G4Media.ro

Programul oficial al feriboturilor care pleacă din insula Samothrakis, unde sunt blocați…

Programul oficial al feriboturilor care pleacă din insula Samothrakis, unde sunt blocați turiști români

Ministerul de Externe anunță că în cursul acestei dimineți au fost reluate cursele feriboturilor de pasageri și autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis. Reamintim că mai multe zeci de turiști români sunt blocați în Samothrakis din cauza defectării feriboturilor.

Programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, așa cum a fost comunicat de autoritățile elene, este următorul:

-Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30
-Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară, în funcție de necesități.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.

Foto: Feribot care deservește insula Samothrakis (Site-ul companiei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Citesc cu mirare cateva din stirie locale (romanesti) despre ce se petrece pe Samothaki, insula unde ne aflam si noi acum in asteptarea feribotului. Situatia nu e deloc tensionata. Asteptam sa vina 2 feroboturi pt masini in aceasta seara si vase penteu transport persoane. Singurul incident observat de mine este creat de un copatriot extrem de revoltat care facea mare caz ca este cetatean roman si ca nu a fost luat pe vas azi, la amiaza. Sunt oameni in asteptare intradevar, care trebuie sa plece. Si sunt oameni care asteapta in port, dar nu este tensiune nicaieri. La cat de tare a suflat vantul aceste zile, cred ca nimeni nu poate avea pretentia sa se fi intamplat altfel lucrurile. Nimeni care este rezonabil. Am sunat la ambasada ieri, doar da intrebam de eventuale noutati cu care nu am fi la curent. La un numar de asistenta permanenta, dar de consulatul de la Salonic. Tipic, si cumva de asteptat, nimeni nu a raspuns. Ba mai mult, robotul era setat pebtru limba greaca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.