G4Media.ro

Proiect în ședința de mâine a Guvernului: În etapa a doua de…

Proiect în ședința de mâine a Guvernului: În etapa a doua de vaccinare intră și personalul cheie de la Avocatul Poporului, CCR, CES, BNR, Consiliul Legislativ, Curtea de conturi, Consiliul Concurenței, Administrația de Meteorologie, primării și alte categorii / HoReCa și cultura, în etapa a treia

Un proiect de hotărâre de Guvern aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului prevede că, în etapa a doua de vaccinare anti-COVID, pe lângă categoriile deja incluse intră și personalul cheie de la Avocatul Poporului, CCR, CES, BNR, Consiliul Legislativ, avocații, Curtea de conturi, Consiliul Concurenței, Administrația de Meteorologie, primării și alte categorii.

Guvernul urmează să aprobe mâine o hotărâre prin care aduce completări strategiei de vaccinare, fiind incluse noi categorii de persoane care au prioritate la vaccin, prin includerea în etapa a doua, care a început în această săptămână. Populația generală se va putea vaccina în etapa a treia.

Tot în etapa a treia intră și personalul din HoReCa, din domeniul cultural și din sistemul bancar, potrivit proiectului.

Noile categorii care urmează să fie incluse în etapa a doua:

 • persoane încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea
 • persoane fără adăpost
 • personal-cheie pentru funcţionarea instituţiilor: Curtea Constituțíonală, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României
 • executorii judecătorești, interpreții și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției și avocații înscriși în tabloul
  avocaților
 • personalul navigant român maritim și fluvial;
 • personalul român care își desfășoară activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol)
 • personalul român care își desfășoară activitatea pe unități mobile de foraj marin (nave tip FPSO și nave tip FSU)
 • personalul care lucrează în domeniul pompelor funebre, direct implicat în manipularea cadavrelor umane
 • personalul din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului/serviciul public de asistență socială care își desfășoară activitatea în relație directă cu beneficiarii
 • persoanele care asigură asistență medicală și socială persoanelor încadrate într-un grad de handicap, persoanelor imobilizate, persoanelor imunodeprimate
 • personalul din administrația publică locală;
 • lucrătorii din agricultură și din industria alimentară de alimente esențiale
 • personalul din Administrația Națională de Meteorologie
 • membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare de carieră și reprezentanțelor organizațiilor internaționale din România, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc, deținători de cărți de identitate special emise de Ministerul Afacerilor Externe
 • personalul civil și militar care urmează să execute misiuni în afara teritoriului național, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc la post, anterior plecării în misiune
 • inspectorii sociali din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și a structurilor subordonate acestora
 • personalul Curții de conturi a României și ai camerelor de conturi judeţene şi a municipiului Bucureşti
 • personalul din cadrul aparatului central și local al Consiliului Concurenței
 • sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice precum și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi

Pentru etapa a treia de vaccinare, care vizează populația generală, este introdusă o categorie separată, la primul punct, care cuprinde lucrătorii din industria extractivă, industria prelucrătoare, din hoteluri și restaurante, din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare, din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative, din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor și membrii Uniunii naționale a notarilor publici.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Deci parazitii din administratia publica locala intra in etapa a doua, dar angajatii din banci care lucreaza cu clientii nu.

  Eu ii intreb pe acesti incompetenti care fac aceste clasificări: ce s-ar intampla daca sistemul bancar nu ar functiona cel putin 1 zi?

  Ca fara parazitii din administrstia locala poti trai linistit, fara sistem bancar, nu.

 2. Dar personLul din vanzari din sistemul privat? Sau privatii nu sunt esentiali? Noi doar platim pentru bunastarea bugetarilor. Arza-v-ar focu’ de bugetari nenorociti.

 3. Pai nu e clar ca bujetarii sunt cei mai importanti in tara asta si restul , pulimea platitoare de taxe si impozite adica, o suge ca intotdeauna ? Se termina sezonul de schi si oamenii nu pot participa pe la diverse cursuri , atat de importante , tinute prin statiuni, n-au cand sa-si consume tichetele de vacanta . Hai sa nu fim carcotasi , nu ?

 4. Si comunicatiile unde sunt?

 5. E moca, ca un șpritz.

 6. Înscrierea noilor instituții „esențiale” pentru accesul la procesul de vaccinare din etapa a 3-a va micșora substanțial posibilitatea înscrierii individuale pentru programare a persoanelor vulnerabile de peste 65 ani și boli cronice. Evident instituțiile „esențiale” de gen parlament, CCR,
  curte de conturi, etc. vor găsi cu ușurință posibiltatea de înscriere. Interesul persoanelor aparținând acestor instituții este mare determinat de dorința pentru excursii exotice, pentru că venituri au suficiente.

 7. Avocatii, curtea constitutionala si consiliul legislativ??? Serios? Nu poate trai romania fara ei? Romania e populatia generala, cum ii ziceti. Ni are nicio treaba consiliul legislativ sau al concurentei cu populatia generala. Vaccinati populatia activa, aia care muncesc si produc mancare, haine, benzina, curent, nu parazitii din institutii care ocupa birouri degeaba!

 8. E ok, și impozitele tot așa le vom plăti: întâi bugetarii, specialii și piloșii, iar la urmă cei care lucrează în privat.
  După ce se vaccinează ei și amantele lor, vor pretinde că totul e ok, iar în spitale vor mai ajunge numai neesențialii de privați.

 9. Capetele luminate SE AUDE GHEORGHITA&VOICULESCU ???? care introduc in etapa 2 si personalul care lucrează în domeniul pompelor funebre, direct implicat în manipularea cadavrelor umane, oare de ce nu se gandeste si la cei care DAU VIATA DONAND SANGE SI PLASMA ??? ADICA DONATORII CARE FAC TREABA ASTA DE 3-4-5 ORI PE AN !!! FARA SANGE MEDICII NU OPEREAZA !!!! Astept cu nerabdare sa fiu chemat de acasa de la Centrul De Transfuzie ! Asta in timp ce 40% din profesori si din Politia Romana nu s-au inscris sa se vaccineze !

 10. Daca inca nu v-ati dat seama:

  – Gheorghita e un idiot entuziast care nu prea pare sa inteleaga haosul creat partial chiar de el;

  – Gheorghita raspunde la comenzi politice, introducerea in etapa 2 de vaccinare a unor anume „categorii” fiind o actiune pur politica, neavand legatura cu prioritatile sanitare normale. In etapa 2 trebuia sa ramana decat cei peste 65 de ani si bolnavii cronici….doar atat. Datorita includerii multora ce nu constituie prioritati reale, vor suferi cei ce erau in mod normal prioritari.

  – s-ar putea ca Vlad Voiculescu sa aiba dreptate cerand plecarea lui Gheorghita, care e relativ tembel…cine l-o fi ales si cum, conform caror criterii si performante?

  – anuntul cu inceperea scolii in regim „face to face” e pur politic si ignora realitatea medicala privind pandemia, de unde rezulta ca Johannis e un inconstient ce nu are prea multa minte! Noi nu suntem in stare sa avem conditii de preventie in scoli, din cauza a „n” motive…..nu le mai enumar! Sunt mult prea multe!

  • Nu stabilește Gheorghiță categoriile prioritare.
   El doar gestioneaza logistica si imparteala.
   P***le astea de politicieni se baga in față, cu neamuri cu curvele lor….

 11. M-am vaccinat astăzi la Alba Iulia
  . Am rămas plăcut surprinde modul cum s-au desfășurat lucrurile: într-o mare sala de sport, cu fluxurile respectate ad-literam, cu personal binevoitor și amabil, atmosfera de înțelegere. Fără aglomerări sibusculade. Relatările presei sunt de multe oriexagerate, în căutare de senzațional.

 12. Sa va ia dracu de profitori, vreți întotdeauna sa fiti voi mereu primii

 13. ABERATII UNA DUPA ALTA ! Intreb si eu pentru un prieten, o persoana fara adapost cum este identificata si incadrata ca eligibila pentru vaccinare ?! Declara ca nu are Casa , buletin / CI ? Si gata , este vaccinat ?

 14. Adică *angajații din restaurante, din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare*, care intră în contact direct cu cetățenii, aproape zilnic, sunt trecuți în etapa a 3-a, în timp ce tovarășii din Consiliul Concurenței, Avocatul Poporului și alții sunt considerați mai expuși și-s vaccinați în etapa a 2-a. Mare prostie

 15. VA VINE SA CREDETI CA NU SI L-AU VACCINAT PANA ACUM PE dorneanu ccr ?

 16. Cultura aveau Franta si Rusia acum 150 de ani. Noi avem niste ghiorlaitori de stat care iau bani de la primarii. (Ca exceptie, Oana Sarbu ia banii de la Ciuca.) Cei mai bine vanduti scriitori nu fac parte din Uniunea Scriitorilor, denigrarea celor mai iubiti cantareti este un act de credinta la intrarea in noul UTC, daca cineva poate sa lege patru note e transferat la o Opera de provincie din Norvegia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.