G4Media.ro

Proiect: Se dorește interzicerea înregistrărilor ședințelor din Parlament / Simion: Nu o…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Proiect: Se dorește interzicerea înregistrărilor ședințelor din Parlament / Simion: Nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook

PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale au propus, marţi, un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a anunțat deja că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaţilor, informează Agerpres.

„Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor. (…) Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum”, a anunțat deputatul.

El a susţinut că membrii AUR din Biroul permanent au fost chemaţi într-o şedinţă „fără să aibă ordinea de zi” şi în „afara orelor de program”. Potrivit lui Simion, modificarea Regulamentului va fi votată miercuri.

„Comisia de regulament votează, ridică mâna, îl aduce în plen, pentru că se va prelungi programul plenului – asta s-a votat azi – cât e nevoie, până ce Comisia de regulament aduce şi adoptă noul regulament în care nu avem voie să facem live-uri pe Facebook şi gata. S-a terminat, pumnul în gură pentru Opoziţie, Aşa alege noua putere, condusă de generalul Ciucă, să trateze Opoziţia, să ne pună pumnul în gură”, a adăugat Simion.

Întrebat dacă va iniţia vreun demers la CCR privind noul regulament, el a confirmat: „Sigur că da, şi o să apelăm şi la parlamentarii de la Forţa Dreptei”.

Încălcarea prevederilor ar atrage sancţiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicţiile, se arată în proiectul propus astăzi.

„Şedinţele Camerei Deputaţilor se transmit, se înregistrează şi se difuzează de către Camera Deputaţilor prin mijloace electronice şi se stenografiază prin grija secretariatului general. Şedinţele Biroului permanent şi comitetul liderilor se înregistrează de către Camera Deputaţilor prin mijloace electronice şi se stenografiază. Şedinţele Camerei pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass media, cu aprobarea Bp. Şedinţele comisiilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mas media cu aprobarea biroului comisiei pentru care există solicitare în acest sens”, se arată în proiect.

În cazul încălcării repetate a interdicţiilor, preşedintele de şedinţă, un lider de grup sau un deputat poate sesiza Biroul permanent pentru a aplica una dintre sancţiuni.

Biroul permanent a decis marţi să trimită acest proiect către Comisia de regulament, care îl va analiza miercuri de la ora 9,00.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

34 comentarii

 1. Oameni timizi, rusinosi in parlamentul nostru.

  • Mai e doar un pas si angajații la stat (si functionarii publici și directorii/presedintii/srcretarii de stat) nu vor mai avea dreptul la WhatsApp și alte aplicatii de social media instalate pe telefoanele de serviciu in timpul programului de lucru de 8 ore pe zi!
   Cum vine asta? Stai pe WhatsApp pe banii nostri!?!

  • E libertate !!!!
   hahaha

  • – Asigurările s-au dublat!
   – Benzina și motorina au crescut cu peste 30%
   – Gazele s-au scumpit cu “nu se știe”
   – Energia electrică s-a scumpit “nu se știe”
   – Parcările auto nu mai sunt gratis, în unele locuri din România costă 10 lei ora
   – Ratele la bănci au crescut (robor s-a dublat)
   – iar asta e doar începutul cavalcadei de scumpiri care urmează …
   Mulțumim din inima Partidului și Iubitului Conducător !

  • Oare de ce HAURistii sunt promovați la haznalele bandiților care au jefuit Romania ?
   Ati auzit vreodată potăile HAURiste sa latre la marii jefuitori ai tarii ?

  • Cred ca dragnea este nervos la ora asta ca nu i-a venit si lui ideea sa inventeze un partid ca aur sa poata justifica legile justitiei 🙂

  • De fapt AUR a ridica mingea la fileu banditior USL !
   Acum au motiv sa treacă la secret tot de fac in Sparlament .

 2. ba baieti, ati uitat sa spuneti ca si USR a votat in comisia convocata noaptea ca hotii cot la cot cu PNL PSD si UDMR pentru asta

 3. Dictatură !!! Răposatu Nicu ar fi gelos
  Sincer vorbind, e absurd, dar Binele va învinge !!

 4. Până acum a fost ignoranța și nepăsarea oamenilor care i-a ajutat pe parlamentari să fure liniștiți. Acum că simion a dus totul la un alt nivel vor face niște legi și regulamente în care să legalizeze efectiv hoția și sa-si creeze și imunitate iar cei care au curajul să deschidă gura să au cum să le-o închidă.

 5. Nu mai vede Putin live ce face Georgescu? Haha Haur partid de medievali și voință zero.

 6. Se aplica si televiziunilor ?! Reporterilor !? Bun sa vedem si care sunt sanctiunile in cazul „intamplator „ cand va cadea reteaua IT a parlamentului .. ca apoi e simplu sa treci legi asa „orbeste „ !

  Sigur , e deranjant sa vina unu ca Simian (aka Simion) sa-ti bage mana , telefon , pumn in fata .. dar totusi USL ul se foloseste de „prostiile“ Simionului ca sa isi aranjeze ei treburile pe mai departe !

  P.s vad ca iar minte unu mai sus ca usr a votat pt asta !! Desi se vede clar cine face asta .. tot usr e de vina ! 🤬🤬🤬

 7. Se aplica si televiziunilor ?! Reporterilor !? Bun sa vedem si care sunt sanctiunile in cazul „intamplator „ cand va cadea reteaua IT a parlamentului .. ca apoi e simplu sa treci legi asa „orbeste „ !

  Sigur , e deranjant sa vina unu ca Simian (aka Simion) sa-ti bage mana , telefon , pumn in fata .. dar totusi USL ul se foloseste de „prostiile“ Simionului ca sa isi aranjeze ei treburile pe mai departe !

  P.s vad ca iar minte unu mai sus ca usr a votat pt asta !! Desi se vede clar cine face asta .. tot usr e de vina ! 🤬🤬

 8. O dorință veche a parlamentarilor se rezolva tot folosind AUR.

 9. Nu mai menționa d* că iar se supără Putin și aduce trupe la granița cu Ucraina. D* prim-ministrului e o chestiune de securitate internațională, etc.

 10. Ce este de ascuns în parlament , noroc cu ăștia ca mai aflam ce fac ai noștri aleși. Publice absolut toate ședințele , cheltuielile, diurne , salarii , etc etc ca sunt bani publici și suntem curioși pe ce se duc.

 11. Multe dorinte mai aveti.

 12. PSDNL vrea să fure în liniște.

 13. Pai parcă era Democrație În România acum doriți Dictatură cum să nu se mai dea voie sa filmeze

 14. HAUR-ii tot timpul au făcut treabă murdară a PSD -ului .

 15. Vreți discreție, sa votați in liniște legi strâmbe? Trăiți pe banii noștri, vrem transparentă!

 16. Dați nebunii afara, nu interziceți înregistrările!

 17. Simioane, intr-o tara civilizata tu erai de mult la puscarie. In Romanistan civilizatia exista doar in dictionare prin urmare un ratat ca tine este in Parlament. Imi aduc aminte de tine, ne-am vazut la un moment dat, chiar am interactionat cand inca umblai cu sprayul la tine. Te-am intrebat ce faci, de ce strici zidul si nu ai fost in stare sa articulezi un raspuns decent. Mai mult onomatopee decat cuvinte. Erai cam beat sa ti-o spun sincer si puteai a trascau ieftin. Scuza hotului tembel, „eram baut tata…”
  Oricum ti-o spun public, ai devenit istorie!

  • Cum asa? Cu atatea plangeri penale, eu cred ca am intrecut deja toate tarile civilizate de pe mapamond, daca asta inseamma civilizatie pentru tine.