G4Media.ro

Procurorul general, mesaj de Ziua libertății presei: ”Susținere necondiționată a activității jurnaliștilor…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorul general, mesaj de Ziua libertății presei: ”Susținere necondiționată a activității jurnaliștilor (…) Nu de puține ori Ministerul Public s-a sesizat urmare a materialelor de presă”

Gabriela Scutea, șefa Parchetului General, a transmis, marți, un mesaj pentru jurnaliști cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei.

Aceasta a spus că transmite un mesaj de susținere necondiționată a jurnaliștilor și a subliniat contribuția pe care mass-media o are în ”alertarea organelor de anchetă în privința actelor de corupție în care sunt implicate persoane care ocupă diverse funcții publice, precum și a altor situații de încălcare a legii penale”.

Scutea a mai spus că nu de puține ori, urmare a unor materiale de presă, Ministerul Public s-a sesizat, reușind tragerea la răspundere penală a autorilor unor infracțiuni:

 • ”Cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Libertății Presei doresc să transmit un mesaj de susținere necondiționată a activității jurnaliștilor și libertății presei, o presă liberă, obiectivă și responsabilă fiind indispensabilă societății democratice, precum și protejării drepturilor și libertății cetățenilor. Dorim să subliniem cu această ocazie contribuția pe care mass-media responsabilă și independentă a avut-o și o are în informarea publicului și alertarea organelor de anchetă în privința actelor de corupție în care sunt implicate persoane care ocupă diverse funcții publice, precum și a altor situații de încălcare a legii penale. Nu de puține ori, urmare a unor astfel de materiale de presă, Ministerul Public s-a sesizat, reușind tragerea la răspundere penală a autorilor unor infracțiuni. Atunci când activitatea jurnalistică este desfășurată cu obiectivitate și bună credință, pe de o parte, și în condiții de siguranță pentru jurnaliști, pe de altă parte, aceasta devine un pilon al statului de drept, o componentă complementară a activității sistemului judiciar”, a transmis Gabriela Scutea.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Siktir tuturor din Justiția română!

 2. Blah blah blah blaaaaaaah!

 3. Scutea e cea care a pus umarul la spionarea jurnalistei care a descoperit plagiatul lui Ciuca

 4. Ce ti-e si cu numele astea, Scutea, Savonea. Ma fac sa ma gandesc la scut si savon, apara si curata. E de bine.

 5. motto
  Toti procurorii
  frati cu infractorii

  Ai fost furat sau talharit si plangere ai facut
  la parchet te-ai plans, desigur si dreptate ai cerut
  Procurorul lacrimeaza, tremura, nu intelegi de ce bălește
  ai sa afli abia cand se prescrie fapta: el cu talharul se-nfrateste
  Nici gand să prinda hoțul si sa-l acuze, cum ai socotit
  e invers, paguba ta e prada lor ce-si vor fi impărțit

 6. Asta ar fi una dintre glume

 7. Sunt jurnalist și am fost agresat în casa închiriata de mine, Au intrat peste mine trei indivizi și m-au bătut. Am făcut plângere de peste doi ani. am depus acte și certificat medico legal și nici în ziua de azi nu am fost chemat de procuror.