G4Media.ro

Procurorul Felix Bănilă s-a pensionat la 50 de ani. El a demisionat…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul Felix Bănilă s-a pensionat la 50 de ani. El a demisionat de la șefia DIICOT în 2019 după cazul asasinării celor două fete din Caracal

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul de pensionare a procurorului Felix Bănilă, în prezent inspector judiciar la Inspecția Judiciară, potrivit unui comunicat de presă. Bănilă împlinește 50 de ani în decembrie.

Felix Bănilă a condus DIICOT în perioada iulie 2018 – octombrie 2019. El a demisionat de la șefia parchetului anti-mafie după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut public acest lucru în plin scandal al gestionării cazului de la Caracal, unde două fete au fost asasinate.

Bănilă a arătat în cererea de demisie din 2 octombrie 2019 că nu își reproșează nimic, dar a spus că ”demisia mea este absolut necesară pentru a oferi colegilor mei posibilitatea de a-și continua activitatea într-un climat lipsit de presiune”.

Bănilă fusese numit în funcție în 2018 de președintele Iohannis, în ciuda unui protest public semnat de majoritatea procurorilor DIICOT, care arătau că Bănilă nu este calificat pentru șefia instituției.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Cum e poate fi etic si „constitutional” ca unii sa iasa la pensie la 50 de ani cu pensie foarte mare, iar altii, care muncesc foarte mult, sub stres sa iasa la 65 de ani cu punctul de pensie?

  Ar trebui sa primeasca trei scaieti pensie acum la 50 de ani, sa nu poata sa se angajeze la stat iar si sa primeasca partea babana de pensie dupa 65 de ani(e clar ca nu vor fi desfintate in veci).

  • Votați în continuare burghezia roșie, ca să vă meargă bine ((și să nu fie rău”) vouă și copiiilor voștri…

  • Nu e nici etic si nici altceva normal, insa spaga politicienilor este fara limita. Cum s-ar putea intarzia altfel dosarele? Cum ai putea sa bagi altfel sistemul judiciar in colaps daca nu prin reducerea drastica a angajatilor si supraaglomerarea acestora? Cei cu pensia la 65 de ani nu au nimic de oferit. Nu mai conteaza nici macar voturile.

 2. Numai bun pentru o pensie specială, eventual și un bonus pentru merite deosebite…

 3. O mai angaja acolo?

 4. si acu pe la ce companie nationala ajunge director de ceva? sau asta nu mai stim?

 5. Total nedrept. Acești indivizi ar trebui sa plătească ei rate lunare la stat , toți banii încasați. Niste incompetenti angajați la stat pe cumetrii, pensionați tot pe cumetrii.

 6. Alt Special care a muncit din greu… Mâine îl vezi și în Parlament,mare Patrihot…💩🤮