G4Media.ro

Profit.ro: Teodorovici anunță că oprește proiectul de lege cu închisoarea pentru neplata…

Profit.ro: Teodorovici anunță că oprește proiectul de lege cu închisoarea pentru neplata impozitelor până strânge 10.000 de semnături de la oamenii de afaceri

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță că ”oprește” proiectul de lege care introduce pedeapsa cu închisoarea pentru neplata impozitelor și contribuțiilor la buget, până va strânge 10.000 de semnături de la oamenii de afaceri, transmite Profit.ro

Teodorovici a mai afirmat că proiectul are susținere din partea mediului de afaceri, mai ales că oferă posibilitatea de a rezolva fără probleme cazurile cu sume neplătite mai mici de 100.000 de euro.

Proiectul trebuie să vizeze companiile statului la fel ca pe cele private, a declarat anterior pentru Profit.ro consultantul fiscal Cornel Grama, adăugând că, de principiu, nu este împotriva unei măsuri de combatere a evaziunii.

Însă, afirmă consultantul, sunt necesare unele îmbunătățiri, cum ar fi un mecanism de protecție pentru firmele care nu pot vira impozitul și contribuțiile pentru că, de exemplu, încasează la rândul lor facturi cu întârziere de la stat sau alte firme.

Răspunsul a venit chiar din partea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a transmis, prin intermediul Profit.ro, că acesta nu vizează firmele cu un comportament fiscal corect, dar care pot avea unele întârzieri de moment la plată. „Mediul de afaceri corect nu va avea nicio problemă cu această schimbare legislativă”, spune Teodorovici.

Cum a relatat Profit.ro, proiectul reia ideea de închisoare de până la 6 ani dintr-un proiect anterior al Finanțelor, inițiat în decembrie 2017, dar la care ulterior s-a renunțat, nefiind susținut atunci de Teodorovici. Față de proiectul din 2017, Teodorovici propune acum pedepse mai blânde pentru cei care achită prejudiciile.

De asemenea, pedeapsa cu închisoarea nu se va aplica în cazul persoanelor care au cauzat prejudicii mai mici de 100.000 de euro și le achită.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. De ce 10.000 ?
  De ce nu 7000 sau 25.000 ?!
  Arbitrariul si bunul plac la individul asta ……

 2. nu-l opri! incepe cu felixescu! ia sa vedem, ai sange in instalatie sau tot la babele cu patrunjelul va dati?

 3. domnu orlandu, azi cate zeci de milioane ai imprumutat ?
  azi cat au crescut privilegiile nomenklaturii ?
  azi cat au crescut pensiile speciale ?

 4. Acest (in) fante de provincie, pesemne ca a ramas cu unele frustrari iremediabile, de exemplu dupa ratarea impozitarii bacsisului. Ca baiat de pravalie sau debarasor de taverna, ce-o fi fost ipochimenul in vacanta de vara, stie una si buna: banul este la client, dar pentru ca n-avem ce sa le facem clientilor, hai sa le luam din bani astora de primira bacsis.
  Intocmai ca hotul prost ca prefera sa jefuiasca cutia milei din biserica, in loc sa atace portofelele enoriasilor mai instariti.
  Sau ca alde-pesedeaua care in loc sa ia banii de la marii evazionisti, multi dintre ei colegi de partid, prefera sa o faca fie de la taranii cei mai saraci (impozitul pe oua -Vosganian), pe gospodarii sau pe bacsis. Si hoti, si lasi.

 5. You fucking idiot!

 6. Dece nu luati banii celor care au decizii definitive in instante , prin care trebuie sa returneze bugetului tarii , sute de milioane de Euro? Sau dece nu vedeti toate afacerile evazioniste?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.