G4Media.ro

Daniel Horodniceanu, Claudiu Dumitrescu și Cătălin Borcoman – cei trei procurori selectați…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Daniel Horodniceanu, Claudiu Dumitrescu și Cătălin Borcoman – cei trei procurori selectați de Ministerul Justiției pentru a lucra la Parchetul European. Consiliul UE va selecta unul dintre ei

Claudiu Dumitrescu, Daniel Horodniceanu și Cătălin Borcoman sunt cei trei procurori selectați de Ministerul Justiției pentru a lucra la Parchetul European, potrivit unui comunicat de presă. Consiliul UE va selecta unul dintre ei, potrivit procedurii de lucru.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a început pe 9 iulie intervievarea candidaților pentru funcția de procuror european din partea României.

La procedură au participat șase candidați, printre care Marius Bulancea, șeful Secției a 2-a a DNA și anchetatorul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT sau Claudiu Dumitrescu, șeful Serviciului de combatere a fraudelor cu fonduri europene din cadrul DNA și anchetatorul din dosarele Remeș și Valiza.

Lista procurorilor participanți la selecție:

BORCOMAN Cătălin-Laurențiu – procuror
BULANCEA Marius Bogdan – procuror
DUMITRESCU Constantin Claudiu – procuror
ECEDI STOISAVLEVICI Laura – procuror
HORODNICEANU Daniel – Constantin – procuror
HACH Elena – procuror (cu condiția depunerii unor înscrisuri de recunoaștere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cel mai târziu până la data susținerii interviului)

Dintre cei opt candidați înscriși inițial, cinci au susținut interviul, doi s-au retras, iar unul a fost respins de comisia de selecție întrucât nu îndeplinea condițiile stabilite la articolul 1 alineat 3 din OUG 8/2019. Patru dintre candidații rămași în concurs au susținut interviul în data de 9 iulie 2019, iar cel de-al cincilea, în data de 23 iulie 2019, informează Ministerul Justiției.

”Evaluarea candidaților a fost făcută pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară”, informează ministerul pe pagina oficială.

Foto: Daniel Horodniceanu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Horodniceanu a luptat pentru justiție cât a putut, nu a recunoscut autoritatea lui Tumorel, l-a contrazis frecvent. Merită postul

  2. Consider ca Dna . Birchall a demonstrat ca poate organiza selectii corecte.Felicitari. Asteptam in continuare , introducerea normalitatii in sistemul judiciar.

  3. Consider ca Dna . Birchall a demonstrat ca se pot organiza selectii corecte.Felicitari. Asteptam in continuare , introducerea normalitatii in sistemul judiciar.