G4Media.ro

Proiect pentru legalizarea sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte…

Proiect pentru legalizarea sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte grave în Austria / ”Oamenii grav bolnavi ar trebui să aibă acces la sinucidere asistată”

Guvernul federal al Austriei a depus un proiect de lege pentru legalizarea sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte grave, a anunţat sâmbătă cancelaria federală, într-un comunicat, transmite News.ro, care citează Reuters.

Noua lege stabileşte condiţiile în care sinuciderea asistată va fi posibilă în viitor, în urma unei hotărâri a Curţii Constituţionale a Austriei din decembrie anul trecut potrivit căreia interzicerea sinuciderii asistate era neconstituţională deoarece încalcă dreptul unei persoane la autodeterminare.

”Oamenii grav bolnavi ar trebui să aibă acces la sinucidere asistată”, afirmă cancelaria federală în comunicat.

Noua lege permite adulţilor bolnavi cronici sau terminali să ia măsuri pentru o sinucidere asistată.

Persoana trebuie să consulte doi medici care trebuie să ateste că aceasta este capabilă să ia propriile sale decizii.

De asemenea, trebuie respectată o întârziere de 12 săptămâni, care poate fi redusă la două săptămâni pentru pacienţii aflaţi în faza terminală a unei boli.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. E, da, cu asta as fi de acord și la noi!

 2. Oameni disperati si frînti de viață. În loc sa le dați o pastila sau fiola care sa-i scoata fin starea de tristete abdoluta, îi sacrificati Satanei. Un adevarat Holocaust al albilor se desfasoara deja in vest. Action T4, copie la indigo.

  • Pana nu esti in locul unuia din ei, comentariile tale valoreaza fix zero. Holocaust al albilor? Aktion T4? Aici vorbim de consens, de dreptul fiecaruia de a dispune de propria sa viata si acordarea unei optiuni in plus pentru oameni disperati, bolnavi, care nu mai au alte optiuni. Atunci cand singurele alternative sunt starea de leguma sau chinuri groaznice, moartea nu mai e cel mai rau lucru posibil, ci o eliberare.

  • Un ghiolban creștinopat care nu a suferit de nimic în viața lui, în afară de prostie cruntă, își dă cu părerea despre viața și alegerea altora.

  • Dar dreptul de a mă „vaccina” dacă vreau?
   Ciprian, un ghiolban anticreștinopat.

  • @Sekhmet, saca omul ala disperat are rude, nu ai habar ce durere la va provoca prin un asemenea gest. Am avut coleg care a intrat in depresie 4 ani dupa sinuciderea mamei sale. Altul tot nebun 1 an de zile dupa sinuciderea celui mai bun prieten intr-un”accident auto”.
   Știu si înțeleg dc ganditi voi așa. Si e ok. Da’ sa te vad dupa 10-15 ani daca mai traim, ce parare o sa ai atuncea.

   Bine, hai va las pe mîna lui Schröder, n-are sens sa va conving ca cerul e albastru sau ca Soarele nu este verde.

  • @Paytriot Indiferent daca are rude, el are dreptul sa dispuna asupra proprie vieti si nu rudele lui, asta presupunand ca respectivele rude nu vor oricum sa-l vada scapat de chinurile in care se zbate. Nu vorbim aici de depresie sau alte boli curabile, ci efectiv de boli care nu pot fi tratate, oameni care nu mai au alte optiuni. Nici terapie, nici medicamente, nici droguri cu proprietati antidepresive gen ciuperci, nimic.

 3. Pai nou avem asta, te asista Sosoaca

 4. E mai mult decat atat : Dreptul la viata implica Dreptul la moarte. Nu vad cum te poate cineva forta sa traiesti daca nu vrei si totusi se intampla din toate fortele pt. ca acceptarea implicatiei ar duce la colapsul societatii. E un egosim fantastic al vietii, in sine, dar, dintr-un anume punct, nu traiesti doar pt. tine. Daca reusesti sa faci abstractie, good luck. O viata minunata. Daca nu poti, cam traim in iad, oricum ati vedea, trebuie doar sa deschizi ochii destul de larg. „Iadul facut de Dumnezeu”, arata splendid, nu exista varianta mai buna.

 5. *de atat, ca sa nu ma atace rozatoarele.

 6. Ce usor se duce în derizoriu singurul fenomen care-ti permite să comentezi aici si aiurea: viața!!!
  Avem supertehnologii care chipurile executa acte si fac lucruri nevisate inca , dar nu sunt capabile să descopere medicamente care sa ușureze suferința celor bolnavi de boli îngrozitoare!!! Nu e satanic???
  Hai la avorturi si la crime de orice fel fata de fiinta umană care a devenit o caricatura pt mulți indivizi limitați în ceea ce privește valorile fundamentale ale vieții și societății umane!
  Când e vorba despre ei însă, situatia se schimba dramatic, orizontul se micșorează si pana si moaștele li se par o optiune mai blândă.
  Homo homini lupus!
  Amoralitate si imoralitate , declin pe toate planurile alimentat de o propaganda maligna, pornita din abisul urii si prostiei monumentale. Nu uitati: „Si ne omoară fiindca ne iubeste”!