…

Foto: pixabay.com

Proiectul ce asigură elevilor acces gratuit în curtea școlii în vacanțe și în weekenduri a fost atacat la Curtea Constituțională de Guvern. Deputatul USR Tudor Pop acuză lobby-ul directorilor care închiriază sălile de sport din școli

Deputatul USR Tudor Pop a declarat miercuri că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program, iar acest lucru constituie, în opinia sa, ‘un atac la adresa sănătăţii copiilor şi adolescenţilor’, după cum relatează Agerpres. La CCR a fost înregistat, săptămâna trecută, un dosar ce are ca subiect “Legea pentru modificarea art.6 alin.9 din Legea educației fizicie și sportului nr.69/2000”, proiect adoptat de Parlament la sfârșitul lunii decembrie.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul CCR, dosarul are ca parte Guvernul României, iar data pronunțării este 23 februarie 2022.

Deputatul Pop a spus, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres, că “pe 13 ianuarie, Guvernul, prin mâna premierului Ciucă, a atacat la CCR proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curea şcolii şi în afara orelor de program, respectiv în vacanţe şi în weekenduri. Decizia domnului premier Ciucă de a ataca la CCR acest proiect de lege, votat de o majoritate covârşitoare în Parlament, de fapt este un atac la adresa sănătăţii fizice şi mintale a copiilor şi a adolescenţilor, care oricum suferă în lipsa unor spaţii potrivite pentru a face mişcare şi pentru a practica diverse sporturi în aer liber”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. daca e ceva ce in tara asta nu lipseste, e GARDUL
  am vazut garduri pana si la statui, monumente
  daca e GARD USL-istul e fericit

 2. Oare când vor începe să fie instituțiile statului mai prietenoase cu cetățenii? Clădirea parlamentului e înconjurată de un gard de parcă ar aștepta asaltul talibanilor. Clădirile școlilor sunt împrejmuite de garduri care în afara programului de școală sunt ferecate pentru oricine etc. Să ne mai mirăm că începem să ne călcăm literalmente pe picioare în orașele tot mai aglomerate? Să ne mai mirăm că umplem spitalele din cauza sedentarismului? CCR ar trebui „bombardată” cu petiții din partea cetățenilor care să ceară protejarea dreptului constituțional la sănătate.

  • Puteti admira gardurile (1,90 m) din jurul locurilor de joaca din sectorul 2, ca si lacatele de la porti (si cineva ia leafa ca sa încuie si descuie).

 3. Pai PSD si PNL vor probabil sa puna o taxa pentru acces in curtea scolii.
  Dupa ce copii au primit alocatii mai mari , acum sa dea o parte din alocatie pentru acces in curte.
  Sa fie bine , sa nu fie rau
  #profit

 4. Redeschideți terenurile de sport în weekend să facă copii sport,alfel ajung copii obezi

 5. Redactia, care sunt motivele invocate de catre Guvern? Fara sa stim asta, vorbim cam degeaba…