G4Media.ro

Produsul intern brut al Ucrainei a scăzut cu 30,4% în 2022

Sursa foto: Telegram / Serviciul de Urgență de Stat al Ucrainei (ДСНС України)

Produsul intern brut al Ucrainei a scăzut cu 30,4% în 2022

Produsul intern brut al Ucrainei a scăzut cu 30,4% în 2022 – cea mai mare scădere anuală din ultimii peste 30 de ani – din cauza războiului cu Rusia, a declarat în această dimineață ministrul economiei Iulia Șviridenko, citată de The Guardian.

Agenția Reuters relatează că Sviridenko a spus într-o declarație că economia Ucrainei a suferit cele mai mari pierderi de la obținerea independenței față de Uniunea Sovietică în 1991, deși scăderea a fost mai mică decât se aștepta inițial.

„Succesele forțelor de apărare ale Ucrainei pe front, munca coordonată a guvernului și a întreprinderilor, spiritul de neclintit al populației și viteza de reconstrucție a unităților de infrastructură critică avariate, precum și sprijinul financiar sistemic din partea donatorilor internaționali ne-au permis să menținem frontul economic și să continuăm mișcarea noastră spre victorie”, a declarat Sviridenko.

Ministerul Economiei a declarat că atacurile cu rachete rusești asupra infrastructurii energetice din Ucraina au continuat să pună presiune asupra activității de afaceri. PIB-ul Ucrainei a crescut cu 3,4% în 2021.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...