G4Media.ro

Proiect de lege inițiat de PSD adoptat de Senat: 5% TVA pentru…

sursa foto: Pixabay

Proiect de lege inițiat de PSD adoptat de Senat: 5% TVA pentru lemnele de foc din 1 noiembrie 2021

Senatul a adoptat luni, în unanimitate (128 de voturi „pentru”), propunerea legislativă a PSD de modificare a articolului 291 din Codul fiscal, prin care taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru lemnele de foc se reduce de la 19% la 5%. Pentru a deveni lege, propunerea mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Senatorul PSD Radu Oprea, unul dintre iniţiatori, a afirmat că actul normativ vine în ajutorul populaţiei din mediul rural care foloseşte în proporţie de 85% combustibil lemnos pentru încălzirea pe timpul iernii.

Un amendament adoptat în Comisia de buget a Senatului şi însuşit luni de plen prevede ca actul normativ să intre în vigoare de la 1 noiembrie 2021, nu la 1 iunie 2022, cum era prevăzut în forma iniţială a proiectului.

„Intrarea în vigoare să fie 1 noiembrie anul acesta, pentru ca cei care se încălzesc cu lemne de foc să beneficieze de această scădere a preţului lemnelor de foc în această iarnă. Impactul bugetar este de 150 de milioane de lei, estimat atât de noi (iniţiatorii – n.r.), cât şi de Ministerul Finanţelor Publice.

Acest proiect a fost gândit înainte ca această criză a preţului la energie să devină atât de acută, pentru a veni cu soluţii împotriva furtului de masă lemnoasă din pădure. (…) Condiţiile s-au schimbat de la iniţierea proiectului până la votarea sa, iar acum este necesar ca legea să se aplice de anul acesta”, a argumentat Radu Oprea.

Ministerul Finanţelor Publice nu susţine această iniţiativă legislativă. (Sursa: Agerpres)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Se stie, tot ce se va taia de acum incolo, e lemn de foc:))

  2. Auăleuuu…. Deci bun așea!
    Pe lângă faptul că e una din cele mai evazioniste sectoare economice, acum le dați și pomeni fiscale?!?

    Bă geniilor, când mama dracului (scuze mama!) o reducere de TVA a scăzut vreodată un preț???

    O, țară tristă plină de humor! :)))))

  3. Mai rau decat in comunism. In loc sa completam deficitul energetic prin importuri pentru a satisface cererea cum a procedat Ungaria mai bine subvenționam scumpirile cu bani.

  4. Ca de obicei, psdistii atata știu, pomeni electorale ! In alta ordine de idei este doar o petarda această campanie electorala, oamenii cu cap deja si-au achiziționat lemne !

    • Mai bine impozitau si salariul ITistilor si cu banii luau lemne sa le dea primarii gratuit saracilor… ca altfel ăia ard pet-uri in sobe… si ne onoară incet pe toțni

    • Rupeau camasa de pe ei primarii ca sa dea lemne oamenilor sarmani. Stii cum? Cred ca le vindeau direct din masina, nici nu ajungeau cu ele la colt.Terminati cu vrajeala ca dau primarii ceva gratuit.

  5. Ce mai conteaza.cand incalzirea cu lemne e interzisa in ro din 2023!

    Marsh hahalelelor!