G4Media.ro

Programul Regiunea Dunării va avea un buget de 266 de milioane de…

Sursa Foto: Poliția de Frontiera

Programul Regiunea Dunării va avea un buget de 266 de milioane de euro până în 2027

Țările riverane Dunării, printre care România și Bulgaria, vor avea acces la peste 266 de milioane de euro pentru a finanța proiecte comune în cadrul programului Regiunea Dunării 2021-2027, transmite publicația 24Chasa, citată de Rador.

Cele paisprezece țări care participă la acest program au adoptat versiunea finală la o întâlnire de la Budapesta. Autoritatea de management, Ministerul de Finanțe al Ungariei, va depune oficial programul la Comisia Europeană. Este de așteptat ca acesta să fie aprobat la începutul lunii septembrie anul acesta, după care va începe implementarea efectivă.

Pentru a sprijini și promova cooperarea transnațională, s-a decis ca Ucraina să participe la program cu întregul său teritoriu. Regiuni din Austria, Bulgaria, Cehia, Germania (Bavaria și Baden-Württemberg), Croația, România, Slovenia și Slovacia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Moldova și Ucraina vor participa la Regiunea Dunării.

Beneficiarii vor putea depune propuneri de proiecte în cadrul a patru priorități: „O regiune a Dunării mai competitivă și mai inovatoare”, „O regiune a Dunării mai verde și cu emisii reduse de carbon”, „O regiune a Dunării mai socială” și „O mai bună gestionare a cooperării în regiunea Dunării”.

La propunerea Comisiei Europene, fondurile economisite în cadrul Instrumentului European de Vecinătate în cadrul Programului Dunărea 2014-2020 în valoare de 5 milioane de euro, prevăzuți pentru Ucraina și Moldova, vor fi redirecționate către alte programe europene cu participarea ambelor țări la finanțarea activităților de ajutor umanitar și sprijin pentru refugiați. În cadrul întâlnirii s-au discutat oportunitățile de susținere a Strategiei Dunării pe care viitorul program le va oferi, precum și mecanismele pentru ducerea mai ușor la îndeplinire a proiectelor și inițiativelor comune.

Traducerea Rador: Mirela Petrescu / Sursa Foto: Poliția de Frontiera

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează