G4Media.ro

Procurorul din dosarul Gala Bute, Marius Bulancea, detaşat consilier al Laurei Codruţa…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Procurorul din dosarul Gala Bute, Marius Bulancea, detaşat consilier al Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat marţi, 21 ianuarie, solicitarea procurorului Marius Bulancea de detaşare pentru 3 ani la Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruţa Kovesi, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Bulancea va începe activitatea la EPPO la 1 februarie şi se va ocupa de uniformizarea procedurilor de lucru în cadrul Parchetului european. Din EPPO fac parte 22 state europene, fiecare cu coduri penale diferite, astfel încât este necesară o uniformizare a procedurilor de lucru, au precizat sursele G4media.ro.

Parchetul European şi-ar putea începe activitatea în noiembrie. Până atunci, statele membre trebuie să propună câţi procurori delegaţi europeni (care vor face anchetele propriu-zise în ţările membre) vor să aibă. De exemplu, Germania vrea să aibă 11 procurori delegaţi europeni.

EPPO va prelua 30 la sută din activitatea DNA pentru că se va ocupa de toate dosarele cu fraude cu fonduri europene comise după 2017.

Cine este procurorul Marius Bulancea. A fost şeful Secţiei a 2-a din DNA de Combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei, însă acum nu a mai candidat pentru un nou mandat. Bulancea a instrumentat dosarul Gala Bute în urma căruia Elena Udrea primit 6 ani de închisoare, însă decizia definitivă a fost anulată ca urmare a intervenţiei CCR.

Bulancea a semnat şi rechizitoriile din cazurile Bogdan Olteanu, Vlădescu-Boureanu, Sorin Ovidiu Vîntu-FNI. Ca urmare a dosarului instrumentat de Bulancea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a primit, în decembrie 2019, 7 ani cu executare, însă decizia nu e defintivă.

Bulancea l-a trimis în judecată şi pe fostul procuror general al României, Tiberiu Niţu, achitat definitiv. În plus, Bulancea, alături de Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, a investigat emiterea celebrei OUG 13.

Marius Bulancea a candidat pentru un post de procuror european (care va activa la Luxemburg, nu va face anchete pentru EPPO în România), însă MJ a ales alţi 3 procurori dintre care unul va fi selectat de Consiliul UE. (Vezi aici)

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Uite ce față are bulangiul ,se duce lângă baragladină ……

  2. Napirci securiste! … la export!

  3. Nee…dorina …năpîrcile traiesc bine merci pe plaiurile mioritice mulțumita celor ca tine.

  4. @Bulancea nu poate fi detașat la Parchetul European , ci poate demisiona de la Ministerul Public și să fie reîncadrat la Parchetul European, întrucât Ministerul Public și Parchetul European nu fac parte din același sistem de justiție, iar procurorii de la Parchetul European nu se află sub autoritate ministrului Predoiu, ?

  5. „Oi de clățău” la Parchetul European, de la avocatul Predoiu,?